[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Amenajarea unui acvariu miiic  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Panterik
Junior member

IP:

Am vrut sa reintru in randul celor pasionati dar la scala mica si am si eu ca orice incepator cateva nelamuriri:
1. substratul de care toata lumea intreba ce se gaseste la orice pet shop din ce este format (din lipsa de timp nu am reusit sa citesc depre componenta acestuia pe net scuze)?
2. intrun acvariu asa de mic substratul format din pietris de 2-3 mm este bun?
3. lumina provenita de la un neon de 20 w (neon normal din comert) este buna?
momentan cam atat cu intrebarile, am sa revin.
Ca dotari: am sa fac un capac acvariului, am incalzitor de 50 w, filtru (care e cam mare de la vechiul acvariu 300l/h) sau sa pun doar un burete din acela care se conecteaza la pompa de aer?

daca mergi uitandu-te in jos acolo vei ajunge
[Email] [Yahoo!]
axi777
Junior member

IP:

Panterik wrote:Am vrut sa reintru in randul celor pasionati dar la scala mica si am si eu ca or ce incepator cateva nelemuriri:
1. substratul de care toata lumea intreba ce se gaseste la or ce pet shop din ce este format (din lipsa de timp nu am reusit sa citesc depre componenta acestuia pe net scuze)
2. intr-un acvariuu asa de mic substratul format din pietrisi de 2-3 mm este bun?
3. lumina provenita de la un neon de 20 w (neon normal din comert) este buna?
momentan cam atat cu intrebarile, am sa revin.
Ca dotari: am sa fac un capac acvariului, an incalzitor de 50 w, filtru (care e cam mare de la vechiul acvariu 300l/h) sau sa pun doar un burete din acela care se conecteaza la pompa de aer, pompa de aer.

Acvariu mic ... acvariu mic, dar cati litri? Ca ai uitat sa precizezi.
Panterik
Junior member

IP:

Scuzele mele acvariu are 15 litri net

[Email] [Yahoo!]
axi777
Junior member

IP:

Panterik wrote:Scuzele mele acvariu are 15 litri net

la acvariul ala ia substrat din comert, fiind mic nu o sa te coste o avere.
in loc de un neon obisnuit mai bine ai lua macar un tld 830, care iar nu e o avere si acvariul se va vedea mult mai bine decat cu un neon obisnuit.
incalzitorul e bun, dar filtrul e mult supradimensionat si ma gandesc ca e si destul de voluminos asa ca o sa-ti ocupe mult spatiu. buretele banuiesc ca e o solutie mai buna.

totusi banuiesc ca asa vor gandi si cei mai experimentati de pe forum...sigur nu vrei un acvariu mai mare? un acvariu mic e mult mai instabil decat unul cu volum "rezonabil" (mcar 50l)
pe forumul vechi era o vorba:ce e sub 50l nu se poate considera acvariu (desi de atunci a crescut popularitatea crevetilor si cred ca ai putea sa pui cateva exemplare in acvariul pe care ti l-ai propus).
Panterik
Junior member

IP:

pana nu termin de renovat camera nu pot dar am sa iau unul de 100 l.
vreau sal amenajez pentru 4 pestisori sa nu stea gol si mai tarziu are sa se transforme in maternitae sa dau si la altii pui.

[Email] [Yahoo!]
Panterik
Junior member

IP:

in legatura cu neonul e solutie temporara pana reusesc sa ma deplasez pana in cel mai apropiat oras la un pet shop sa iau cele necesare pana atunci poate sa stea cateva saptamani la ciclat.

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Panterik wrote:substratul de care toata lumea intreba ce se gaseste la orice pet shop din ce este format?
Asta n-avem de unde sti . Pune o lingurita din el intr-un pahar cu otet si daca nu e efervescent e bun .

Panterik wrote:intr-un acvariu asa de mic substratul format din pietris de 2-3 mm este bun?
E bun .

Panterik wrote:sa pun doar un burete din acela care se conecteaza la pompa de aer?
Da, e suficient. Filtrul de 300l/h e mult prea puternic.

