[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutari calduroase din Braila.  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Tudor
Member
[Avatar]

IP:

Va salut cu respect. Sunt un oarecum nou impatimit al acestui frumos hobby. Am mai avut in urma cu 5 un acvariu dar era low-budget, lipsindu-mi atunci un loc de munca, deci implicit banii pentru a-l face dupa voia mea. A urmat o schimbare de domiciliu care a implicat si instrainarea acvariului cu conventia de a-l recupera mai tarziu. Persoana pe mainile caruia a incaput acvariul a reusit sa il mentina in viata aproximativ o luna, dupa care s-a saturat si la aruncat. End of Part 1.
Intr-una din saptamanile trecute i-am propus sotiei mele sa infrumusetam casa cu un acvariu si ea s-a aratat extrem de receptiva. Drept urmare am acum un home made de 70X30X40 cu capac home made, doua neoane Osram 830 si 840, Filtru Tetratec ex 700, incalzitor Tetratec HT100 si cam atat. Din pacate imi lipsesc plantele pentru a incepe popularea, iar la noi la Braila treaba e cam delicata cu plantele, fiind foarte rare. Ca si vietati in el as vrea sa adaug vreo 6 neoni, 2 ancistrus si 4 corry.
Momentan atat despre mine si dorintele mele, sper sa fiu o persoana activa pe acest forum si sa invat lucruri multe de la voi. Sa va traiasca pestii si aveti apa limpede cristal!!!
[Email]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bun venit pe acest forum nici in Pitesti nu prea stam bine cu plantele ;) smilie
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit. Munceste-ti ochii pe forum si vei avea numai de castigat. Citeste si fi atent la tot ce se scrie si se vorbeste. Vad ca esti hotarat sa faci un acvariu frumos si daca te ambitionezi putin, vei reusi. Mai ales ca ai si sustinerea "HQ"
Cu pestii te-ai gandit bine. Dupa prima perioada a ciclarii, ia intai Coridoras. Apoi restul. Vezi ce Ancistrus iei, sa nu creasca mari.
Baga pentru inceput orice planta gasesti. Cabomba, Limnophila, Elodea, sunt comune si cred ca le vei gasi. Mai tarziu, vei face rost si de altele. Deocamdata cauta-le pe astea. Au crestere rapida si nu au nevoie de prea multe conditii. Te vor ajuta sa scapi de alge in perioada de inceput.
Buton de Edit nu avem, asa ca foloseste cu incredere functia "Previzualizeaza". Si nu mai deschide topic nou, daca vrei sa adaugi ceva, ca ne faci sa-ti fugarim posturile prin tot forumu'
Cel mai bine, iti deschizi un topic la "coltul incepatorului" si scrii acolo.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Tudor
Member
[Avatar]

IP:

Mii de scuze. Nu sunt un novice in ale forumurilor sau internetului. Pur si simplu am apasat gresit pe New Topic in loc de Reply. Rog un domn din staff sa mute acel nou topic al meu numit Edit in acesta. Multumesc anticipat.

Am cautat amanuntit butonul EDIT dar acesta se pare ca lipseste. Mai am de rectificat faptul ca filtrul e EX600 si nu EX700, am tastat gresit. Si vreau sa adaug 2 poze cu nastrusnicia mea. Am apa putin cam laptoasa...sa incerc un blackout? Lampa cu UV nu imi pot permite momentan. Va rog sa ma ajutati sa scap de tulbureala aia.

Poze:

image

image
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit pe forum !
Din cate stiu eu se gasesc destule plante in Braila..."La berze" ai fost ? Este un petshop unde au destule plante si pesti

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Retrokor wrote:Mii de scuze. Nu sunt un novice in ale forumurilor sau internetului. Pur si simplu am apasat gresit pe New Topic in loc de Reply. Rog un domn din staff sa mute acel nou topic al meu numit Edit in acesta. Multumesc anticipat.

Am cautat amanuntit butonul EDIT dar acesta se pare ca lipseste. Mai am de rectificat faptul ca filtrul e EX600 si nu EX700, am tastat gresit. Si vreau sa adaug 2 poze cu nastrusnicia mea. Am apa putin cam laptoasa...sa incerc un blackout? Lampa cu UV nu imi pot permite momentan. Va rog sa ma ajutati sa scap de tulbureala aia.

Poze:

image

image

ai fiert lemnu cand l-ai bagat in acvariu ? (prin firbere iese maroneala aia din el)
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Bine ai venit !!!
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cred ca acvariul nu este ciclat...citeste te rog articolele acestea, pentru inceput :

http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/
http://www.acvariu.ro/content/view/50/29/
http://www.acvariu.ro/content/view/92/29/

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Tudor
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc frumos ReBella, le-am citit de mult. Am facut ce se spune pe-acolo si acum, ca mi-ai dat linkurile am citit iarasi. Se pare ca este vorba de “Apa din acvariul meu nu are particole vizibile in suspensie dar este alb-laptoasa si tulbure”
Cea mai probabila cauza este o explozie a bacteriilor denitrificatoare care sunt benefice acvariului dar locul lor este in filtru.
Posibil sa fie nevoie si de plante in acvariu pentru a-si reveni apa?
[Email]

Forum Index » Despre noi
Go to: