Message |
|
|
 |
|
Ce sampanie slabutule  aia am deschiso cand mai felicitat tu si Rodo.
La asa felicitare am dat direct in raftu de categoria grea
Haideti si voi e destul
|
 |
|
dandumitru wrote:Buna treaba ai facut !
Felicitari !
Multumesc
|
 |
|
Pentru biofilm pune filtru mai sus sa faca valuire apei .
Plante pune cat mai multe si easy .
Bafta
|
 |
|
[quote=alinutz80]hai ca i fain! :) acum se vede mai multa miscare acolo
Poza pe mijloc are o parte blurata...nu stiu de ce.[/quote]
Multumesc, inca nu sia pierdut toata frumusetea. Poza este facuta pe repezeaala probabil am miscat telefonul nu am folosit suportul. :D
|
 |
|
Asa este , ma bucur ca am ascultat si ascult in continuare de sfaturile voastre. De renuntat nu renunt asa usor . Decat daca se intampla ceva grav.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:
Inca nu  simnt ca se poate mai mult si mai frumos.
Plus mie groaza de adunat date de scris etc. Dupa cum se vede is praf la limba romana
|
 |
|
Ma bucur foarte mult ca nu lam vandut , ma-m uitat recent de la prima pagina . Este incredibil ce a iesit in 10 luni . Din cate am vazut la multi dureaza ani sau renunta din prima luna din cauza ca le moare vietuitoarele si se demoralizeaza si sperie desigur deoarece e mult de procesat si invatat sa ai un acvariu natural.
Nu stiu voi cum va simntiti cand va uitati cum ati inceput dar eu am o bucurie mare de nedescris si ma indeamna sa continui si sa invat tot mai mult. Plus sa incerc sal.fac cat mai natural si frumos .
Asta desigur se datoreaza si voua ca m-ati ajutat si eu am ascultat altfel nu ajungeam aici
Multumesc inca o data tuturor
|
 |
|
Sa nu iau bataie  pun ceva si aici
Sa adaugat acum o saptamana 6 Rasbora ,10 amano si 2 netrina .
Din pacate cum nu am avut grija de el sa cam dus din culoarea plantelor .
De acum am mai mult timp si ma voi ocupa mai mult, ce este interesant este ca eulocharis acicularis mini nu vrea deloc sa se dezvolte ,asta de la inceput.
Astazi am cumparat 2 caserole si la urmatorul schimb le plantez daca nici cele noi plantate nu se dezvolta o sa regandesc schimbul de plante.
Las si o.poza cu amaratul
|
 |
|
Dupa un schimb de apa , si putina curatare  in sfarsit dupa 3 saptamani
|
 |
|
Liv wrote:Nu poate fi vorba de poluare cu CO2. Hai sa zicem ca reusesti sa bagi 25-30ppm de CO2 (la limita de supravietuire a animalelor acvatice). In aer ai 400-1000ppm (400 e foarte bine, 1000 e satisfacator - peste 1000 se recomanda ventilarea fortata). Chiar daca tot CO2-ul din apa va ajunge in aer, tot vei fi foarte departe de limita satisfacator.
In general avem putine plante pur emerse (Egeria, Valisneria, citeva Crypto, citeva doar, ... si alge). Marea majoritate a plantelor de acvariu sint plante de mlastina, care cresc foarte bine si emers. Deoarece se dezvolta mult mai bine emers decit submers toti producatorii le cresc emers.
La suprafata apei datorita schimbului de gaze la interfata lichid/aer cantitatea de CO2 e mai mare. Combinata cu cantitatea de lumina mult mai multa (cu sau fara capac) dezvoltarea plantelor e mult mai rapida.
Super explicatia
Multumesc mult
|
 |
|
ionionut wrote:Marele avantaj al plantelor care sunt lasate sa ajunga pâna la suprafata apei este ca isi iau CO2-ul din aerul ambiant.
Pentru stomatele frunzei e mult mai comod sa faca direct schimbul de gaze, decât sa ,,caute" CO2 dizolvat in lichid. Organismele vor cauta mereu calea cea mai simpla.
Pe scurt, orice instalatie de CO2 iti polueaza aerul din incapere, pe când plantele care ajung pâna la suprafata acvariului ti-l purifica.
Multumesc, valisineria nana toata e la suprafata de acea se pare ca ii si merge foarte bine si fara injectai de co2
|
 |
|
Exact de aceste peripeti mie frica ,de acea am deschis butelia din nou.
|
 |
|
Bayek wrote:Se ia manual biologie clasa a V-a si se deschide la lectia cu fotosinteza. Unde zice ca fara dioxid (sau bioxid, vorba hermeneutului) de carbon, plantilii moare.
Asta asa este dar la mine nu era cazul , nu este un skape nou si fara echipamente unde putem zice ca nimic nu produce dioxid. Dinpotriva este destul de avansat sa poata merge fara injectarea co2. Dar cum a spus si Maiestru exista riscuri . Si de ce sa risc
|
 |
|
paradoxx wrote:In lipsa oxigenului, nu ar mai exista "oxidarea" celulelor si omul nu ar mai imbatranii
|
 |
|
Superb ,eu nu asi mai adauga nimic
Arata superb ,curat simplu si in acelasi timp si plin deci are de toate
|
 |
|
Ma-ati lamurit
Scuze (Maiestrule)
Parerea voastra a colegilor conteaza mult pentru mine asa si invat.De acea si postez cat e ceva sa ma poata cineva lamuri ,aproba ,critica etc .
Chiar ma bucur cand vin mai multe pareri ,ma pune si mai tare pe studiat
|
 |
|
Deoarece un maestru mia explicat pe intelesu meu de ce nu este bine sa renunt la co2,si ce se va intampla pe viitor am decis sa deschid butelia din nou.
Multumesc slabutule
|
 |
|
alinutz80 wrote:E frumos, are multa verdeata.....bafta!
Multumesc maestre,da are ceva pot pune de o salata
Bafta si tie domnu
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Arata foarte bine
Nu renunta la co2, parerea mea
Multumesc , poza e facuta de sotie  eu ajung acasa noaptea  .
Claritatea lasa de dorit
Voi lua o decizie dupa o luna
|
 |
|