Poze: smilie ... Poze cu plante
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Tin si eu un acvariu de 20L, am facut gresala sa pun prea mult substrat pentru plante (vreo 2-3cm inaltime) si mereu la suprafata apei am un soi de mazga din asta alba de care nu prea pot sa scap orice as face.
Dar acvariul merge de vreo 4 luni, probleme suportabile cu algele, am bagat CO2 (2L) si am grija sa tin sus kH-ul.
Ma descurc cu 2x8W neoane din comert si cu 2 filtre mititele Resun pe care le curat alternativ.

Important e sa ai totusi un sanitar pe jos pe acolo si ceva melcuti. Si foarte multe plante. Poze sunt aici.
[WWW]
Panterik
Junior member

IP:

Am revenit cu detalii despre acvariu
Volum acvariu 15l
Filtru 100 l/h
Lumina 14 w.
Incalzitor 50 W cu termostat
Substrat pietris de rau granulatie 2-3mm
6 tipuri de plante
Fertilizare in coloana de apa cu Tetra Plantamin, in substrat cu Tetra Crypto, bomba CO2.
4 pesti, 3 gupy, 1 ancistrus
Temperatura 26 grade celsius.

http://img130.imagevenue.com/img.php?image=05858_IM000396_122_617lo.JPG

[Email] [Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Panterik wrote:Am revenit cu detalii despre acvariu
Volum acvariu 15l
Filtru 100 l/h
Lumina 14 w.
Incalzitor 50 W cu termostat
Substrat pietris de rau granulatie 2-3mm
6 tipuri de plante
Fertilizare in coloana de apa cu Tetra Plantamin, in substrat cu Tetra Crypto, bomba CO2.
4 pesti, 3 gupy, 1 ancistrus
Temperatura 26 grade celsius.

http://img130.imagevenue.com/img.php?image=05858_IM000396_122_617lo.JPG

Incearca sa folosesti ata de pescuit in loc de ata normala, e invisibila in masa apei. De asemenea muta termometrul si difuzorul de co2 in spatele filtrului, astfel incat sa fie mascate de acesta. Poate si un autocolant negru sau albastru lipit pe spate

Ar mai exista cateva sfaturi legate de tipul plantelor dar depinde si de ce ai la dispozitie

...
[Yahoo!] [MSN]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

On-topic:
Atza normala se poate folosi si ea, mai ales la ancorarea plantelor care dupa un timp se prind singure de piatra/buturuga etc. Ata normala putrezeste in timp in apa in timp ce firul de pescuit nu.

Off-topic:
Folositi si voi, daca puteti, site-uri de gazduire de poze mai serioase, nu de-astea care imi deschid 10 pop-up-uri dintre care 3 incep sa cante cu sonoru' la maxim ca sufar cu inima - fac 'reaq infarct
Panterik
Junior member

IP:

Am scsimbat locul reactorului, termometrul nu mai e , am unul lipit pe geam ferit de vedere.
Fundal am sa iau cand ajung intrun magazin de specialitate.
Ata am desfacuto cand sa prins mosul de creanga.

[Email] [Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Panterik wrote:
Fundal am sa iau cand ajung intr-un magazin de specialitate.

Daca prin magazin de specialitate intelegi petshop pot sa iti spun ca am gasit autocolant simplu albastru/negru (doar) la librarii.

@val ai dreptate, insa eu m-am fript ultima oara cu ata normala, a putrezit si mi-a lasat pe buturuga o mazga neagra si urat mirositoare, m-am chinut ceva sa o curat. Nu spun ca se va intampla oricui insa in conditiile din acvariul meu, buturuga usor infipta in substrat, asta s-a intamplat.

...
[Yahoo!] [MSN]
Panterik
Junior member

IP:

Am sa caut prin librarie, sper sa am noroc ca la noi nu gasesc nici coli simple.
Ata folosita de mine era din matase sintetica, nu putrezeste, este un fel de nailon asemanator cu firul de pescuit dar impletit si colorat, nu a ramas urme cand am desfacuto.
Am sa pun cateva poze mai de actualitate.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: