ok, imi place promptitudinea voastra
cateva precizari:
1. cel putin la noi in zona ii spunem porcusor. Este totusi posibil sa fie o specie nou aparuta pentru ca in copilaria mea mi-l aduc aminte ca fiind un peste ceva mai "gras". Tot lung dar mai butucanos.
2. Am doi indivizi in acvariu. Au fost 3 dar unul a murit in sticla. Am mai incercat relocarea a vreo 5-6 asta vara dar au murit in 2 zile. Posibil sa fi fost un soc termic sau chimia apei.
3. Pe aia multi i-am prins cu mana pe ultimii fiica-mea (6 ani), tot cu mana . In nici unul dintre cazuri nu ne-am procopsit cu tepi in mana. Ceea ce ridica problema cu numarul
4. Zvarluga din poza are botul scurt astia il au alungit. Iar camuflajul e in picatele pe cand asta din acvariu e de tip "pete alungite".
5. Comportamnetul in schimb e cel de scris de voi: prefera nisipul (in rau zona mocirloasa) e lenes, imobil, se misca cumva in salturi.
6. Cat de curand (adica azi) ii fac un colt cu nisip.
7. Convietuiesc langa 1 ancistrus (e un rau si jumate), 2 thoracatum (imensi) 2 obleti (salvati din tigaie), 3 chitici - denumire populara (prinsi la mana tot de fiica-mea) si 2 neoni (pentru o pata de culoare)
am trecut si pe "despre noi"