[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alegere tuburi neon.  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Alokt
Member

IP:

Mi-am prins urechile in tuburi.
Vreau sa-mi iau acum un acvariu Jewel rio 400 si tuburile stock (http://www.juwel-aquarium.de/en/rio.htm?cat=8) as dori sa le schimb cu urmatoarea varianta:
Neon JBl Solar Color T5 Ultra 1200 mm 54 W
E buna alegerea sau exista ceva mai bun?

album1, album2, album3, album4
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

De ce sa le schimbi?Lasa-le acolo ca sunt totusi bune, desi poate unii vor zice ca sunt slabe lampile Juwel...daca sunt T5-uri, is ok. Daca vrei mai multa lumina mai adauga si atunci pui JBL-uri. Eventual poti lua chiar un soclu din acela cu doua tuburi si-l pui alaturat celui existent. La rio 400 e loc suficient. Daca chiar vrei tuburi si mai bune, vezi T5-urile de la Osram !
[Email]
Andariel
Junior member
[Avatar]

IP:

Tuburile de la Juwel (ma refer la High-Lite) sunt nu bune ci foarte bune din punctul meu de vedere. Dupa ce am avut o gramada de tipuri de tuburi, facute de diverse firme (chiar si de top: arcadia, trocal), am ajuns la concluzia ca sunt niste tuburi extrem de bune. Numai ca mai ai nevoie de inca 2 tuburi in plus fata de cele existente. Schema completa ar fi 2 x Day + 2 x Nature. Color nu pui decat daca vrei sa scoti in evidenta culorile anumitor pesti (discusi).

-----

-----
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Alokt wrote:Neon JBl Solar Color T5 Ultra 1200 mm 54 W

Din pacate nu vei putea inlocui tuburile Juwel cu altele :aaa: ....... au alta lungime. Asta e politica Juwel, sa nu poti folosi alte tuburi.

Singura posibilitate "profi" de a adauga lumina e sa mai cumperi o lampa Juwel si s-o adaugi.
Daca esti dispus la DIY poti adauga alte tuburi sau poti face acvariu complet DIY.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alokt
Member

IP:

Pe mine m-au asigurat de la zooplus ca se potrivesc.

AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Pai sa-ti demonstreze aia de la zooplus ca se potrivesc.
Sa faca o proba in magazin .

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

La www.jbl.de apare asta (la tuburi de 54 W) :

JBL SOLAR COLOR T5 ULTRA 1047mm-54W
JBL SOLAR COLOR T5 ULTRA 1200mm-54W
JBL SOLAR COLOR T5 ULTRA 1150mm-54W

La Juwel vad: "The High-Lite light unit is 150 cm long and can be equipped with 2 Tubes 1200 mm / 54 Watt." Acvariu tau Juwel de 400 litri va avea 150 cm? Io asa stiu .......

Se pare ca intr-adevar cei de la zoolus au dreptate si merge . Nu strica sa ne mai plimbam pe siturile producatorilor citeodata, altfel raminem in urma cu noutatile.

Alokt
Member

IP:

Porcu wrote:
Alokt wrote:Neon JBl Solar Color T5 Ultra 1200 mm 54 W

Din pacate nu vei putea inlocui tuburile Juwel cu altele :aaa: ....... au alta lungime. Asta e politica Juwel, sa nu poti folosi alte tuburi.

Singura posibilitate "profi" de a adauga lumina e sa mai cumperi o lampa Juwel si s-o adaugi.
Daca esti dispus la DIY poti adauga alte tuburi sau poti face acvariu complet DIY.

Deja la un alt acvariu capacul l-am facut, acum trebuie sa-mi fac timp sa imi caut corp de iluminat.

Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Porcu wrote:...Din pacate nu vei putea inlocui tuburile Juwel cu altele :aaa: ....... au alta lungime...

O alternativa mai buna la JBL, pentru lungimile atipice ale producatorului Juwel, ar fi Dennerle Trocal T5, care pentru 54W are tot trei dimensiuni (1047mm, 1149mm, 1200mm).

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Alokt
Member

IP:

In final le schimb cu Solar Tropic T5 de 1200mm.
Sau daca va fi cazul sa o dau si eu pe CO2 mai imi instalez inca un corp dublu tot de 1200mm si bag tuburile originale Jewel sau imi mai iau o serie de JBL-uri

Alokt
Member

IP:

Acum sincer sa fiu cu voi din discutiile noastre am tras urmatoarele concluzii:

- Pentru plante sunt foarte bune neoanele florescente
- Neoanele T5 au randament mai bun ca si neoanele T8

Cu 2 neoane JBL Solar Tropic de 54 W voi ajunge in acvariul Jewel Rio 400 care va avea net cca 350l apa la aproximativ 0,3W/litru de apa.
Nu stiu daca este suficient pentru acest acvariu avand in vedere ca plantele pe care doresc sa le plantez sunt destul de pretentioase la capitolul lumina.

