Message |
|
Multumesc.Atat cat pot fii de obiectiv as zice ca nu arata rau bazinul,dar ma obsedeaza ideea de biodiversitate-practic asta cred ca este marea diferenta fata de acvariu de apa dulce ,diferenta care dealtfel m-a facut sa ma indepartez oarecum de cea din urma(desi mai am si doua bazine de apa dulce).Biologii spun ca pe o simpla piatra de recif pot fi sute de specii de vietuitoare , iar eu nu am reusit sa cumpar decat creta de scris pe tabla .e drept bine murata.Frustrarea de aici vine ,din faptul ca nu prea ai acces la nimic .
|
|
|
Un an bun tuturor, in bazin nimic nou .
|
|
|
Asta este situatia ,la mine s-a terminat ,merg inainte cu ce am, noroc ca nu prea mai vad asa de bine .
|
|
|
Online nu este nimic cu o exceptie poate doua ,dar vor plata in cont bineinteles anticipat la preturi de-ti vine ,plus ca in general au oferta de specii dificile ,practic aproape garantat nu supravietuiesc in acvarii de buget mic.Eu speram totusi la un gest de solidaritate(evident nu gratuit,n-as vrea sa se inteleaga altceva)) din partea celor mai norocosi dintre noi ,cei pasionati de acvaristica.Cel putin asa inteleg eu rostul unei comunitati fie ea si virtuala.
|
|
|
Problema mea este ca nimeni nu este dispus sa trimita prin curier cu ramburs(e mai complicat cu ambalarea si probabil ca se tem sa nu piarda banii).Eu fiind pensionar n-am cont bancar si nici macar smartphone,asa ca e aproape imposibil. Cum s-ar zice ghinion .
|
|
|
Foarte tare,dar nu vreau sa stiu costurile de intretinere.
|
|
|
Trist ,dar adevarat .
|
|
|
Si gata
|
|
|
A doua
|
|
|
Ca sa mai sparg linistea asurzitoare ,de pe sectiunea acvarii marine, pun doua trei imagini(in sfarsit am fost harnic).In rest din pacate nimic nou , acvariul intra in al saselea an de viata, si parca e tot mai greu sa gasesti vietuitoare si interlocutori care sa fie dispusi sa colaboreze, asa ca din oarecare plictis si deznadejde am mai mesterit un acvariu de 8 litrii de apa dulce cu creveti si multa riccia si cam atat .
|
|
|
Salut ,pare a fi un succes, candva demult ,am mai facut si eu genul asta de biotop si mi s-a parut utila adaugarea in substrat a unei cantitati de argila(cam o treime),argila are un bun continut in minerale si o capacitate f.mare de absorbtie a substantelor organice, deasemeni cred ca un strat mai gros de substrat ar favoriza o mai buna dezvoltare microbiana.Ca plante cred ca cele cu foliaj foarte fin gen cosor favorizeaza dezvoltarea de microfauna(ca sursa de hrana)Am vazut experimente de genul acesta(reusite) cu plante gen muschi de padure care s-a adaptat perfect la mediu acvatic.Deci felicitari pentru rezultat si rabdare.
|
|
|
Daca este vorba de diatomee(mie asa imi par), teoretic dispar de la sine odata cu maturizarea acvariului.Oxigenarea apei este utila dar poate fi insuficienta, de regula se recomanda cresterea concurentei bacteriene pe resursele de hrana ,reducerea iluminatului,lampa UV ,verificarea(daca este posibil) nivelului de fier si siliciu din apa(niveluri crescute favorizeaza dezvoltarea) si multa rabdare . succes.
|
|
|
Nu , in afara de simbolurile grafice -discus si calut de mare-,dar cum eu am muuult timp liber ,mai citesc ce fac acvaristii din Franta si Italia si am gasit recenzii pozitive ,majoritatea lor de la acvarii cu apa dulce.Avand in vedere ca am dat un leu pe capsula adica flacon de 40 de capsule cu 39 lei si mergand pe principiul -cum n-ajuta asa nu strica -am zis sa incerc. Daca functioneaza ,sincer mie mi se par mai utile pentru acvariu marin,dar nu vad de ce n-ar merge si la acvarii de apa dulce ,mai ales la cele slab sau neplantate.
