Message |
|
Se pare ca am rezolvat problema.Nici un peste nu mai are puncte .O sa scad treptat temperatura si o sa bag carbune activ .Sper ca totul sa revina la normal de acum incolo.
|
 |
|
Si cat timp ai tinut tratamenul?
|
 |
|
Am zis fie ce o fi si am pus jbl punktol in acvariu de miercuri .Apropo este jbl punktol ultra la 100 ml.Temperatura am lasato la 30 grade si am aplicat tratamentul.La 90 litri ai acvariului am pus aproape 10 ml de solutie.Ma cam speriat putin findca vreo 15 minute era toata apa intunecata si nu se mai vedea nimic dar in scurt timp a trecut. Pestii dau semne de insanatosire.Nu mai stau ascunsi si doar 2 sau 3 rummy nose tetra mai au cateva puncte pe codita.Crevetii par si ei inregula si nu am vazut niciunul mort.Ma ingrijoreaza plantele care dau semne de oboseala de la caldura, lipsa de co2 si fertilizanti.Acum intrebarea este cat i mai tin in tratament?
|
 |
|
Nu stie nimeni?
|
 |
|
Eu tias spune sa schimbi pietrisul acela.Doar daca doresti si ai posibiitatea.In locul lui ai putea sa pui ceva substrat si un pietris cu o culoare mai naturala.Substratul iti va ajuta plantele sa creasca si isi vor intinde si ele radacinile mult mai bine decat in acele cosulete.Pestisori par ok in pozele tale dar in poze poate fii ceva si in realitate altceva.Bafta in continuare .
|
 |
|
In primul rand doresc sa m cer scuze pentru noul topic facut dar problema cu gris persista iar pe celalalt topic parca s a invechit si nu l mai vizioneaza nimeni.Dupa aproape 2 saptamani de "tratament" cu temperatura ridicata la 30 de grade si nici un rezultat am cumparat jbl punktol.As dori sa stiu daca decicleaza in vreun fel acvariul sau daca plantele vor fii afectate de tratament.Am si vreo 5 otto si 4 panda cory care din cate stiu eu sunt mai sensibili la anumite tratamente.Vor fi afectati?Acestia si SAE nu par afectati de boala.Doar cardinalii si rummy nose tetra au puncte pe ei.Am si rcs si as dori sa stiu daca vor muri daca aplic tratamentul cu punktol.Ce ar trebui sa fac si cum sa realizez tratamentul.Sfatuitima va rog findca nu vreau sa ma pripesc si sa fac vreo prostie care s o regret .
|
 |
|
Tot azi am trecut pe la petshp sa vad ce mai e nou si surpriza.Tot acvariul din care mi a dat si mie neonii era plin de gris .Saracii pesti erau total acoperiti de punctulete.Cand i am atras atentia vanzatorului asupra pestilor bolnavi el imi spune ca nici nu a observat ca sunt bolnavi  .Cand l am intrebat cum ii trateaza el imi spune ca va trece de la sine.Imi venea sal strang de gat.Nu doresc la nimeni astfel de vanzatori.
|
 |
|
Temperatura o mentin inca la 29 grade si o tin asa de vreo 3 zile .desi intr una din zile am crescut treptat 27-28-29.Tratamentul cu apa calduta nu l am oprit.Voi mentine 29 grade pana luni.Sper sa fac bine.Inca o data as vrea sa va multumesc pentru raspunsurile date si grija voastra asupra cazului meu .Jos palaria.
|
 |
|
 Azi dimineata m am uitat putin la pesti .Neonii nu mai au nici un punct dar am observat ca acum au puncte rummy nose tetra.Deja ma dispera boala asta.Tin deja de 3 zile caldura ridicata si tot nu vrea sa ma lase in pace boala asta stupida.
|
 |
|
Va multumesc pentru ca m ati ajutat.As mai avea o singura intrebare  Am citit undeva ca atunci cand se ia pesti noi ,inainte de ai baga in acvariu ,e bine sa li se aplice o baie cu apa cu sare cateva zeci de secunde .As dorii sa stiu daca e adevat.Sper sa nu fie o intrebare prea stupida.Vreau sa stiu daca chiar e posibil acest lucru.
|
 |
|
Apropo.Cat trebuie zile trebuie tinuta temperatura ridicata si pompa de aer?
|
 |
|
Mai am un singur acvariu de 15 litri care as putea sa l folosesc ca acvariu de carantina,dar mie cam mila de ei sa i tin cateva zile in 15 litri de apa chioara .Urmeaza sa construiesc si un acvariu de carantina mai mare findca m am saturat sa i tratez tot in acvariul principal atunci cand se imbolnavesc iar cel micut de 15 il voi transforma intr un nano cu creveti.
|
 |
|
Pai eu cred ca e gris findca alta boala care sa formeze punctulete asa nu stiu.Pesti se mai fraca cateodata de frunze dar nu exagerat sau incomtinuu .O sa o mentin pana la 29grade findca 32grade mi se pare putin cam prea mult iar daca gresesc va rog spunetimi.Poze nu pot sa le fac findca nu stau locului iar aparatul nu are stabilizator si se vede sters.Ce alte boli se manifesa asa cu punculete pe corp?
|
 |
|
Puncul acela de pe spatele neonului a diparut .Doar unul dintre neoni mai are un punct pe codita.
|
 |
|
Am ridicat temperatura la 28 grade iar maine o ridic pana la 30.Am instalat si pompa de aer.
|
 |
|
Temperatura ridicata nu va afecta crevetii ?Findca mi e tare frica sa nu i extermin .Imi sunt foarte dragi si deaceea mi e frica sa nu le fac vreun rau.
|
 |
|
Am un acvariu de 90 litri,plantat.Acvariul este ciclat si folosesc bomba de co2.Temperatura este de 25-26 grade.De vreo 4 zile am achizitionat 5 neoni rosii.Astazi am observat ca 2 dintre ei au cate un punct alb fiecare ,unul pe coada si celalalt pe spate.Eu cred ca este gris.Deocamdata doar cei 2 prezinta semne de boala dar vreau sa spun ca mananca si sunt vioi.Nu as dorii sa folosesc tratamente cu chimicale din cauza crevetilor .Stiu ca sunt destul de sensibili la aceste tratamente.As dorii sa stiu daca boala va trece daca doar voi ridica treptat temperatura la 30 grade.Ceilalti pesti sunt cory panda.cory albino,SAE,un gurami pitic ,ottosi rummy nose tetrasi nu prezinta semne de boala.Va rog mult ajutatimaa si datimi cateva sugestii,ce ar trebui sa fac ?
|
 |
|
Sper sa va fie de ajutor informatiile acestea si daca am omis ceva spunetimi va rog.
|
 |
|
starea acvariului
|
 |
|
cory cel bolnav.
|
 |
|