[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
limnophila aromatica & heteranthera zosterifolia  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
costi08
Member
[Avatar]

IP:

sfaturile pe care l-am primit de la voi m-au determinat sa rearanjez putin acvariul meu , asa ca pentru inceput am si eu cateva intrebari .

1. as dori sa scurtez putin limnophila aromatica & heteranthera zosterifolia, si nu stiu cum sa procedez mai bine. tai varfurile si replantez ce ramine cu tot cu radacini ? sau replantez doar virfurile ? valabil pentru ambele plante.

2. cum ar da mai bine, plantate toate la un loc formind o tufa ? sau fiecare fir in parte ( fiecare specie separat se stie ) tinind cont si de cum sar dezvolta ele mai armonios.

3. ce trebuie respectat pentru ca limnophila aromatica sa se coloreze in rosu,
la mine in acvariu este sanatoasa dar vesnic verde.( sau poate ca nici nu este limnophila aromatica) am sa pun si o poza mentionez ca fertilizez cu
feropol jbl o data pe saptamina la schimbul da 30%, feropol 24 in fiecare zi doua picaturi in loc de una la 50 l apa Ferrotabs pastile o data pe saptamina tot la schimbul de apa si si de vreo doua saptamini Dennerle A1 Daily NPK Sistem CO2 JBL ProFlora m 601,incalzitor pentru substrat RENA 45 W, AquaCristal UV-C 11 W jbl 6 ore/24 numa numai cind sunt luminile stinse

http://img39.imageshack.us/img39/6190/dsc08026m.jpg
cea din stanga

4. momentan folosesc urmatoarele combinatii de toburi ptr. iluminat:
1 x T5 Juwel High-Lite Day 54 w
1 x T5 Juwel High-Lite Nature 54 w
1 x T8 Juwel 39 w Day
1 x T8 Juwel 39 w Nature
toate cu reflectoare
tinind cont ca tuburile au o lungime de 1047, la aceasta lungime nu am gasit decat la jbl.
acum intrebare: ce imi recomandati ca ar fi mai bune? Juwel sau jbl

din toate astea ce sar face vinovat in coloritul plantelor sau ce ar trebui sa mai adaug.

va multumesc pentru rabdare, ca o sa va ma cicalesc putin sau mai mult.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Poti taia virfurile si sa astepti sa dea lastari de pe tulpinile ramase. Poti replanta virfurile daca ai loc. Dupa citeva operatiuni d-astea tulpinile imbatrinesc si va trebui sa le scoti si sa plantezi doar virfuri tinere.

Arata mai bine daca faci tufe . Nu prea dese ca se sufoca.

costi08 wrote:1 x T8 Juwel 39 w Day
1 x T8 Juwel 39 w Nature

Astea-s T8 de 36 W sau 38 W presupun . Daca da, le-as schimba cu Sera Plant Color, io stiu ca exista de lungimea asta.

Sincer sa fiu n-am vazut niciodata plante care sa ma dea pe spate crescute la lumina Juwel.

Poze: smilie ... Poze cu plante
costi08
Member
[Avatar]

IP:

Astea-s T8 de 36 W sau 38 W presupun

nu sunt de 39 w
costi08
Member
[Avatar]

IP:

aha... :-) :-) se pare ca va trebui sa mai astept ceva sugestii in legatura cu cateva dintre intrebarile mele. :-) :-)
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

nu sunt de 39 w

...Da' de cat?
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Cat despre Limnophila ziceai ca pui o poza. Daca poza pusa deja este cea la care te referi, io nu vad nici o Limnophila in ea.
Eventual fa o poza mai in detaliu cu planta "banuita".

Vrei "reteta" sa fie rosie... nu stiu daca exista asa ceva, sunt prea multe variabile din acvariul tau pe care nu le cunoastem... Daca ar fi sa ma raportez la perioada cand la mine era rosie as zice, principial vorbind, in ordinea importantei: lumina de calitate, CO2 mult... mai mult, PO4 mare, NO3 mic. Asta presupunand eventual fertilizare macro individuala. Insa poti da in alge rapid sau sa ai de suferit cu alte plante (Heteranthera de exemplu, printre altele, datorita NO3 prea mic). Cu cat ai mai multe specii de plante, cu atat scad sansele sa le poti impaca pe toate (evident in cazul in care criteriul selectionarii lor nu a fost din start: cerinte asemanatoare; in practica nu se prea intalneste cazul asta, avem plantele care "ne fac noua cu ochiul").

Inlocuieste in primul rand T5-urile cu JBL'uri si T8-urile cu ce a zis Porcu. Treptat. Cate un tub la doua/trei saptamani.

PS: Atentie la punctuatie ca ne induci in eroare.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
costi08
Member
[Avatar]

IP:

Val wrote:
nu sunt de 39 w

...Da' de cat?

scuze.am vrut sa spun ca nu sunt de 36 w sau 38w . ce am eu sunt de 39w
stiti cum sta treaba "graba strica treaba"inca o data ma scuzati, promit ca nu se mai intampla.
ufano86
Junior member

IP:

daca vrei dennerle de 1047 mm de aici poti cumparahttp://www.interaquaristik.de/aquaristikbedarf-t5-leuchtstoffroehren-c-125_389-1.html?sessID=oas04h2usqsrp5p8tupl0b4lqinm3qci
[MSN]
ufano86
Junior member

IP:

http://www.interaquaristik.de/aquaristikbedarf-t5-leuchtstoffroehren-c-125_389-1.html?sessID=oas04h2usqsrp5p8tupl0b4lqinm3qci
[MSN]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: