Salutare!
aezakmy wrote:1)Am inteles ca un material bun sunt lambriurile PVC. Corect?
Corect.
De preferat sa fie cel cu grosimea de 1cm, latimea de 10 cm si lungimea lambriului de 260 cm.
Exista si mai scurte, dar sunt mai putin rigide (plasticul mai subtire).
aezakmy wrote:2)As vrea sa montez 2 coolere (alimentate la o sursa PC) dar nu stiu exact cum e mai bine? pe rama , sau pe capacul propriu-zis - ma gandesc ca daca il montez asa vaporii vor iesi mai usor =>umiditate mai mare in camera, ceea ce duce la alta intrebare cam offtopic: exista riscul la un acvariu de dimensiunea asta la igrasie in camera? banuiesc ca nu...
E mai bine pe rama atat din motive estetice (sa nu ai seara doua cercuri/pete de lumina pe tavan in dreptul coolerelor), cat si al eficientei (daca bat paralel cu luciul apei, vei avea o suprafata de apa mai mare in contact direct cu aerul introdus in acvariu, plecand de la premisa ca acesta e mai rece decat apa).
Vaporii ies aproape la fel de usor indiferent de pozitionare, umiditatea in camera nu va depinde de asta. Un cooler trebuie sa bage aer, altul sa scoata.
Nu exista nici un risc de igrasie de la acvariul tau. Eu am 1000 litri apa intr-o camera in acvarii descoperite si totul e ok.
aezakmy wrote:3) Sunt suficiente 2 neoane de 18 W Phillips (830 si 840) avand in vedere ca voi lua numai plante rezistente si nepretentioase , intrucat acvariul va fi populat cu o pereche de Goldfish??...
Da. Poate faci rost macar de un Aquarelle(Phillips) sau un AquaGlo(Hagen).
aezakmy wrote:Astept cat mai multe pareri/idei/sugestii ...

Ar trebui sa-ti iasa cam asa (adaugi in plus coolere si eventual fara partea de jos a ramei):
Succes!