[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: raul.tatulescu
Forum Index » Profile for raul.tatulescu » Messages posted by raul.tatulescu
Message
Ne bucuram ca te-ai intors! Bafta cu ambele, poate si la casnicie ajuta un restart ca la acvarii
De acord cu colegul de mai sus. JBL este un filtru bun, insa e902 e cam mic pentru 180l dupa mine. La aceiasi bani eu as opta pentru un Sunsun sau alta chinezarie de capacitate mult mai mare. Cu cat mai mare cu atat mai bine.
In privinta perioadei in care sa mergi cu filtrele in paralel poate fi de ajuns o saptamana sau poate fi prea putin o luna...depinde de incarcatura biologica a acvariului si de materialele filtrante. Cel mai bine daca nu te deranjeaza ar fi sa le tii cat mai mult pe ambele (chiar permanent).
Buna. Este clar ca ai un dezechilibru, cel mai probabil prea multa lumina si prea putine plante care sa curete nutrientii proveniti de la pesti. Ai gresit scotand plantele din acvariu, ele reduceau nutrientii si implicit algele. Bate cumva lumina de afara in acvariu? Daca nu, redu programul de iluminat la 6 ore maxim, in 2 reprize. Algele de pe geam pot fi usor curatate cu un card.
Arata bine jungla si mai ales imi place ancistrusul ala. E L34? Si eu sunt curios la treaba cu filamentoasele, nu au dat randament algicidele, momentan am ridicat lampa cam la 30 cm deasupra apei, plantele cam sufera dar pare ca si algele regreseaza.
Foarte bine, mi se pare un gest minim de a ajuta comunitatea...decat sa le arunc la gunoi
Un nou pachet de plante de gata de donat: tripartita, leucocephala, sagittaria, ludwigia brevipes etc. Au ceva alge filamentoase pe ele, trebuie alese cu atentie.
Subscriu la ce a zis Alin, par detritus - inofensivi. La mine Nanostromus si endlerii ii halesc frenetic.
Planariile sunt ceva mai groase, cu capul ca o sageata, ca un limax mic, iar problema cu ele este ca omoara puii de creveti si consuma icrele pestilor. Planariile si hidrele sunt consumate de pestii labirinth (gourami, betta etc).
Salut,
Bine ai venit! Este foarte bine ca ai inceput sa te documentezi inainte de achizitia acvariului, nu invers, cum fac majoritatea incepatorilor. Recomand in primul rand sa citesti despre ciclarea acvariului. Poti deschide un topic in cazul in care ai intrebari si vom incerca sa iti raspundem.
dan.pavelescu wrote:Si as vrea sa incerc niste hydrocotyle leucocephala (brazilian pennywort). Daca are cineva 2-3 fire, il rog sa ridice mana.

Prezent! Credeam ca ti-am dat. Daca o lasi emersa infloreste f des, dar nu prea spectaculos.
Din cauza aglomeratiei se vand aprox 10 juvenili, 2-2.5cm. Vin la pachet si cu cochilii de rapane pentru casute. 10 lei buc. Mai multe detalii, poze si filmulete in Pm.
Foarte misto combinatia de culori. Deci in sfarsit dupa atatea incercari cu creveti sulawesi, betta wild etc ai ajuns la combinatia castigatoare. Chapeau!
Pacat ca te retragi, dar sunt sigur ca dupa ce te regrupezi vei reveni si mai in forta! Felicitari pentru ceea ce faci pe plan profesional! Eu unul nu sunt fan filme cu super eroi asa ca o sa merg pe mana lui batman, ca e mai batran si stie mai bine, eu zic sa il asculti!
Multumesc pentru oferta, dar nu cred ca are rost, ii tin pe astia sa mai experimentez. In trecut am avut rosii si in cateva generatii s-au transformat majoritatea in portocalii. Sa vedem acum ce fel de gene recesive au.
Ce bine arata gasca aia de tetrazone in culorile lor naturale!
Am reusit sa surprind un moment intim intre corydoras adolfoi. Interzis minorilor!
Mersi de aprecieri. Crevetii initiali sunt blue dream. Cam jumatate din pui au iesit wild-ish: verzui, maronii, roscati, negri. Din 1f 3m cati am gasit la magazin s-am facut peste 50 maturi in cateva luni. Va trebui sa intineresc gena in curand, avantajul este ca pot baga orice variatiune de culoare )
Ceva poze cu felul in care arata acvariul dupa renuntarea la gazonul chinezesc. Am adaugat cativa endleri. Crevetii s-au inmultit foarte repede insa se pare ca nu erau o linie pura, descendentii tind spre wild ca aspect (nu ca m-ar deranja).
image
image
Intre timp am pornit un nou acvariu de aprox 25L, se vrea un semi-biotop de borneo, cu Parosphromenus (inca caut pe cineva care sa aduca pe la noi). Inca se afla la ciclat.
image
dan.pavelescu wrote:Multumesc Raul pentru echipa de curatenie

Cu mare placere stimabile! Arata bine acvariul. Iedera aia e Pothos?
Sigur Azi plec la baute si nu am cand, maine sau duminica o rezolvam.
Cu alte cuvinte rezervate pentru liliac si yove, facem 2 pachete
Un pachet de plante disponibil, 7-8 specii easy/medium. Pot adauga si niste pui de ancistrusi 2-3 cm si melci doritorilor daca fac dovada ca au un acvariu adecvat.
 
Forum Index » Profile for raul.tatulescu » Messages posted by raul.tatulescu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com