[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gelu_a
Forum Index » Profile for gelu_a » Messages posted by gelu_a
H micranthemoides parca are frunzele mai alungite. Sper sa fie o cuba

PS. dimineata inainte de a cumpara Hemianthusul tocmai iti admirasem Iwagumi-ul. Good work! ;) si ma gandeam ca as incerca si eu asa ceva...
imi voi permite sa postez tot aici o poza cu o planta a carui denumire nu era afisata in magazin si care banuiesc a fi Hemianthus callitrichoides "Cuba"

rog o confirmare, multumesc
danutzu wrote:Salut,

Oricum cel putin juma de ora trebuie sa stea pe fiecare parte.

si cu putin mujdei sa prinda gust pestele

ca fapt divers. ...o radacina de salcam e ok?...am cateva in curte (sper....daca nu le-a pus tata pe foc) de vreo 5 ani....
Domnu' Ocean ...bingo

boistean e...iar "zvarluga" e exact cea din link-ul postat de tine
a da....raul Ozana (cea frumos curgatoare) in satul bunicilor (Dumbrava) la 7 km in aval de Tg. Neamt.

eu am prins intr-o garla ce trece prin fata casei fiica-mea direct din rau cu mainile goale vanandu-i in apa mica prin matasea broastei

sunt curios cat vor rezista zvarlugile....
s-ar zice ca v-am bagat in ceata
mii de scuze

acum am vazut ca in textul meu lipseste o precizare....ultima poza e a unuia dintre cei 3 "chitici".

Up-date....pseudo-zvarlugile din dotare au inceput sa fia active...unduiri cand inoata si tasnesc cand vine cate un somn pe langa ele
ok, imi place promptitudinea voastra

cateva precizari:
1. cel putin la noi in zona ii spunem porcusor. Este totusi posibil sa fie o specie nou aparuta pentru ca in copilaria mea mi-l aduc aminte ca fiind un peste ceva mai "gras". Tot lung dar mai butucanos.
2. Am doi indivizi in acvariu. Au fost 3 dar unul a murit in sticla. Am mai incercat relocarea a vreo 5-6 asta vara dar au murit in 2 zile. Posibil sa fi fost un soc termic sau chimia apei.
3. Pe aia multi i-am prins cu mana pe ultimii fiica-mea (6 ani), tot cu mana . In nici unul dintre cazuri nu ne-am procopsit cu tepi in mana. Ceea ce ridica problema cu numarul
4. Zvarluga din poza are botul scurt astia il au alungit. Iar camuflajul e in picatele pe cand asta din acvariu e de tip "pete alungite".
5. Comportamnetul in schimb e cel de scris de voi: prefera nisipul (in rau zona mocirloasa) e lenes, imobil, se misca cumva in salturi.
6. Cat de curand (adica azi) ii fac un colt cu nisip.
7. Convietuiesc langa 1 ancistrus (e un rau si jumate), 2 thoracatum (imensi) 2 obleti (salvati din tigaie), 3 chitici - denumire populara (prinsi la mana tot de fiica-mea) si 2 neoni (pentru o pata de culoare)

am trecut si pe "despre noi"
f rapid raspuns

eu il stiu de "porcusor" ... am cautat gobio-gobio si da, diferentele sunt clare.

Mi-ar fi placut sa stiu mai multe despre el (mai ales obiceiurile culinare) ca si comportament parand sa fie f timid. Posibil sa-i emanajezi intr-un colt de acvariu o zona cu nisip extrem de fin pentru ca pare (asa cum am vazut si in rau) sa prefere zone in care sa se poata ingropa cu usurinta

ms pentru reply-ul rapid
e un peste de rau ajuns in acvariu

ma poate lamuri cineva cum se numeste? Eu il stiu ca "porcusor" dar pe net apare ca fiind cu totul altfel.

multumesc

Forum Index » Profile for gelu_a » Messages posted by gelu_a
Go to: