[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Salut, deoarce nu ma incanta ca nu imi merg plantele mai deloc . Si nu imi place aspectul asa mult m-am pus pe ganduri sa ii dau un nou restart. Vreu ceva mai simplu decat este tot pe baza bonsai. Pomul il las ,restul afara si din nou. Am gasit si cam ce asi dori dar nu am toate raspunsurile. Ma refer la plante nu imi dau seama daca este eulocharis acicularis sau si alceva sau nu este eulocharis. Ma puteti ajuta in depistarea plantelor din imagine.
Declorinator la fel si bacterile se baga dupa schimbul de apa . Deoarece tu vrei sa prepari apa adaugata nu cea existenta deja in bazin deci .
Si eu si multi alti punem direct de la robinet ,nu se strica nici un filtru apa adugata in mare parte e undeva la 20 la suta din totalul acvariului nu va avea influenta asa mare apei deja existente in acavriu.
Salut, aceasi gresela am facut si eu.
Citeste acest topic:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/47976.page

Ori ce vei face vei mereu pierderi daca nu renunti la ce este artificial.
Dupa ce te decizi ,documentezi si vrei sa o iei de la capat suntem aici la orice pas doresti.

Acum qi pierderi ca nu este ciclat acvariu, ai nitrati ,amoniac etc peste limite, fa schimburi de apa tot la 2 zile cam 10 la suta din apa asa poate mai salvezi ceva pana te decizi ce faci.
Bafta
Nu ma pricep bine am si eu 6 bucati in acavriu mare totul bine pana acum, in cel mic am avut 3 sa dus cate unu in decurs de 6 luni.
Ce am inteles eu: Mor daca nu au destula hrana si mor si din cauza ca se ia de la 5 bucati in sus nu se tin doar 2 3 bucati . Cel putin asa mi sa spus la magazin cand iam luat. Adevaru este ca sa si confirmat acvariu mic 50 l nu era mereu stabil se decicla mereu , plus erau doar 3 bucati si am observat ca se simnt singuri daca sunt putini.
dandumitru wrote:
Da ce tovarasu la dumneavoastra a ramas mic de la atata tuns sau doar s-a mai rarit ?

Eu un eheim experience 150 la cel de 50 l plin cu substrat pro si piatra pounce ,la burete am reuntat dupa 2 luni ma saturasem sal curat mereu.
De cand lam.scos am liniste ,si il desfac o data la 4 luni.
VladC wrote:
opincarul wrote:Nu te bucura, nu e ou de neritina.
E pui de melc comunitar, un bun indicator al situatiei din acvariul tau

Offfffffffff... Ma gandesc ca un melc Helena nu e suficient sa-i extermine, nu? Ce solutie as mai avea pentru eliminarea lor din acvariu?

Melci asasini sunt printre cele mai bune soluti
Multumesc mult domnul dandumitru (iara beau tarie grea )
Ma bucur in fiecare zi cand vin de la munca de el,si o data la.2 saptamani ma bag mereu putin prin el cu penseta si foarfeca
Poza precedenta era facuta de sus sa arat ca valisineria este si afara nu doar sub apa ,si de acea se si dezvolta foarte bine si fara co2 injectat (era o discutie mai lunga )
Pozatul.se datoreaza la colegul alintutz80 ma indrumat ce standin sa cumpar si cum sa fac o poza reusita( Multumesc mult colegu ,parca tot mai bine imi iasa datorita tie)
Bucatarul sef din pacate nu am.mai avut contact de la.inceputul skapeul-ui .
Era mereu ocupat asa ca nu lam mai deranjat.

Chiar te rog daca ai sa spui ceva spune ,ma bucur mereu parerile mai ales cele unde imi deschid ochi ,chiar de sunt bune sau rele le iau pe toate si le analizez.
[quote=alinutz80]Este foarte fain! Ce filtru ai tu de se curata si se spala singur ? :-D m-ai facut tare curios.....[/quote]

Stiai o data :lol: eheim 2078
Ia cartea de pe net si citesteo :-D
Multumesc
3 luni ar trebui sa fie ciclat,daca esti nesigur faci niste teste de apa si atunci iti dai seama daca este sau nu ciclat.
Carbo se pune si pentru cresterea plantelor concomitent cu co2 sau fara. Aici sunt parerile inpartite .
Bun deci cum zice domnu Dan is pacatoase dar nu inposibil.
Eu am indepartat mereu cand am vazut pe o frunza am rupto si degeaba aparea constanta.
Cam 4 saptamani am pus zi de zi cu siringa carbo peste .Astazi pe un loc afectat maine pe alt loc afectat si tot asa,cand se injecteaza carbo peste se opreste filtrarea cam 10 minute .( tot de la domnu Dan am invatato ) pe mine ma ajutat in amandoua acvari.
Inportant este acum sa ai si cat mai multe plante .
Ia o echipa de curatenie niste amano, si ceva melci plus Otocinclus. Cred ca e ciclat acvariu tau .
Salut, despre ce alga este vorba? Tot aceasi Hydra?
Ai facut ceva teste la apa ?
Daca da le poti posta aici?
Asa vei fi ajutat mai repede.
Multumesc mult, sper sa fie mandri si sa stie ca nu degeaba siau acordat timpul pentru a ma invata si ghida.
Ce nu imi place inca este valisineria de pe partea stanga are un loc gol pe mijlocul ei plus mi se pare prea putina , mereu ce iasa pe margini si mijloc iau si plantez pe stanga .
Este normal ,esti in perioada de ciclare.
Mazga acea mai mult ca sigur este de la lemn.
Foarte frumos acel cub si skapeul arata bine.
Daca scapi de acea lampa si pui ceva mai profi , filtru ceva mai invizibil va iesi si mai misto.
Astazi mam jucat putin cu foarfeca si am arajat putin valisineria. Partea stanga inca nu ma incanta ,dar am rabdare in 4 luni sper sa ajuga la potentialu maxim
Montecarlo creste tund creste tund lui ii place cel mai mult bazinu meu
Ieri am facut un schimb de apa , filtru nu lam desfacut de 5 sau 6 luni nici nu mai stiu ce imi place la acest filtru este ca se dezamorseaza si se curata singur ,cum simnte ceva mizerie cum isi da drumul la program de spalare in jeturi in filtru si pe furtune . Debitul nu a scazut deloc .
Deoacmanda schimb apa si aspir o data la 2 saptamani ,atunci pun si fertilizant ,declorinator si bacteri.
Fertilizantul il pun pe tot o data pentru 2 saptamani pana acum se pare ca ii place mai mult decat fertilizarea zilnica. Fac asta de 2 luni.
Urmeaza sa experimentz si sa nu ma ating de el 3 saptamani .
Vom vedea...
Imi pare rau ,sper sa fie totul bine si sa isi revina. Sanatate multa
Fadds wrote:Am vazut multe post-uri pe aici (acest forum) pe care le suspectez ca au fost scrise cu "ceva la bord".

De multe ori parea ca vorbesc cu 2 persoane diferite sub acelasi nume.

Sau poate nu sunt eu sanatos, cine stie.

Sau poate tragi si tu prea mult apa pe furtun la mentenana, asa te alegi si tu cu ceva la bord fara sa vrei
koala wrote:Va las putin singuri si uite ce faceti. In loc sa beti un vin, ca e vremea tulburelului, voi va certati.

Cred ca am baut prea mult
Cu riscul de a lua ban mare si un furtun de 16 pe spinare de la Dan tot nu ma abtin
Incerc sa nu injur din respect pentru oameni minunati de pe acest forum:

Domnisorule , la tine nu sa realizat ciclarea cand ai fost mic( cei 7 ani de acasa) ?
Am inpresia ca traiesti intro lume de vis unde te crezi cel mai destept ,tare si pe deasupra si ciclat peste limita normala.
La asa un creier destept ce iti pierzi timpul pe aici?
De ce te iei mereu in gura cu oameni maturi?
Uite ca respect mult forumul scriemi in privat un forum platforma unde te pot scalda putin in cuvinte numai de lauda. Dupa acea ma dai in judecata la ce ma plictisesc momentan si avocati mei la fel nu ne-ar strica o batalie in lumea de povesti a ta. Ce spui?
dandumitru wrote:Ia vezi aici

http://img.plici.ro/image/aRU

Cred ca am incurcat borcanele, asta este Taraboste . Pacat ca nu mai exista nimic din Gazonul japonez, dar mai cautam .

Cat de frumos si linistitor arata daca nu asi sti asi spune ca e o poza facauta pe calculator in Photoshop

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: