Message |
|
Tunze ma atrage mai mult datorita dimensiunilor mici. Dar nu sunt hotarat. Inca mai caut ceva si mai mic cu un debit si mai mic.
|
 |
|
Imi puteti recomanda o pompa de apa submersibila cu debit mic
Din ce am cautat asta e cea mai mica dar numele nu mi da incredere …..
PULACO 95 GPH 5W Mini Submersible Water Pump for Aquarium
|
 |
|
Scuze ca am fost prea direct dupa atata timp, am scris initial de pe telefon
NU aveam de gand sa incep acum cu un nou acvariu dar m am trezit cu un acvariu
Si cum e prea urat un acvariu gol, complet echipat sa stea intr un colt in casa m am gandit sa fac ceva cu el
Am cautat putin pe google si inca nu sunt sigur daca e doar filtrul sau tot kitul Aquatropic
deci sa spunem Aquatropic, 60 litri, filtru Aquatropic, incalzitor, capac cu leduri, termometru si alte obiecte pentru intretinere
Doresc sa incerc ceva nou:
1. plantat fara: co2, filtrare, aditie
sau
2. saratel (marin)
Cum nu stiu nimic practic de saratel, am spus sa incerc prima varianta
Am vazut pe youtube, sper ca nu sunt fake uri, ca se poate
Momentan acvariul este la dezinfectie, cineva l a folosit 2 luni pana a facut alge si apoi nu a mai avut nevoie  )
ceva idei, ganduri, intrebari, sfaturi ....

|
 |
|
Bine v am regasit. A incercat cineva un acvariu plantat fara filtrare si fara co2.
|
 |
|
buna
din pacate nu mai am timp si sunt si tot timpul pe drumuri
peste 10 zile ma intorc din egypt,  ) de la scufundari  si o sa desfiintez acvariul
vreau sa dau tot, sa nu ma mai incurce porin casa, in timp am acumulat foarte multe
pestii si plantele sunt rezervate dar ramane echipamentul
Filtru extern JBL e901 GL
Sistem iluminare neoane, neoane rezerva, reflectoare
Termometru, Incalzitor
Ph controller Evolution Deluxe, sonda Hanna(bonus, functionabila dar are o marja mica de eroare), statie calibrare, solutii calibrare, solutie sonda, multe teste pt apa
Sistem aditie CO2, butelie CO2 JBL 2 litri, reductor presiune cu 2 manometre si reglaj fin, furtun, valva siguranta, electrovalva, etc
Reactor CO2 DIY, reactor jbl
pompa valuri nefolosita, nu mai stiu de care doar am testat o si nu are ce cauta intr un plantat, in cutie, cred ca am dat vre o 300 lei pe ea. si pe asta o dau ca folosita
pret 1500 lei
rel pm
|
 |
|
Folosesc glicerina neboraxata, daca nu a expirat ca e de vreo 3-4 ani. Dar o intrebare de baraj, am cautat peste tot si nu am ajuns la o concluzie. Jbl e901
Are 1 sau 2 garnituri? Una e pe capac, dar eu tin minte ca mai era una mai mica dreptunghiulara tot pe capac sau pe primul sertar cel cu burete, dar nu o gasesc....nu mai e pe filtrul meu si mi am dat seama ca poate lipseste dupa ce am umblat la filtru si nu mai devine apa curata cristal
|
 |
|
Nu am avut timp in ultimii ani, dar cred ca mai bine de 2 ani filtrul meu a mers fara intrerupere, asa ca un feedback. Debitul a mai scazut. Mi e si frica sa desfac filtrul ... sa nu fie garnitura casanta  )
|
 |
|
Multumesc frumos pentru intentie. da, sunt cam scumpe si ma si complic. Mai astept .... poate gasesc in alta parte
|
 |
|
Da, asta este !
|
 |
|
Nu gasesc nicaieri garnitura asta, nici macar la JBL
Am mai multe oringuri cumparate de pe la noi dar nu se potriveste niciuna
Din cate stiu daca nu e garnitura de calitate in cateva zile co2ul o ataca si scapa
Intre timp stau fara co2 ...
Sunt in pana de idei
|
 |
|
Folosesc un sistem CO2 de la JBL Proflora
La ultima umplere a butelii s-a rupt garnitura O-ring m001 si nu gasesc sa cumpar. Am incercat in trecut alte garnituri dar nu rezista co2ului si am fost obligat sa folosesc tot de la JBL.
Pot folosi sistemul co2 fara 0-ring prin unele modificari ?
Aveti idei?
|
 |
|
Pentru ca nu am gasit in magazine si nu pot astepta pana isi completeaza stocurile, apelez la voi poate mai aveti pe undeva o garnitura (sau mai multe) o-ring JBL m001
Suport si cheltuielile postale
Multumesc
|
 |
|
Inca rasfoiesc sectiunea asta din forum pentru ca nu ma simt pregatit ...
1. O concluzie, general vorbind, e mai greu de intretinut marinul decat plantatul(apa dulce) ?
2. Daca gresesc ceva, marinul se destabilizeaza mai rapid decat plantatul ? vb de acelasi volum de apa
3. Mai plec weekendurile la plimbare, este afectat marinul daca nu e atins 3-4 zile ?
4. ... va urma 
|
 |
|
Adica, eu gresesc undeva?
In filtrul meu apa intra pe sus si iese pe jos.
