[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plantele mele  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
brawn
Membru de baza

Joined: 28/03/2009 09:22:52
Messages: 321
Location: cluj
IP:
Offline

Au trecut 2 luni de cand am pornit acvariul. Pina acum toate bune si frumoase. Am avut niste amarite de diatomee (mai am ceva urme), in rest nu am alge sau nu stiu unde sa le caut . Din 1 august am aditie de CO2 de la bomba, aprox. 1 bula la 2 sec. dizolvata intr-un reactor home made care se compune dintr-un powerhead si o adapatoare pentru pasari. Efectul este cu adevarat spectaculos. Dar, mai bine o poza decat o suta de cuvinte:
image
Si cateva detalii:
Ludwigia repens
image
Pogostemon helferi
image
Ceratopteris
image
Cryptocoryne
image
Dupa cum vedeti, cateva frunze din mijlocul plantei au niste pete maronii. Stie cineva cauza?
Fertilizarea o fac zilnic cu 3.5ml Ferropol si 2 picaturi Ferropol 24. Iluminarea este asigurata de 1 fluora + TLD 865 (10.45-20.45) si 1 fluora (11.45-19.45). Odata cu acest tub functioneaza si powerhead-ul reactorului. De vreo 2 saptamini NO3 este foarte aproape de 0 pe testul Sera. Test de PO4 nu am. Vreau sa incep fertilizare macro cu metoda descrisa in urmatorul topic: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7752.page. In acelasi timp ma gandesc sa nu am surprize neplacute. Ce ma sfatuiti sa fac?



Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11163
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Mi se pare ca frunzele maronii sint cele tinere, asa cresc ele si se inverzesc in timp. Nu vad nicaieri pete care sa indice ceva negativ.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Val
Magister Ludi
[Avatar]

Joined: 13/11/2002 12:14:10
Messages: 1279
Location: Papenburg
IP:
Offline

in rest nu am alge sau nu stiu unde sa le caut

Daca ai avea alge vizibile, nu ar fi nevoie sa le cauti. Bucura-te!


[...]fertilizare macro cu metoda descrisa in urmatorul topic:[...]

Articolul asta l-ai vazut, nu?

Spor!
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 22/05/2009 09:43:00
Messages: 447
Location: Constanta
IP:
Offline

Frunzele vechi sunt nefiresc de deschise la culoare,cele noi sunt ok, cresc bine si intradevar se vor mai deschide un pic la culoare.In schimb Pogostemonii tai nu par prea fericiti,probabil mai vor ceva lumina,suspendai pe o buturuga,se vor simti mult mai bine
[Email]
brawn
Membru de baza

Joined: 28/03/2009 09:22:52
Messages: 321
Location: cluj
IP:
Offline

Va multumesc pentru raspunsuri!

Intr-adevar, frunzele vechi ale cryptocoryne-ului sint deschise la culoare. Tocmai asta m-a facut sa ma gandesc la fertilizare macro. Pe de alta parte hygrophila polysperma aproape ca si-a pierdut frunzele vechi dupa ce am plantat-o in acvariul meu. Concomitent a dat o multime de lastari si frunze noi, sanatoase. Banuiesc ca este vorba de conditii foarte diferite intre acvariul meu si mediul in care a fost crescuta. Poate ca acelasi lucru il pateste si crypto, in alt ritm bineinteles. Cand i-am luat, pogostemonii aveau frunze de aprox 1-1.5cm. Acum le au de 5-6cm. Am pregatit un TLD 956 in capac, dar vreau sa-l pornesc impreuna cu aditia de macro.
Sigur ca ma bucur ca nu am alge
@Val: articolul tau l-am vazut prin martie si mi-am spus ca e prea mult pentru nivelul meu . Ai idee de unde as putea face rost de substantele necesare pentru solutii? Am gasit pe net mai multi furnizori care vand la ambalaj de 500gr si 1000gr. Cam mult dupa parerea mea, mai ales ca nu sant ieftine aceste substante.
 
Forum Index » Plante de acvariu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com