[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Combinatie de pesti usor de intretinut  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
babbyjessus
Junior member

IP:

Salutare,
As vrea sa aflu si parerile voastre ... am un acvariu eheim aquapro80 (126litri 2x18W filtru si incalzitorul din pachet, pompa de aer etc...)
Ce combinatie(sau rasa singura) ati recomanda pentru popularea acestui acvariu? Momentan e la ciclare acvariul asa ca astept sugestiile voastre.
M-ar interesa niste pesti "usori" sa zic asa de intretinut pentru incepatori dar sa fie si frumoase.
Ushor de intretinut ma refer sa nu fie pesti pentru care trebuie conditii mai speciale si care sa se simta bine in acvariul pe care il am eu acum+ sa fie compatibili.
O sa tin si 2-3 plante dar nu foarte multe un anubias si o valisneria gigantea cred ca asa ii spune .
Deci ca sa nu ma invart in jurul cozii intrebare este: cu ce recomandati sa-mi populez acvariul ca si incepator.

PS am citit articolul despre inceputul unui acvariu si combinatia xifo molly guppy
[Yahoo!] aim icon
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu as alege o pereche de scalari
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sint incredibil de multe specii de pesti, n-avem cum sa alegem noi. Alege ce-ti place si-ti spunem noi daca se potrivesc.
Scalarii nu-s dintre pestii cel mai usor de tinut.

Poze: smilie ... Poze cu plante
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Zebra (Danio rerio)
Puntius Tetrazona

Chiar daca sunt usor de crescut, nu iti recomand vivipari. Si de altfel o sa fii unul din putini acvaristi care nu au inceput cu vivipari.

DIY addicted
Valea Plangerii
babbyjessus
Junior member

IP:

Ce parere aveti de urmatoarea combinatie?

- 4 angelfish (raman doar cu 2 dupa ce se alege perechea. Ii iau de pui)
- 4 coridoras
- 2 gurami (pereche pentru a evita conflictele)
- 8-9 Neoni (dat fiind faptul ca scalari sunt pui o sa se inteleaga si mai tarziu)
- 2 SAE

Astept parerile voastre sau alte sugestii
[Yahoo!] aim icon
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu stiu cum se comporta scalari (angelfish) cu neoni cand o sa creasca in rest totu e ok ;)
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Corydorasi ia 6 ca sunt pesti de banc,iar scalarii cand se fac mari pot manca foarte bine neonii.Sau ii pot ignora.Nu conteaza faptul ca sunt crescuti de mici impreuna.Guramul va fugari femela si o va bate daca va avea chef si un temperament mai agresiv.La fel poti nimeri un guram foarte pasnic.Nu toti pestii din aceeasi specie au exact acelasi comportament.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
babbyjessus
Junior member

IP:

Corydorasi am deja si exact 6 dar nu mi se pare a sta unul langa celalalt.
Pana la urma imi suna ok combinatia plus ca sunt pesti frumosi, arata bine la ochi sa zic asa combinatia aceasta.
[Yahoo!] aim icon
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am citit undeva (prea multi cory tulbura apa) acu nu stiu exact daca este adevarat sau fals
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ai citit bine, pot fi si 10 cuminti sau 1 care sa-l apuce damblaua sa scurme
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sint foarte mari sanse ca scalarii sa omoare gurami cind se alege perechea. De asemenea e posibil doar sa-i inghesuie intr-un colt, depinde de reliefu' acvariului si de indivizi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca tot vrei scalari, iti recomand sa iei 6 pui ca sa aibe de unde sa se aleaga perechea. Neonii mi se par cam putini. Eu am 20 si tot as mai baga vreo 20 (in 200L). Am si 2 gurami, dar perechea mea de scalari maturi ii cam fugareste cand e perioada de depunere. Sunt total de acord cu ReBella in legatura cu coridorasii: pastreaza-i pe toti 6. Cand vor fi mai multi pesti in acvariu, vor sta impreuna.
Iarasi iti recomand ceva: nu lua SAE. Ia-ti Otto, ca sunt mai mici si nici nu devin lenesi la maturitate ca oportunistii mei.
Si Porcu are dreptate: e posibil sa se dea niste lupte intre scalari si restul pestilor, dar asta depinde si de cat de bine ai plantat acvariul.

DIY addicted
Valea Plangerii
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Sint foarte mari sanse ca scalarii sa omoare gurami cind se alege perechea. De asemenea e posibil doar sa-i inghesuie intr-un colt, depinde de reliefu' acvariului si de indivizi.

am eu scalari cu gurami si chiar sunt prieteni buni chiar daca atunci cand au depus scalari nu iau lasat de se apropie de icre .
[Email] [Yahoo!]
babbyjessus
Junior member

IP:

Bun deci pana la urma ma risc la combinatia aceasta cred. Sa vad daca schimb SAE cu Otto. Scalarii vad ce o face cu guramii iar cu neonii nu cred ca pun mai multi avand in vedere acvariul de 126 de litri.
Voi ati mai sugera si alte combinatii? Nu trebuie sa contina neaparat nici un peste ci sunt doar curios cam la ce va ganditi voi ca e frumos pentru inceput.

Astept replyurile voastre.

Va multumesc
[Yahoo!] aim icon
babbyjessus
Junior member

IP:

Sau ce spuneti daca as scoate scalarii din combinatie si as mai adauga neoni SAE si cory, eventual gurami sau poate chiar alta clasa ce poate inlocui scalarii?
[Yahoo!] aim icon
olinno
Member

IP:

eu nu te-as sfatui sa pui scalari impreuna cu neoni nici neon cu gurami; am avut ambele combinatii si neoni au disparut misterios. desi am vazut acvarii unde stau bine mersi unu langa celalalt fara probleme. si depinde ce fel de gurami ai, spre de exemplu dwarf gurami este mai pasnic, decat gurami galben sau albastru care sunt mai agresivi
[Email] [Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

babbyjessus wrote:Sau ce spuneti daca as scoate scalarii din combinatie si as mai adauga neoni SAE si cory, eventual gurami sau poate chiar alta clasa ce poate inlocui scalarii?

nu au treaba scalari cu gurami (am eu in acvariu si nu e atat de mare cat este al tau)
[Email] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

renunta la scalari ( spun eu la suparare acum cind mi-au mincat sub ochii mei doi dintre cei mai frumosi pui de ancistrus :grr: ) nu o sa reusesti sa reproduci nimic cu ei in acvariu...

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
babbyjessus
Junior member

IP:

Fiind incepator intentia mea nu este sa reproduc inca. Am luat mai multe in considerare si cred ca o sa scot scalarii si o sa cresc numarul altora. Acum sa vad cui.
[Yahoo!] aim icon
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

40 de Rummy-nose Tetra (Hemigrammus bleheri) se vad foarte bine in acvariu, mai ales ca sunt pesti de card.

DIY addicted
Valea Plangerii

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: