@oddyutza - eu nu fac afaceri cu plante, n-am vandut si nici nu voi vinde.
Daca doresti, poti trece pe la mine si iti donez cu mare placere cateva fire din ce iti place (mai putin hc si reinikii mini, ca am bba si curly care e pusa la inmultit)
Laurentiu, Stefan - a nu, sa nu credeti ca in ianuarie il desfac si il vand cu tot cu echipamente ca sa-mi fac marin, nu, nu..
Cornel, este rotala mini pearl type 1 - este cea despre care imi spuneai ca seamana cu ceva busuioc sau patlagina
Koala - din ziua 1 in care m-am apucat de acvaristica am hotarat ca nu voi face aquascape niciodata si ca voi urma stilul "jungle". O singura data am calcat pe alaturi si am dat-o in olandeze - vezi concursul RAC Deci n-am facut acvaristica pentru "picturi submerse" ci pentru bogatia plantelor.
Stefan - pentru maine am alocat timp, trebuie sa sterg zoaiele de pe geam si sa bag o coasa.
Mama.. scuze, nu ti-am citit topicul, dar e clar ca ceva e putred acolo.. (stai in Danemarca?)
Cu algicidele nu rezolvi mare lucru, trebuie sa depistezi cauza. Promit ca maine iau topicul la puricat si revin cu niste sugestii (nu ca as fi eu Gheorghe Priceputu)
Ma ghivole, situatia e urmatoarea. Pana vand eu dulcicolul si aparatura aferenta, pana imi face Dan acvariu, sump, bean animalule si ce mai trebuie, ma apuca luna aprilie sau mai.
Acum na, e dragut si asta micu care respira greu, dar n-am loc sa ma desfasor bre. Asa ca am comandat la Dan un cub mai mare, cu laturile de 40cm si cu sump in-tank.
Care o sa fie activ pana il mermelesc eu pe ala marele.
P.S. captcha nu mai e de cateva zile, ciochist urat ce esti.
O sa pun disperatule, ho! Ca nu vreau sa fac tiganie.. Am rezolvat si cu iluminarea punctiforma, am scos (cu greu) lentilele de la cele 2 leduri puse pe mijloc.
Azi am mai facut o dracie, cu ajutorul colegului Radu (fake-batman, the compostor).
Am facut un update de lumina, am facut sa fie bine ca sa nu fie rau
Cateva poze.
Ledurile vechi:
Radu in durerile nasterii:
Dupa ce a lipit ledurile pe radiatoare si a facut o proba, mi-a pus lampa in brate si m-a trimis acasa, unde am continuat lucrarea (lipirea radiatoarelor intre ele, lipirea lupelor pe leduri, legaturile electrice, etc)
Prima proba (nu stiu de ce ies asa intunecate pozele, ca lumina e din plin)
Asta o faci fie prin metode naturale, daca ai rabdare 2-3-4 ani sa se usuce de la sine (la lemn de esenta tare, 1 cm grosime necesita 1 an pentru uscare), fie in cuptoare speciale - intre 3 si 7 zile.
O data uscat, poti trece la tratarea "standard" - fierbere in apa cu sare, apoi fierbere in apa cu sare, dupa care fierbere in apa cu sare iar la final, dupa inca o fierbere in apa cu sare, 2-3 saptamani de tinut in apa proaspata, daca e posibil curenta.
Deci, mai mare daraua decat ocaua, ia un lemn de la petshop ca dureaza mai putin