-am pus 50kg de nisip in acvariu (mai am de back-up inca un sac de 25kg), nisip alb granulatie 0.4-0.8mm, este ca si faina de fin! pentru cei interesati pot vizita site-ul de la "evidecor";
-cu greu am gasit gratare de plastic.. cred ca a fost ce-a mai grea etapa a proiectului, dar intr-un final salvarea a venit de la crescatorii pentru porumbei, am gasit pe internet "gratar pentru podea" ce se folosesc la crescatoriile de porumbei si dupa mici modificari acele gratare le-am adaptat pentru sump, si sunt foarte rezistente!;
-am facut proba la sump, pentru a-l verifica de eventuale scurgeri, dar se pare ca am facut o treaba excelenta .. si am inceput sa il umplu cu mediile filtrante, am inceput sa pun pompele in pozitie si urmeaza sa dau drumul la ciclare!
Cum functioneaza overflowul? Ai reusit sa reglezi tevile?
Poate pui si un video cu sumpul functionand pentru a vedea traseul apei
si dispunerea compartimentelor cu apa.
rick wrote:Frumos inceput, mult spor.
Pestanii ar sa se simta bine in noua casa.
Multam!
kirucd wrote:Cum functioneaza overflowul? Ai reusit sa reglezi tevile?
Poate pui si un video cu sumpul functionand pentru a vedea traseul apei
si dispunerea compartimentelor cu apa.
O zi buna,
Dragos
In filmuletul anterior se vede sumpul dar din lipsa unei iluminatii mai puternice si aparatul de fotografiat nu filmeaza prea grozav.. nu am reusit sa fac o filmare mai de calitate, voi incerca zilele astea.
Reglajul l-am facut astfel incat sa am debit pe ambele tevi, debitul cel mai mare fiind pe teava de full sifon, overflow boxul functioneaza de minune, pompa de recirculare (8000l/h) lucreaza la capacitate maxima (poma f silentioasa si ieftina atat ca si consum cat si cost spre deosebire de altele.. chiar sunt incantat de ea, deja ma gandesc la inca una ptr back-up!), iar tevile ce alimenteaza sump-ul sunt capabile de a duce mult mai mult de asemenea si pieptenele de la overflowbox este sufiecient, am un nivel constant al coloanei de apa din acvariu chiar daca pompa imi functioneaza la 70% sau 100% din capacitate.
In viitorul apropiat vreau sa achizitionez si matrixul pentru a reconfigura compartimentele de filtrare.. apoi urmatorul pas va fi reactoarele pentru denitrificare.. deci Dragos fi pe faza! in paralele cu asta trebuie sa vad si de iluminatul acvariului
Din ce am observat, din cauza nisipului extrem de fin am apa cam "tulbure".. trebuie sa vad cum rezolv aceasta problema
Fetele mari ale acvariului le-ai lipit pe fund sau pe linga fund?
Ce distanta ai lasat intre sticle?
Ai folosit pistol de silicon normal sau pneumatic?
Fata si spatele nu sunt asezate pe suprafata bazei, ele incastreaza baza.
Pentru lipirea cu silicon s-a folosit un pistol de insertie mecanic manual, iar distanta dintre pereti nu este ceva precis ea fiind data de presarea manuala a peretilor de sticla astfel incat sa iasa excesul de silicon in lateral.. nimica high-tech.
Boadzulu.. nu mai tin minte de unde i-am capatat, fiind luati de mult timp, si in acea perioada am achizitionat destui, si decat sa spun o prostie mai bine nu spun