[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rxget21
Forum Index » Profile for rxget21 » Messages posted by rxget21
Message
apollodollce wrote:
Ok. O sa iau si un filtru.


Asta nu este rezolvarea, este doar inceputul. Absolut orice acvariu are nevoie de un filtru pe masura lui. Toate intrebarile tale se bazeaza pe faptul ca azi raspundem si maine mergi la petshop si iei toate lucrurile, le trantesti in acvariu si gata, pestii inoata pana poimaine cand revi aici si ne intrebi de ce au murit. Asa ca mai bine citesti ce scrie aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page si aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page si revi cand ai intrebari despre ce ai citit.
Pentru ce sa te chinui sa ungi de fiecare data cu vaselina cand amorsarea ii simpla si doar trebuie sa tragi un pic aer pe furtun si restu face singur. Daca vrei detalii poti sa ma intrebi in privat cum fac eu amorsarea.
Gabi C wrote:
Ca si filtru iti recomand un eheim eccopro 200 sau 300. Cu cit mai mare cu atit mai bine.

Eu unul ti-as recomanda Eheim 2215. Am citit(cand cautam filtru) despre foarte multa lume care se plangea ca acel maner de la Ecco Pro care inchide canistra se rupe usor. In schimb la gama Classic stie toata lumea ca sunt fiabile si rezistente. In plus eu am 2213 la un acvariu de 126l umplut cu ceva piatra ponce si prefiltru si isi face treaba excelent.
Daca ai 22 grade in camera ca si mine acuma, cred ca incalzitorul isi are rostul de acuma pentru ca va tine o temperatura constanta si nu o sa ai fluctuatii prea mari.
Eu am alta intrebare, daca esti incepator si nu o sa ai plante complicate de ce nu folosesti pietris simplu care este ieftin si bun? O granulatie mai mica si e perfect potrivit pentru acvariul tau. Fara complicaturi care iti strica apa precum Manado.
Cum zicea Koala, toti pestii trebuie sa ii duci inapoi, fara un filtru care sa fi mers cateva saptamani in prealabil o sa moara toti in mai putin de o saptamana.
Teoretic prin videourile de aquascaping cand faceau bonsai il prindeau pe un burete, deci ar trebui sa mearga.
acvamilian wrote:In c?ut?rile mele am g?sit asta :
https://goo.gl/images/9toQin

Pana la urma urmei, tu ai intrebat pe forum ce planta e si lumea a spus ca nu e anubias, daca tot o ti pe a ta atunci nu mai intreba si gata, cand o sa moara in apa o sa ne dai dreptate.
flash4x4 wrote:Amandoi sunt masculi... Ar fi bune doua femele
Sa ii stapanesti in ape limpezi si linistite...

Multumesc frumos, ti-am lasat pm.
Zilele trecute am primit doi ramirezi de la un coleg de forum. Sunt absolut superbi. Curiozitatea mea este daca sunt doi masculi? In caz afirmativ ar fi necesar sa le iau si doua femele sau care este cea mai buna varianta?
Verifica pe cutie pe spate sa scrie cianoacrilat. Doar acela este 100%. Am folosit zilele trecute si da, gelul este mai bun de cat lichid.
Spraybaru a fost ok orientat. Partea cu markeru si apa am uitat complet. Nu am fantana aproape si nu am vrut sa il mai pun sa se plimbe dupa apa. O fost ok per total.
Iar in spate mai trebuie sa vina o planta mare. Daca aveti ceva idei de o planta easy ce se face ca o tufa mare, inafara de echinodorus(nu prea i-a mers bine).
Colegul @opincarul a avut curiozitatea de ce s-a intamplat inainte si dupa concediu asa ca m-am hotarat sa povestesc. Inainte de concediu am curatat tot acvariu + schimbat 50% apa si spalat filtru si tuburi(era o luna de cand l-am montat). In timpul concediului a venit prietenul odata la 2-3 zile sa dea de mancare si sa verifice. Nu au existat probleme doar o planta care nu imi placea oricum, a iesit din substrat si s-a uscat. Lipsa co2 s-a cam observat prin cateva frunze ofilite mai ales ca spraybaru era la suprafata din cauza evaporarii(nu m-am gandit la asta). La revenire am spalat tot acvariu fara filtru iar in weekend(dupa doua sapt de la concediu) am observat ca filtru incetinise asa ca am spalat prefiltru extern. In momentul de fata totul e la normal iar celalalt acvariu mic a fost pornit ieri cu plantele sosite de la domnul Victor. Pe viitorul apropiat ma gandesc sa iau doi Ramirezi de la un coleg de forum.
opincarul wrote:Cu placere! Eu tot astept sa ne spui in topicul dedicat, cum ai rezolvat cu mancarea si schimbul de apa pe perioada concediului?

Fac acuma o poza si iti povestesc acolo.
opincarul wrote:Bolbitis heudeloti sau feriga africana. Se planteaza ca si Anubiasul sau Microsorum, Bucephalandra.... intelegi tu.

De asta eram curios, mersi
Stii cineva va rog sa imi spuna ce planta e?
Nu am mai vrut sa deschid un alt topic asa ca continui aici.
Adaug o poza cu hardscapeu prietenei mele facut de mine. Este cu lava rock spart in bolovani mai mici si slefuit. Ma gandeam pe el sa pun Pheonix Moss fiindca ii place mai mult, in spate in stanga o Java Fern Trident si niste Rotala colorata si in fata niste Crypto si poate si pe sus, iar intre pietre mai vine niste anubias nana. Daca aveti orice sugestii de plante sau aspect sau doriti sa donati o radacina pentru acvariu este bine primita. Acvariu o sa fie low-tech dar poate cu ceva fertilizanti pe coloana de apa.
Daca il mut in acvariu mic si ii iau doua femele credeti ca mai are sanse?
Buna ziua,
Am ajuns azi din concediu si totul pare bine la acvariu mai putin un guppy. De cand am plecat(acum doua saptamani) parea mai retras ca deobicei dar acuma sta numai in colt cu coada asa, de mancare a fost dat in timpul asta, iar eu acuma cand i-am dat pe langa el a mancat ceva dar nu mult. Ce as putea face? De mutat mai am doar un acvariu de 30l cu alti pesti si un bol de 5l sau unul de 140l neciclat.
Fiind plecat am zis ca mai bile las ambele filtre(intern+extern). Probabil cand ajung acasa o sa il scot pe ala intern, multumesc @koala si @gabic
 
Forum Index » Profile for rxget21 » Messages posted by rxget21
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com