Avand in vedere ca nivelul investitiei este destul de mare, 2 tuburi de neon in plus nu schimba nimic.
Deci, daca imi instalez si al doilea set de luminatoare care ar fi modelul de tub indicat?

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Alokt wrote:Neoanele T5 au randament mai bun ca si neoanele T8
Lumina in acvariu va fi mai intensa la T5. Adica 100 W de la T5 iti vor asigura o lumina mai puternica decit 100 W de la T8. Explicatia e ca T5 e mai subtire iar reflectoru' "aduna" mai bine lumina si-o reflecta = pierderile la T5 sint mai mici decit la T8. Cu cit sursa de lumina e mai "punctiforma" cu atit poate fi focalizata mai bine.

Alokt wrote:daca imi instalez si al doilea set de luminatoare care ar fi modelul de tub indicat?
Io sugerez ceva recomandat de producator ca stimulator pentru fotosinteza .
Daca vei mai baga doua tuburi vei avea 0,6 W/l lumina data de T5, adica intensa, ceea ce face CO2-u' necesar.

Alokt
Member

IP:

Forumul asta e boala curata.
Am intrat de o luna si mi-am dat de lucru pentru 6 luni.

Alokt
Member

IP:

Porcu wrote: ceea ce face CO2-u' necesar.

Recomandari in directia mai sus mentionata?
Asta asa, pentru ca in primul topic la prezentare juram ca nu voi folosi cat traiesc eu CO2.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Alokt wrote:Recomandari in directia mai sus mentionata?

Daca JBL scrie la SOLAR COLOR ULTRA T5: "Increases photobiological processes in plants by stimulating chlorophyll synthesis" io l-as folosi cu incredere . Daca poti lua Dennerle cred ca-i si mai bun .

Alokt wrote:Asta asa, pentru ca in primul topic la prezentare juram ca nu voi folosi cat traiesc eu CO2.
Daca te-am corupt inseamna ca ne-am atins scopu' .

Alokt
Member

IP:

Porcu wrote:
Alokt wrote:Recomandari in directia mai sus mentionata?

Daca JBL scrie la SOLAR COLOR ULTRA T5: "Increases photobiological processes in plants by stimulating chlorophyll synthesis" io l-as folosi cu incredere . Daca poti lua Dennerle cred ca-i si mai bun .

Alokt wrote:Asta asa, pentru ca in primul topic la prezentare juram ca nu voi folosi cat traiesc eu CO2.
Daca te-am corupt inseamna ca ne-am atins scopu' .

In final mi-am luat Solar Tropic Ultra T5 de 1200mm.

Eu intrebam ce instalatie de CO2 mi-ai recomanda.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Alokt wrote:Eu intrebam ce instalatie de CO2 mi-ai recomanda.
Pina ai scris aici, ti-am scris cite ceva in alt topic .
Acele Solar Color Ultra T5 le recomandam ca tuburile 3 si 4 .

andreic
Membru de baza

IP:

Referitor la:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6511

Tuburile Dennerle Amazon Day sunt de 6000k si nu de 9000k precum cele dela JBL. Crede-ma ca sunt mult superioare tuburilor JBL, iar alea de la Juwel concuresaza cu succes pe cei de la Hagen Glo pentru cel mai prost tub de acvaristica. Inca ceva, se pare ca Dennerle isi fabrica tuburile pe la Osram prin zona. Iti spune ceva?
Alokt
Member

IP:

andreic wrote:Referitor la:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6511

Tuburile Dennerle Amazon Day sunt de 6000k si nu de 9000k precum cele dela JBL. Crede-ma ca sunt mult superioare tuburilor JBL, iar alea de la Juwel concuresaza cu succes pe cei de la Hagen Glo pentru cel mai prost tub de acvaristica. Inca ceva, se pare ca Dennerle isi fabrica tuburile pe la Osram prin zona. Iti spune ceva?

Cele de la Jewel ies din discutie, le-au lasat in soclu si la transport s-au spart.
In final mi-am luat:
http://www.jbl.de/factmanager/index.php?lang=en
JBL SOLAR TROPIC T5 ULTRA 1200mm-54W (4000K) 54 W 1200 mm

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

andreic wrote:Tuburile Dennerle Amazon Day sunt de 6000k si nu de 9000k precum cele dela JBL. Crede-ma ca sunt mult superioare tuburilor JBL
Idoobitabil™ ca te cred , Dennerle e de top.

andreic wrote:iar alea de la Juwel concuresaza cu succes pe cei de la Hagen Glo pentru cel mai prost tub de acvaristica.
Io cred ca Juwel cistiga concursu' pentru cea mai penala lumina acvaristica . Hagen Glo au macar AquaGlo care e extraordinar la acvariile cu cichlidae africane sau discusi unde nu se prea folosesc plante.

Din punct de vedere al pasionatului de plante, Juwel si Hagen Glo cistiga impreuna lamiia de aur .

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: