[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator in ale acvaristicii  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Andrei
Junior member

IP:

Salut tuturor si bine v-am gasit.

Ma numesc Andrei, din Bucuresti. Acum o saptamina am fost la cumparaturi cu cei 2 copii (8 respectiv 5 ani) ai mei intr-un super-market. Deoarece in ultima vreme au fost foarte cuminti, nu am rezistat insistentelor si le-am cumparat un acvariu (10L) - noroc ca doamna nu era prezenta pentru ca sigur nu m-ar fi lasat .
Asa a inceput povestea. Pestii in numar de 6 (vivipari), banuiesc ca sunt platy.
Chiar in acea seara v-am descoperit si am inceput sa citesc... si sa inteleg ce greseli am facut. O sa revin...
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Bine ai venit printre noi.
Aici gasesti, printre altele, articolele "Ciclul azotului" si "Ghidul incepatorului".
Alte chestii folositoare la inceput de drum sunt facute "Sticky" in cadrul diferitelor sectiuni.
Navigare placuta si un acvariu mai mare iti doresc.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut Andrei si bine ai venit.
Primul pas l-ai facut-ai luat un acvariu
Al doilea de asemenea-ai intrat pe acest forum
Nu-ti pot spune decat un lucru: te-ai nenorocit. Nu mai ai scapare, esti prins rau de tot.
Asa am patit majoritatea si nu ne trece si nici n-o sa ne treaca.
Acestea fiind spuse, asa cum a spus si Lofty, iti doresc un acvariu mai mare (vezi in Hornbach-au preturi bune la kit-uri), apa limpede si pesti sanatosi

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

alber wrote:
Nu-ti pot spune decat un lucru: te-ai nenorocit. Nu mai ai scapare, esti prins rau de tot.
Asa am patit majoritatea si nu ne trece si nici n-o sa ne treaca.

salutari !
Are dreptate alber
LUPmic
Senior member

IP:

Bine ai venit!! Si eu tot copilului i-am luat acvariu si acum .................. o sa vezi tu cum e
[Email] [Yahoo!]
Andrei
Junior member

IP:

Cam aveti dreptate din cite imi dau eu seama - cred ca e boala grea - sa va spun de ce.
Mai intii am cumparat inca un acvariu de 60 (Juwel), dupa care un incalzitor (nu imi trebuia inca, dar am zis sa fie - tot Juwel), urmat de un filtru extern (Prime 10), plante (au denumiri imposibile - nu le-am retinut - dar sint pentru greenhorni in ale acvaristicii), pietris, fertilizanti - numai atit (pentru o saptamina cred ca e destul).
Acum sunt in asteptare... ciclul azotului
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Andrei wrote:Cam aveti dreptate din cite imi dau eu seama - cred ca e boala grea

Si vezi ca sunt unii care se bucura de noi pacienti
In alta ordine de idei.
Ai pus cumva si un substrat fertil? Ar fi fost bine, macar un JBL. Fertilizarea sa nu o incepi inca, mai asteapta cateva saptamani. Pana atunci te mai lamuresti cum e treaba cu lumina, CO2-ul, etc

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit pe forum!
Cum ai de gand sa faci ciclarea ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Andrei
Junior member

IP:

ReBella wrote:Salut si bine ai venit pe forum!
Cum ai de gand sa faci ciclarea ?

Am citit articolul cu ciclul azotului (si nu numai). In principiu multa rabdare.
Am pus un strat de pietris, fertilizant, plante, filtrul extern, aprind lumina dimineata si o sting seara. O data pe zi mai pun si putina mincare. Si astept...
Sa inlocuiesc 10-15% din apa in citeva zile?
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Referitor la lumina, cumpara o priza programabila, mecanica sau electronica (aia mecanica e mai ieftina, cam 15 lei) sa se aprinda lumina automat si sa poti stabili un program constant al iluminatului.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu este necesar sa schimbi apa deocamdata.Dupa ce adaugi pestii o vei schimba.

Andrei
Junior member

IP:

m_3 wrote:Referitor la lumina, cumpara o priza programabila, mecanica sau electronica (aia mecanica e mai ieftina, cam 15 lei) sa se aprinda lumina automat si sa poti stabili un program constant al iluminatului.

Am cumparat o priza programabila saptamina trecuta, am gasit-o din intimplare intr-un supermarket - multumesc de sfat, intr-adevar foarte utila - las lumina 11 ore pe zi.

Am cumparat si o buturuga, mi s-a spus doar sa o spal bine cu apa de la robinet si sa o pun in acvariu. De abia dupa ce am facut prostia am citit pe forum ca trebuia sa o si fierb pina nu se mai coloreaza apa Sper sa nu fie asa de grav, pestii par fericiti.
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

11 ore pe zi , in cazul plantelor este mult, Redu la 8 ore.
Iar pestii tai vor fi ei fericiti, dar fa tratamentul lemnului, altfel te vei uita la o apa maronie
LUPmic
Senior member

IP:

Eu am mai luat o buturuga din Hornbach si am fiert la ea ceva , a iesit la maroneala la greu. Acum am ceva pe aragaz de s-a saturat nevasta-mea, cred ca de vreo saptamana, intr-adevar nu-i din magazin e direct din pamant. Da nu ma las
[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Andrei wrote:

Am cumparat o priza programabila saptamina trecuta, am gasit-o din intimplare intr-un supermarket - multumesc de sfat, intr-adevar foarte utila - las lumina 11 ore pe zi.

intradevar este unpic cam multicel, poti face un program de luminare cu pauza la pranz ca sa te poti bucura de acvariu seara dupa o zi de munca, eu unu asa am ....10-13 si 17-23
Andrei wrote:
Am cumparat si o buturuga, mi s-a spus doar sa o spal bine cu apa de la robinet si sa o pun in acvariu. De abia dupa ce am facut prostia am citit pe forum ca trebuia sa o si fierb pina nu se mai coloreaza apa Sper sa nu fie asa de grav, pestii par fericiti.

Depinde de unde sunt aduse buturugile, in general cele din petshop (daca este cat de cat serios) sunt deja tratate, eu am cumparat am spalat`o la robinet cu apa fierbinte si apoi rece si a fost ok. Dar preventiv ii poti da un clocot sa fii sigur . Daca in timp ti se face apa unpic maronie/galbuie, stii de unde e problema

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Andrei
Junior member

IP:

Cind le-am dat de mincare pestilor acum vreo 2-3 ore am gasit niste pui. Mai intii au fost 3. Am pus repede in functiune micul meu acvariu de 10L unde i-am mutat pe cei 3 supravietuitori. Presupusa mama a trecut in fatatoare. In timp ce faceam mutarile am mai gasit si mutat inca 3. Iar acum astept sa vad daca mai apar si altii
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Acvariul cel mic e ciclat cat de cat? Ia si stoarce buretele filtrului din cel mare, in apa celui mic. In acest fel vei muta ceva bacterii si vei cicla nitel filtrul celui mic.
Pune niste plante de suprafata, Ceratopteris, Riccia, sa se ascunda pestii in ele, altfel femela de Platy ii va papa negresit

[Email] [Yahoo!]
Andrei
Junior member

IP:

Da este cit de cit ciclat, apa am pus din acvariul mare. Femela este in fatatoare, asa ca nu se poate atinge de pui.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

In cazul asta nu e ciclat deloc.Apa n-are treaba cu ciclarea,pune-le un burete bolborositor acolo,conectat la o pompa de aer daca vrei sa-ti traiasca.Si fa cum ti s-a zis mai sus,stoarce un burete din acvariul mare in acvariul mic,ca sa se cicleze mai repede.Schimburile dese de apa sunt obligatorii,cu aspirarea substratului.Multa bafta cu puiutii,sper sa-ti traiasca.

Forum Index » Despre noi
Go to: