Salut,
Sunt nou pe aici. Am ajuns din dorinta de a incepe un acvariu (plantat).
M-am hotarat sa fac si un topic aici pentru a va cere parerea si pentru a tine un jurnal care sper sa ma ajute sa evoluez.
Asadar...
1) Ce-mi doresc ?
Un acvariu de care sa fiu mandru chiar daca nu-i perfect (si nu o sa fie, cel putin la inceput).
2) Ce am deja ?
Am un acvariu "de-a gata" de la EHEIM , seria AquaPro 126 de lungime 80 cm . A venit utilat (filtru, incalzire, termometru, capac cu 2 neoane de 18 W T8).
O pompa de aer cumparata de mine din Obor
Un aspirator de pietris MULT prea mare (care totusi cred ca o sa fie folositor cand vreau sa scot cantitati mai mari de apa relativ repede pentru inlocuirea saptamanala).
Minciog
Un substrat din pietris care nu prea-mi place (nu ma pot prounta asupra granularitatii desi as vrea). Culoarea este gri / alb. As vrea ceva mai inchis
Ceva buturga de la JBL cumparata din Hornbach
2 plante frumoase pe care nu as putea sa le numesc
Perdea de bule (cred ca asa se numeste) destul de lunga. Nu cred ca am sa o folosesc totusi.
10 neoni care se balacesc in setupul actual (daca ii pot spune asa) si care vor fi baza pentru proiectul meu (voi adauga evident si alte specii).
Penseta si foarfeca
3) Ce mai trebuie sa cumpar ?
- Suport moale pentru acvariu - Aquapad
- CO2 reactor (ma gandeam sa iau
http://www.aqua-medic.com/product/co2-reactor-100/)
- Un alt substrat probabil (aici o sa fie o discutie foarte lunga si vreau sa ma documentez bine).
- Ceva Moss. Mi-as placea ceva foarte putin inalt (3 cm maxim as zice eu deocamdata).
-Hranitor automat (probabil o sa cumpar o chinezarie la inceput

)
-Fertilizanti (lichizi, pastile pentru substrat etc)
-Teste de apa
-Medicamente
Ca buget am sa incerc sa nu depasesc 200 lei / luna. Stiu ca la inceput o sa fie nevoie de mai mult (ca am mai multe de cumparat) si o sa incerc sa fac un efort(sau sa astept o perioada mai lunga de timp pana strang banii). Dupa etapele initiale sper sa imi fie suficient bugetul.
Incerc sa pun in 2-3 zile poze cu "setup-ul actual" ca sa vedem de unde plecam.
Pana una alta, la un moment dat acvariul meu a aratat asa...
http://www.youtube.com/watch?v=ZiNOoSRHFME
Intre timp nu mai arata (nici macar) asa.