|
|
|
Cum nu si-a dat nimeni cu parerea, am apelat la convingerea ancestrala-ai bacterii ,ai acvariu- si am cumparat un flacon intreg de aquili bacterium e plus,dupa doua trei saptamani as zice ca parca se vede ceva(daca nu cumva este autosugestie ), in sensul ca aveam cativa mugurasi de alge verzi care nu au mai crescut(e drept ca nici nu au disparut ,inca) skimmerul este mai vioi si apa mai limpede.Lampa maxspect pare destul de buna desi mie imi pare usor cam prea albastra asa ca am suplimemtat-o cu lampile de 7W cu lumina mai alba- asa arata pe gustul meu plus ca vezi ce se petrece in acvariu .
|
|
|
As zice nostalgie, ,eu unul as vrea, ce mi-ar strica sa fiu iar tanar chiar cu pompa nemteasca
|
|
|
Caldura mare,bine ca a trecut .Am primit doua pastile(de fapt casete) de bacterium e plus de la firma Aquili ,care promite ca rezolva si consumul de fosfati din acvariu.Am pus una deja si mare lucru nu pot observa cel putin deocamdata fiindca nu am teste.Intrebarea ar fi daca are cineva experienta cu produsul,sincer ma gandesc sa cumpar o cutie dar parca ceva imi sopteste ca e prea frumos sa fie si adevarat.
|
|
|
Salut , intr-un fel redescoperim apa calda ,cand eram copil adica in anii 60 cam toate acvariile erau low tech ,si principiile de baza erau f. simple,(daca gasesti ,vezi carti de acvaristica vechi),marketingul agresiv,comoditatea ,lipsa de rabdare si intelegere,dorinta de a epata si a cheltui banii,au transformat in buna masura perceptia si scopul acvaristicii .Succes.
|
|
|
Salut, eu zic ca este un inceput bun ,peste nivelul unui incepator, deci felicitari.O problema care va apare cu siguranta va fi cu echinodorusul care va creste rapid si amplu si va genera dilema -ce fac cu el intr-un bazin asa mic ? Filtru resun poate fi suficient daca ramai la optiunea cu pesti betta in numar nu prea mare,desi un filtru mai complex de preferinta cu skimmer de supafata este o optiune de preferat .Succes.
|
|
|
Salut,in general greu cu sfaturile de la distanta ,tot ce pot sa zic este din propria experienta.In anii 90 cand incepeau sa patrunda si pe la mine la Botosani elemente de noutate referitor la plante, am avut oarecare succes cu plantele rosii folosind tuburile de neon philips la 3000 Kelvin ,cred ca aveau indicativ 830(sincer nu mai tin minte exact),ca substrat am folosit argila naturala,plus evident un strat de nisip acoperitor,acvariul populat generos cu guppy si melci, filtrare un simplu burete cu aer.Foloseam un tub neon de 18W la un bazin standard de 60 litrii brut aproximativ 10 ore zilnic.Cat despre Dana Walstad si despre acvariul biotop eu am constatat ca trebuie abordat ca un fenomen temporar,entropia spunandu-si in final cuvantul daca nu intervii in evolutie.Eu personal am inteles ca o competitie de biotop tocmai in asta consta-cine poate mentine viata mai mult timp fara interventie.Succes.
|
|
|
Salut , bine ai venit si succes.Nu trebuie sa te lasi descurajat in privinta acvariului marin.Citeste despre acvariu marin numai cu pesti si vei constata ca nu te va costa foarte mult-nu presupune filtrare si iluminare prea sofisticata, ideal ar fi sa gasesti un acvarist de apa sarata amabil si de buna credinta care sa te ajute un pic la inceput si sa te fereasca de mitologie si marketing .
|
|
|