eu sunt razvanul ala rocker si in curand (sper) motociclist. iar problema cu plumbu mi se pare destul de fierbinte. Inainte sa le dau oamenilor otravuri sa-si bage in acvarii m-am documentat si eu cat de cat (recunosc ca se putea si mai bine) si am ajuns la concluzia ca plumbu asta nu face nici un rau. daca ma insel va rog din suflet, spuneti-mi, altfel omor cu plantele mele toate acvariile din constanta! din experienta mea personala plumbu asta e ok, am tzinut discusi in acvarii cu plante plumbuite, fara probleme; folosesc de 8 ani plumb in acvariu si nu a murit nimik. asta zic eu. dar ce stiu eu?
.......................
A fost o discutzie fiebinte despre plumb si eu n-am fost pe faza. Subiectu ma intereseaza foarte tare si in special o lamurire stiintifica, cu chestii latinesti, si asa mai departe... A plumbui sau a nu plumbui... Asta e intrebarea! (in principiu) Si intr-adevar m-am contrazis cu senor Bogdan pe tema asta, dar cum nu am fost lamurit, problema a ramas in picioare. Eu personal folosesc plumbu in acvarii de vreo sapte ani si nu am avut motive de nemultumire. Dar stiu io? Nu am o baza stiintifica pt treaba asta. Doar l-am folosit si nu am avut niciodata probleme. Am auzit ceva cum ca ar fi mai nociv or something intr-o apa mai moale si acida iar cum la noi duritatea e de 22 si apa de robinet are ph 7,5.... am rasuflat usurat! Dar sa zicem ca e nociv. Cum pacatele mele convingi o planta butasita sa stea drepti pana-si formeaza radacina? Eu tai nucusu cu foarfeca, pun frumos un plumbuletz si-i dau drumu sa planeze spre pietris, ca sa se planteze singur. altfel cum??? leg pietricele cu sfoara??
............................
Am uitat ceva. Am un pretin care are in acvariu vreo trei kile de plumb. Si-a facut omu, frumos, o terasare din polistiren a amenajat acvariul dar cand a pus apa, s-a ridicat cu tot cu substrat. Si ca sa stea jos, a tot pus la plumb. Asta acu vreun an de zile, parca. intre timp, totul e in regula cu acvariul. Pestii-s grasi si frumosi, (probabil o sa moara de batranete), plantele la fel. DECI?
Ti-am pus aici posturile din topicu' celalalt pe care l-am sters.