[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Message
HumanFace wrote:
Pushkatu wrote: dar macar o sa ii dau cu inima impacata si o sa am si eu ceva cochilii la care sa ma "holbez".

Atunci ia nertinia Acolo vezi tu cochilii la care sa te holbezi


Chiar ca arata grozav, merci pentru sfat.
BIne ai venit. Chiar ai ce invata aici!
Am o buturuga micuta cu ceva muschi pe ea inca foarte firav crescut cei drept, dar imi plac foarte mult si scoicile. Ma bazez pe sfatul tau desi inclinasem oricum balanta pentru varianta fara scoica deoarece am mai citit pe undeva ca modifica duritatea apei. E greu sa imi inving pornirile animalice si sa nu arunc in acvariu un pumn de scoici, dar stiu ca e spre binele pestilor daca nu o fac. O sa mai iau in schimb vreo 2 melci pomaceea ca sa ma linistesc. Stiu ca o sa ajung sai donez cand imi cresc toti, dar macar o sa ii dau cu inima impacata si o sa am si eu ceva cochilii la care sa ma "holbez".
Salutari din nou din Bistrita. Am si eu o intrebare cu privire la scoici si prezenta lor in acvariu. Am citit atat argumente pro cat si contra folosirii lor si sunt in cumpana momentan. Am o scoica de la Marea Neagra(o sa pun o poza imediat) si as dori sa aflu parerea voastra cu privire la scoici. Sunt ok sau nu in acvariu? Am un acvariu de 100 de litri, populat cu 4 neoni, 2 zebre, 2 sanitari, 1 pleco si vreo 5-6 melci pomaceea. Am si plante desi la capitolul asta sunt cam pe zero cu cunostiintele. Oricum sunt plante foarte putin pretentioase dupa cum i-am recomandat celui de la magazin sa imi dea. O singura scoisca vreau sa bag in acvariu, poza:
este cea mare din mijloc.
http://www.reportervirtual.ro/wp-content/uploads/2009/04/scoici-4.JPG

Asta e acvariul, poza e mai veche de acum o saptamana, dar ca sa va faceti o idee.
image
Ce parere aveti?
Stai bine cu limba romana, chiar mai bine decat multi care nu au parasit vreodata granitele tarii. Bine ai venit si multa bafta!
Bine ai venit. Sincer, te inteleg, sunt riscuri cam mari in tara asta pt investitori de orice fel, gen, mod or fi ei.

PS: Legat de competitia neoficiala, care totusi nu e o competitie, BUC- CONST eu unul am vazut mai multi BUC per total desi sunt multi memberi noi de la mare cum sa mentionat deja.
Bine ai venit, toate cele bune si ape cat mai limpezi!
Haha, chiar ma bucur sa vad si alti crescatori de betani, fiecare cu stilul sau propriu cei drept, dar crescator in adevaratul sens al cuvantului.

Eu am facut cam asa:

-acvariu 25 de l la 50 lei nou, cu un peisaj acavatic superb pe care l-am luat jos mai tarziu din cauza ca betanul se cam oglindea in peisaj si il apucau nabadiile.
-incalzitor cu termostat...Tubi nush cum 25 lei
-pietris 14 lei
-plante 40 lei
-filtru cu burete de ala galagios(il tin intr-un ciorap momentan de lana primit de la bunica cand eram mai mic). Furtunul l-am prins cu o clema de haine pt ca imi facea valuri tzunami in acvariu, acuma e domol si chiar ii place betanului dupa cate vad.
- lumina- o lampa de birou cu bec normal atarnata undeva la vreo 25 de cm deasupra acvariului si aprinsa vreo 6-8 ore pe zi


Total:
129 lei

Bun venit, tare nick si acvariu.
Bine ai venit!
Bine ai venit!
liviu27 wrote:ar fi interesant sa se populeze ior-ul de gupi! stii...undeva prin eforie nord daca imi amintesc bine..acum vreo 5 ani cred..era un lac mi se pare chiar pe langa belona...in fine nu mai imi amintesc cu precizie locatie! insa stiu ca era in romania si eram la mare! era un lac, lumea vemnea acolo la strand si la pescuit!(crap caras etc!) la malul apei erau foarte multi pestisori care semanau leit cu gupi! atata doar ca era o versiune mai salbatica, in sensul ca nu erau colorati asa intens! insa aveau culoare si se putea vedea clar ca erau adulti! fiind printre altele si pescar as spune ca ma pricep sa deosebesc pui de carasi crapi etc de niste gupi! se vedea clar ca astia erau adulti desi nu aveau mai mult de 5 cm! asa stand lucrurile si mirat fiind de ciudatenia asta am intrebat un pescar de acolo! mi-a spus ca acei pesti sunt acolo de cativa ani si ca el care peswcuia de ani de zile pe lacul acela nu a mai vazut asa ceva! erau foarte multi in orice caz...am revenit in bucuresti din acel concediu si am dat uitarii incindentul! nici pana azi nu mai stiu ce s-a mai intamplat pe acel lac si daca mai erau pestisorii aceia! stiu foarte bine ca gupi au alt areal (brazilia etc) si ca ar fi putin probabil sa supravietuiasca intr-un lac de la noi care mai are si crap+caras! dar oricum..ce or fi fost pestisorii de pe lacul acela?! n-ar fi placut sa avem gupi in ro? se pare ca au fost introdusi in multe lacuri din europa insa au avut un impac negativ asupra faunei locale! cel putin asa zice lumea insa IOR cu gupi ..ar fi tare! dar macar sa aiba coloana dreapta! lol!


