Message |
|
flo77 wrote:Un ghiveci mic, preferabil de teracota. Daca mai ai pui cu parintii, pune ghiveciul culcat. Posibil sa ofere ceva adapost si sa usureze munca parintilor in a proteja puii.
Din cate stiu eu Guianacara Dacrya prefera pestering pentru reproducere.
Bineinteles, ghiveciul este o solutie temporary, doar daca mai ai pui cu parintii. Bafta !
Am inteles! mersi mult. Am ceva ghivece mici de teracota de la cactusi, si 1 chiar liber. Acum inca puii rezista cu parintii......dar pe viitor e de tinut minte si ms mult.
|
 |
|
flo77 wrote:Ai loc de un ghiveci in acvariul mare?
Ce ghiveci ?  ....... nu prea e loc...ca am multe lemne si roci
|
 |
|
Si, ca un mic update, am scos vreo 20-30 puiuti de Guianacara in acvariul steril de 100L ca sa vad poate reusesc sa ii cresc mai bine....
Ii hranesc cu mancare dedicata....plus artemia proaspat eclozata. Momentan dau hikari first bites si artemia eclozata (de la un amic acvarist din Cluj - o tin la frigider si rezista 3-4 zile)
Dar, baiu e ca cei scosi de langa parintii nu prea ii mai vad prin zona....adica am vazut doar 4-5 buc, restul nu stiu....posibil sa fi pierit....
In schimb, am lasat si cu parintii o turma buna, minim 50buc, si aceea o duc bine de tot si sunt f activi si aparati extrem de bine de mascul si femela (femela e mai agresiva).

|
 |
|
narcis wrote:Sa-ti traiasca, pare ca nu ii baga salarii in seama. Misto si muschiul ala negru de pe crenguta aia din prim plan, faci cultura sau experiment cu el?
Deocamdata Altumii nu ii baga in seama, dar si parintii de Guianacara ii apara ffffff bine.
muschiul negru e BBA, dar cred ca stii tu  inca mai este putin BBA pe ici unde un acvariu, dar asta e....si NU, nu fac cultura
|
 |
|
dadu wrote:
...am zis o data "ce scalari frumosi ai" si era sa ma linseze internetul
acesti Altium Orinoco au alt comportament decat scalarii clasici ?Ii vad asa linistiti in filmare, nu se bat, nu e vreo pereche aleasa printre ei care sa duca razboaie cu ceilalti ?
deocamdata Altumii sunt chiar linistiti, sunt inca tinerei...parca se intrevede o pereche, dar momentan doar ei 2 se iubesc si nu se bat cu restul.
Nu stiu daca sunt mai linistiti ca si scalarii, dar stiu sigur ca se sperie ffff usori Altumii si se streseaza, daca ma apropii brusc de acvariu se sperie si sar in toate partile.....dar in rest sunt ok.
|
 |
|
Am mai adaugat ieri 6 cory nannus si vreo 18 endler santa maria (parca) doar masculi.
Inca nu am reusit sa dau molly negru, dar ii voi da.
Mai am in plac inca 4-5 buc scalari koi si cam asta va fi configuratia animalelor acvatice.
A, si am mai pus 2 tufe de valisneria in spate, ca cele 2 ce le am pus inainte s au topit (nu erau ele ok de la inceput).
Oi face o filmare dupa ce adaug si scalarii koi (pui) sa aiba si asta actualul coechipieri.
|
 |
|
Catalin099 wrote:Am rezolvat treaba ... cred ca sunt lovitruri sau ceva de la transport sau cine stie ce ... pesti sunt bine mananca sunt activi .. la alti nu sa raspandit si nici la cei ce aveau nu a mai crescut .. neonul sia revenit si el .. am dat ieri mazare si artemia si vad ca azi e totul bine ....
Am crezut ca daca o sa fac dark start o sa scap de diatome dar no ... au aparut cei drept nu asa multe dar tot sunt ...
Bine ca ai rezolvat, eu ziceam sa nu tratezi cu nimic, ca nu parea a fi boala.
Da le seara artemia congelata, de mazare nu am dat niciodata, mazarea e pt carasi...nu si pt altii, cred.
Artemia stiu sigur ca ajuta la digestie...e ok. Plus ca mai si cresc pestii de la ea chiar ok.
Da mancare de calitate pt pesti cu gura mica, gen Hikari, Tropical si Dennerle...sunt si altele dar astea 3 mi au venit in minte repede.
|
 |
|
ocean wrote:Poti sa-i aspiri cu furtunul, asa ai sanse sa salvezi ceva din ei, la Geo e mai greu ca la ei ii iau imediat parintii in gura, nu stiu daca si la astia e la fel
Io stiu ca pot, dar usor de zis si greu de facut.......se tot muta cu cuibul in diferite zone....momentan am decis sa ii las acolo sa vad daca rezista
Astia nu ii iau in gura din ce am vazut....sper ca am vazut bine.
