Inca mai am acelas acvariu cu care am inceput primul post in Octombrei 2013.
Trecand peste micile probleme pe care le-am avut cu acvariu (cum ar fi ca sa sticat chinezaria de filtu ce l-am cumparat initial) va prezint pe linkul de mai jos acvariul meu.
Nu este cel mai frumos acvariu din lume dar este al meu
Si acum vin intrebarile:
Plante:
1. De ce la unele plante se ingalbenesc frunzele?
Banuiala mea este datorita sursei de lumine slabe. Momentan am un bec economic de 60W care banuiesc ca nu este indeajuns.
Solutia mea va fi sa mai cumpar plante care le am de 3-4 luni si sunt sanatosi deoarece nu vrea sa schimb setup-ul de lumina.
2. Substatul va implini luna urmatoare 1 an. Cat timp mai pot sa il pastrez?
Pesti:
Momentan am in acvariu urmatorii pesti:
6 bronze cory
2 ancistrus - femela a depus oua dar din pacate au disparut dupa cateva zile deoarece nu au avut ascunzatoare (ouale au fost depuse pe sticla acvariului)
2 red tailed shark - cu acesti pesti am probleme deoarece sunt teritorial iar unul din ei a crescut mult mai mare decat celalat. Atfel cel mic sta tot timpul ascuns intre plante. Daca doreste cineva din Arad un red tailed shark donez unul 2 pesti care nu stiu ce specie sunt (rog pe cineva sa imi spuna daca stie)
Pe langa pesti mai am si 3 melci cumparati de 3 zile. Cred ca sunt Pomacea.
Va rog sa imi spuneti daca mai pot sa tin si alti pesti pe langa cei enumerati mai sus deoarece pe langa cei 2 pesti care nu stiu ce specie sunt si red tailed shak-ul cel mare restul pestilor sunt cam inactivi. Toata lumea cine imi vede acvariul spune ca este subpopulat deoarece nu prea se vad pesti in el dar eu nu vreau sa supra populez acvariul. Mentionez ca cei 6 cory sunt foarte inactivi. Initial am crezut ca este de vina red tailed shark-ul dar am citit pe multe forumuri ca sunt compatibil cu cory si pe langa asta am observat si eu ca nu este agresiv fata de cory.
Multumesc pentru raspunsuri si accept sfaturi si critici pentru a face acvariul mai frumos si un loc mai sanatos pentru pestii mei.