Femela de humilis are niste culori care nici o poza nu ar putea reda cu adevarat .In primul rand culoarea generala este un rozaliu. Apoi burta, pai burtica ei este demetiala.Acel mov trece in functie de dispozitia ei prin carmin-violet-mov. Pata verzuie ce este inconjurata de mov la fel capata culori intre galben- vernil- verde crud, iar la limita de demarcatie dintre cele doua pete se face o banda luminoasa care seamana cu un curcubeu.
Femela nu este insistenta cu masculul. Ea ii face curte atunci cand el vine in apropiere de grota ei sau cand acesta are intentii mai agresive ca si cum ii spune" hai sa facem dragoste nu razboi."

In ultimile zile stau mai mult impreuna si vad ca si el a prins acea culoare rozalie de care aminteam mai sus ca o are femela.
Aici se vede ceva nuante de rozaliu atat pe el cat si pe ea:
Masculul alfa de nicholsi este o splendoare si pare sa-si intreaca tatal. Este inca tanar si nu arata tot ce poate nici ca si culoare si nici ca lungime a aripioarelor..
O poza la lumina de zi:
Si una cu lumina aprinsa:
In generala la lumina naturala este mai evidenta culoarea albastra, cea artificiala scoate in evidenta culorile calde, rosul si galbenul.
Eu am la lampa lumina galbena si cred ca si de aceea se intampla acest fenomen care sincer nu ma deranjeaza.
Multi ma intreaba cat de mult se coloreaza femela si daca sunt diferente de culori intre ele. Iata o poza:
In prin plan(scuze ca nu se vede prea clar) este o femela obisnuita. Sa stiti ca si ea are unele staluciri lili-albastre dar mai putin intense. predomina auriul. O femela stresata sau care nu se simte bine este cenusiu_maronie cu pete negre.
Revenind la poza, in spate se vad doua femele cu gusa. Ele au cam aceleasi culori ca si masculul dar terne, nu sclipesc, iar capacul operculului este de regula verde metalizat cu sclipiri albastre.