Stiu ca la geo ii iau in gura....dar guianacarele nu am vazut sa faca asa.
Guianacarele fac gropi destul de mari in nisip (noroc ca am substrat gros) si intre pietre cumva ca sa protejeze cat mai bine puiii....dar ce crezi, puii ies la iveala deja si se aventureaza prin acvariu, cam riscant
Momentan, sunt acolo..... uite-i aici:
https://www.youtube.com/shorts/TsYLITaGPnQ
Au 6-7 zile puii de cand au iesit.
|
 |
|
Mersi baietii, dau un Pepsi
Numai sa reziste.....mici sanse au, dar vedem
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Depinde ce urmaresti de la acvariu, care este obiectivul principal, ca sa zic asa. Pestii sau plantele.
Pentru un acvariu plantat, curentii de apa sunt foarte benefici din foarte multe motive. Asadar, alegi pestii pe care nu-i deranjeaza curentul.
Pentru un acvariu focusat pe pesti tot trebuie un curent de apa, dar mai slab, in special pentru prevenirea punctelor moarte - puncte unde oxigenul se epuizeaza si apar acumularea de substante toxice in sol (ex, hidrogenul sulfurat). In privinta asta, niste melci de substrat ar fi foarte utili pentru acvariile cu curenti slabi.
Nu dau sfaturi ca nu sunt eu mare acvarist, doar subliniez niste chestii. In principiu, cine isi face un acvariu se presupune ca stie ce-si doreste de la el.
De acord total cu tine si e bine cum ai zis, ca un maestru acvarist  si nu glumesc.
Si eu zic caci colegul nu are curent mare in acvariu, este bine. Pestii par ok din ce am vazut eu.
Si eu am o pompa de valuri in acvariul de 450L cu altumi, si cateodata curentul e mai zdravan, dar le place pestilor...pompa merge doar 3 zile pe saptamana ca sa adune mizeria de pe substrat si sa o duca catre INul filtrelor externe.
|
 |
|
Da, interesant si frumos....
Multumim de informatii si postari. Utile.
|
 |
|
Ieri, cand am ajuns acasa, am avut o mare surpriza si bucurie  o pereche de Guianacara Dacrya cu puii lor care cred ca au 2 zile.....sunt multi de tot si nu am reusit sa i prind in filmare pe toti.
Stiam ca de cateva zile in acel loc erau parintii si pazeau icrele.
Parintii momentan pazesc foarte bine puii. Sa vedem cati vor rezista pe viitor...oricum pt mine este o realizare si bucurie foarte mare
Link video:
https://www.youtube.com/shorts/KWgOxr__QTM
|
 |
|
Bun, bafta mare!  sa fie cu spor.
Numai sa ai grija ce bloody mary iei, sa fie adevarati bloody mary...prea putini am vazut in Romania, poate pe Germania daca gasesti ceva calitativ.
|
 |
|
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Daca ai pune si tu pozele cu BB Code Medium linked, ce bine ar fi
da asa le am pus boss  tot asa le pun tot timpul, numa daca nu era pe telefon si am pus altceva....dar eu stiu ca asa le am pus.
|
 |
|
E bine bine, da inainte. Poate mai bagi ceva moss ca le place la creveciori.....  e cam putin acolo.
Ce creveti pui?
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Clar, mult mai aerisit. Se vad pestii
Se vad, da...asa e.
Si urmeaza pestii noi
|
 |
|
Bayek wrote:Foarte misto, verde si aerisit.
Mersi mult! Da....
|
 |
|
|
 |
|
Asa din poze si dupa ce au zis colegii mai sus, as mai adauga:
- pietrele par calcaroase, dar poate nu sunt...oricum sunt prea multe pietre in acvariul acela asa mic.
- substratul are o granulatie fff mare, pe termen lung va aduce numai probeleme pt ca mancarea, detritusul si alte mizerii vor intra acolo si nu o sa le poti aspira sau scoate....recomand substrat de 1-2mm granulatie, nisip cuart.
- plantele par ok, dar poate lipsa lumina...lasa lumina de la acvariu macar 4 ore pe zi la inceput, apoi tot cresti treptat.
- filtrare insuficienta pt volumul acvariului tau de 83l brut, trebuie un filtru extern mai mic si plin cu seachem matrix si eheim substrat pro. Ce mai importanta este filtrarea.
- as pune si 1 lemn natural frumos acolo, dar mai scoate 2 pietre...si aranjeaza le putin altfel.....cauta pe google aquascaping...
Cam astea de inceput. Hai sa vedem cat de cat valorile apei si apoi mai discutam.
Spor si bine ai venit!
|
 |
|