Stiu ca e mai vechi postul da nu ma pot abtine sa nu postez si eu. Stiu si eu lacul cu pricina. Lacul era destul de mare si am fost pe el ca sa ma plimb cu barcute de alea cu pedale. Tin minte ca atunci cand m-am dat jos am observat o multime de pesti micuti la mal(erau incredibil de multi) si m-am uitat sa vad cei cu ei. Spre surprinderea mea am vazut sute de femele de guppy si multi masculi. Am prins o gramada cu pahare din plastic de unica folosinta si i-am pus in sticle la 2 L de apa. I-am dus in camera la hotel si au trait pt ca le schimbam o parte din apa zilnic. Din pacate in drum spre casa mi-au murit fiindca nu le puteam schimba apa si e lungu drumul de la Mare pana la Bistrita.
Eu ma leg doar de partea artistica si cum aici nu e nimic de reprosat, chiar e frumos, iti doresc sa te bucuri de el cat mai mult posibil!
Frumos, frumos! Sa te bucuri cat mai mult de el!
Bun venit, niste poze ar fi bine venite.
E superb omule, incredibil ce ai tu acolo, respectele mele!
kmol wrote:
Pushkatu wrote:lunguieti ca un fir de par si au in jur de 2-3 mm. Mi se pare ca am vazut ceva miscandu-se prin acvariu si arata exact asa lung si subtire si foarte mic.

Sa nu cumva sa fie alte "specimene" gen planarii...


Nu sunt planarii. M-am uitat mai bine pe net si nu aratau ca planariile. N-am vazut numai unu si posibil sa fi fost de la ceva plante si sa fi confundat eu cu ceva viu. Chiar m-am uitat azi prin acvariu. Nu am mai vazut nici unu si zebra femela inca are burta mare deci nu o depus nimic.
Nu e vorba de sperante, intrebarea era s-ar putea sa ma trezesc cu pui? Daca fac e bine daca nu tot bine nu ma deranjeaza, oricum nu mai e loc si de alti pesti.
Buna tuturor. Detin momentan 2 zebre foarte active, care n-au stare cat e ziua de mare si vad ca in ultima vreme, masculul o "hartuieste" intruna pe femela. Se tot freaca de ea, o urmareste prin acvariu, nu o musca doar se tot freaca de ea am cum am zis. Ceea ce e ciudat e ca acum 2 zile situatia era tocmai invers, female se dadea la el. Sunt 100% sigur ca am mascul si femela si dupa cate vad mi se inperecheaza. Aici as avea cateva nelamuriri. Din experienta voastra sau din cunostiintele pe care le aveti despre zebre cam ce sanse sunt ca sa imi faca pui? Am un acvariu de 25 de L. Mai am in el 2 neoni, 2 sanitari si 1 beta mascul care nu le are baiul, e foarte calm. Am plante multe si de suprafata si plantate. Am sanse sa ma tresesc cu pui? Din cate am mai citit eu puii arata cam ciudat, sunt lunguieti ca un fir de par si au in jur de 2-3 mm. Mi se pare ca am vazut ceva miscandu-se prin acvariu si arata exact asa lung si subtire si foarte mic. E posibil sa fi avut pui deja? Acvariul e doar de 1 saptamana terminat, nici nu. Ms pt intelegere.
Nu vreau sa dau cu batu-n balta ca un copil razgaiat, dar am un unchi pescar si mi-a adus mai demult niste crapi oglinda vii de toata frumusetea pe care i-am cazat desigur in cada. Mama s-a oferit fericita sa-i prepare, dar imi erau asa dragi ca am amanat tragedia cu vreo 2 saptamani.(Noroc ca aveam si cabina de dus). NU erau foarte mari, undeva la 1-2 kg maxim si erau 3. Le faceam mamaliga si aruncam cate 2 pumni pe zi in cada. Au trait bine mersi 2 saptamani in apa din cada la temp camerei, poate mai rece fiind asa mare, dar din nefericire cand am plecat eu la scoala intr-o zi mama s-a hotarat sa incheie toata afacerea, nu de alta dar nu am curatat apa in alea 2 saptamani si va imaginati cum arata cada. Vreo luni mai tarziu cand i-a scos din congelator m-am bucurat iar de ei, dar de data asta cu mujdei si cu lamaie.
 
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com