Nu folosesc bio balls sau burete pt ca micsorau debitul.
Co2 ul se ridica in partea de sus al filtrului pe unde intra apa si il dizolva.
Dupa ce se opreste controllerul nu mai scade ph ul.
Totusi gresesc undeva, de ce foloseste lumea burete sau bballs?
|
 |
|
Doresc plante noi in acvariu si vreau schimb de plante.
Ofer un pachet de plante:
- Bacopa monnieri : pot oferi 20-30 fire
- Cryptocoryne pontederiifolia: 2-3 fire cu 3-4 frunze fiecare
- Echinodorus ozelot - 1-2 plante,5-6 frunze planta, inaltime 10-12 cm
- Ceratopteris pteridioides 1 planta
- Microsorum pteropus: 5 plante 5-7 frunze fiecare
- Pistia stratiotes 5 plante (plutitoare)
- Najas guadalupensis 10 fire
- Java moss (pot)
Pachetul se poate face sa aiba o valoare intre 50 si 120 lei
Discutam in prealabil pentru ca ambii sa fim multumiti
Plantele nu au alge
Plantele pot avea melci comunitari
Schimbul daca nu se poate face personal, prefer prin posta, fiecare parte sa suporte contravaloarea coletului sau (cred ca nu depaseste 10 lei)
|
 |
|
Setati-va locatia la profil pentru a respecta Regulamentul forumului si pentru a facilita eventualele donatii
|
 |
|
S-a rezolvat foarte usor. Merita babacul meu o bere pentru ca el a rezolvat-o. A gasit o piulita care sa mearga pe filetul buteliei. Dupa 2-3 ture de infiletat si desfiletat piulita, filetul buteliei s-a indreptat.
|
 |
|
La ultima incarcare a buteliei co2 jbl domnul de la incarcari a reusit sa strice filetul buteliei. Presupun ca se poate reface filetul, dar nu stiu ce marime are, in tzoli. Cei de la jbl spun ca e: w 21.8 x1/14. Nu stiu ce inseana asta. In afara de folosirea unei filiere se poate si altfel repara?
|
 |
|
Se merita un Acvariu Red Sea Complete Reef System Max C-250? la un pret de aprox 7500 lei?
ei spun asa:
Design placut, capacitate mare si intretinere usoara. Acvariul Max 250 de la Red Sea are 250 litri si a fost conceput ca un sistem complet menit sa mentina sanatatea si frumusetea vietatilor marine. Conceptul de iluminare optima, de climatizare, de filtrare si de recirculare a apei face intretinerea acvariului mult mai usoara fata de alte produse similare, de aceleasi dimensiuni.
Red Sea MAX 250 are 4 stadii de filtrare, un skimmer de suprafata, cu inaltime reglabila, un sistem turbo de injectie a aerului, sistemul de reglare al spumatorului si un sistem de filtrare mecanica ce indeparteaza resturile mari. Acvariul este conceput pentru orice acvarist, cu experienta sau nu, fiind foarte usor de utilizat si de intretinut. Alaturi de toate facilitatile de mai sus, Red Sea MAX 250 este dotat cu un carbune activ care actioneaza ca un burete asupra fosfatilor si altor substante dizolvate in apa.
Unitatea de filtrare si aerare:
Tevile de intrare/iesire pentru racitor de accesorii
Pompa de 1200 L/h pentru circularea apei, cu duze cu directie reglabila
Spatiu pentru pompa
Incalzitor de acvariu cu termostat
Skimmer de suprafata cu aspiratie turbo si inaltime reglabila
Filtrare biologica prin ceramica cu porozitate mare
Burete pentru filtrare grosiera si mecanica
Cartus fin pentru materialul filtrant
Caracteristici tehnice:
Dimensiuni ansamblu: 1520 x 555 x 960 mm
Dimensiuni acvariu: 545 x 537 x 928 mm
Grosime sticla: 10 mm
Volum de apa: 250 L (210l acvariu + 40l sump)
Tuburi fluorescente: 6 bucati a 39 w
Lampi 15.000 K / 117 W & actinice 22.000 K / 78W
8 leduri cu lumina de noapte
Capac cu trei modalitati de deschidere
Pompa de recirculare 2 x 2000 L/h
Volumul apei care circula prin Skimmer: 9000 L/h
Incalzitor termostatat de 150 W
Filtru mecanic si filtru biologic: 420 mp/L de material
400 grame de carbon activ
Panou cu 7 prize
Ventilator de racire
Kit pregatire pentru chiller
Se pot folosi cei 7500 lei pe un sistem facut de mine imbunatatit?
|
 |
|
Acvariul are aprox. 100 litri, ciclat
Substrat Manado de la JBL,
Bonus Plantele si pestii
Filtru extern JBL e901 GL
Sistem iluminare neoane, neoane rezerva, reflectoare
Termometru, Incalzitor
Ph controller Evolution Deluxe, sonda Hanna, statie calibrare, solutii calibrare, solutie sonda, etc
Sistem aditie CO2, butelie CO2 JBL 2 litri, reductor presiune cu 2 manometre si reglaj fin, furtun, valva siguranta, electrovalva, etc
Reactor CO2 DIY
Daca nu am mentionat ceva posibil sa fi uitat, acvariul este in stare de functiune
Va stau la dispozitie pentru alte informatii, poze, etc
pret 2.000 lei
rel pm
|
 |
|