[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
cibserg wrote:Melcul ala il am si eu in acvariu. L-am luat de la Animax. Natalensis nu este. Neritina poate o fi desi ma indoiesc 99%.

Nu avea si un nume langa pret cand l-ai cumparat ? Sau nu ai intrebat cum se numeste ? Eu is chiar curioasa ce melc este ...pare interesant in poza.Oricum ca sa tineti aproape orice fel de melci (pomacea,neritine,etc.) trebuie sa aveti o apa cu un ph in jur de 7(sau mai mare) si o duritate acceptabila pentru a putea sa-si confectioneze cochiliile Neritinele sunt mai sensibile decat pomacea.
Eu am donat / dat la schimb toti pestii agresivi pe care am avut ghinionul sa-i cumpar sau sa-i primesc.Eu zic sa dai molly cea agresiva.Ori la petshop,ori posteaza pe forumuri anunturi de donatii.O va lua cineva cu putin noroc
De ce sa le dai Troco cand sunt atatea mancaruri acum pe piata,mult mai bune calitativ ?? Nici diferenta mica de pret nu justifica cumpararea unei astfel de hrane ieftine si proaste calitativ.
Salut si bine ai venit pe forum ! Te invitam sa treci pe la rubrica "Despre noi" ca sa aflam si noi cate ceva despre acvariul tau si despre tine
Mucegaiul tau maro este de fapt o alga care este destul de des intalnita in acvariile noi.Trece singura,nu trebuie sa te chinui tu s-o indepartezi,asa ca nu iti face griji in privinta ei!
Daca filtrul acvariului nu face valuri la suprafata apei pune urgent pompa de aer inapoi! Va trebui sa cumperi mancare speciala pentru carasi (eu iti recomand Hikari,dar sunt ok si alte firme - cumpara orice mancare speciala pentru carasi pe care o gasesti).Mancarea aceea de la Troco este slab calitativa.De asemenea incearca sa le dai carasilor cate 2 boabe de mazare nesarata,decongelata si decojita....de 2 ori pe saptamana,in loc de hrana granulata.Le maruntesti astfel incat sa le poata manca,dupa ce le fierbi cateva minute.
De ce ai scos pompa de aer ?? pe timpul tratamentelor trebuie sa mearga aerarea,mai puternica decat in general chiar.Scrie in instructiunile medicamentului sa scoti aerarea ?
Momentan au spaiu si destui litri de apa la dispozitie pentru ca sunt pui.Insa cand vor creste carasii va trebui sa dai restul de pesti daca te hotarasti sa-i tii pe ei.Daca vei da carasii si vei tine guramii ,sa stii ca si aia se fac mari daca nu-s specie pitica.
Cory sunt pesti de banc,de obicei inoata in grupuri...de-asta se tin unul dupa altul.Nu inseamna ca neaparat celalalt cory e femela,ci faptul ca ii place compania celuilalt.Cory,ancistrusii,etc...nu sunt sanitari in adevaratul sens al cuvantului.Ei doar se hranesc in partea de jos a acvariului,pe substrat,insa nu mananca dejectiile altor pesti ci doar mancarea cazuta de sus si ideal ar fi sa le cumperi mancare speciala pentru ei - gasesti de la Hikari si JBL (mai sunt si alte firme - Sera,Tetra,etc.).Iti recomand si pastile cu spirulina pentru ancistrusi in special.
Pestisorii mei prefera Hikari, insa nu fac mofturi nici la JBL.
Temperatura de 24 grade va multumi si carasii si restul pestilor pe care ii ai.Iti spun din experienta.Oricum de acum vor veni caldurile si vei avea alta problema cu carasii : cum sa le mentii temperatura mai jos de 25-26 grade (va fi canicula vara si in acvarii).
Cand vine suportul pentru acvariu scoti tot din acvariu(apa,pesti,filtru,decoratiuni,etc).Deocamdata pune pestii acolo si ciclezi cu ei.Va trebui sa faci schimburi mici si dese de apa pe perioada ciclarii,ca sa nu moara pestisorii.Filtru de care doresti sa cumperi ? Intern sau extern ? Te-ai hotarat ce pesti pastrezi ? Pentru ca in functie de ei vei cumpara si filtrul.
Da sa stii ca suntem foarte ocupati astazi(si mai ales in perioada Pastelui),dar eu fac o mica pauza acum si o sa incerc sa te ajut.
Avand in vedere situatia ta,pune toti pestii pe care ii ai in acvariul mare si ciclezi cu ei,din mers,pentru ca nu ai incotro.Cumperi Sera Nitrivec si pui zilnic in acvariu,comform indicatiilor producatorului.DAR,pentru a nu te chinui degeaba , trebuie sa ai un filtru unde sa se traiasca bacteriile.Daca nu-l ai,pestii vor muri,asa ca va trebui sa cumperi URGENT unul si fii atent te rog,sa faca fata acvariului tau insa sa nu fie foarte puternic.daca nu poti lua filtrul acum,desi e foarte necesar,pune 2 bureti bolborositori conectati la pompa de aer.Vor trai in ei bacteriile pana iei filtrul.Sunt foarte ieftini buretii aceia.
Acum problema compatibilitatii : carasii se tin singuri si ina cel acvariu poti tine maxim 3.E de preferat sa iei un filtru extern daca te hotarasti sa tii doar carasi(carasii se tin singuri,nu cu alti pesti pentru ca fac f multa mizerie,is pesti de apa rece,au cozi pe care alti pesti le ciupesc,etc.).Daca nu te incanta ideea sa tii doar 3 pesti,va trebui sa dai carasii,toti!
Pune acvariul jos pe parchet pana iti vine mobila si umple-l cum trebuie.Apoi cand vei avea standul(care se afce din pal gros) vei pune acvariul pe el,substratul,plantele si la urma apa si pestii.
Buturuga aia nu e indicata daca se dezmebreaza/descompune in apa.
Pietris cumperi din cel natural,dimensiuni 1-2 mm sau 2-4 mm,de care gasesti.Merge si 3-5 mm daca nu gasesti din primele 2.Substrat iti recomand JBL Florapol.
Daca mai ai intrebari sau nelamuriri,scrie-le te rog.Numai bine si pestisori sanatosi!
Uite cum sta treaba la carasi : sunt pesti foarte mancaciosi si cacaiosi,fac multa mizerie si din aceasta cauza se tine un caras in 50l apa.Tu in acvariul tau poti tine doar un caras daca vrei sa fie fericit si sa nu se tot imbolnaveasca sau sa moara.Caliatatea proasta a apei duce la imbolnavirea lor.Va trebui sa schimbi zilnic cam 10l apa pana dai restul carasilor sau le cumperi un acvariu mai mare.Apa de schimb sa fie fara clor si incearca sa aspiri si mizeria de pe fundul acvariului.
In cati litri de apa tii tu atatia carasi ??
In cateva zile probabil va naste acea femela ! Are o burta foarte mare.
Vitamine sunt de cumparat,de la diferite firme(eu nu folosesc si nu stiu exact cum se numesc).Insa daca vrei sa faci un mare bine puilor cumpara-le spirulina si fa rost de o cultura de viermisori micro Sau chiar grindal daca sunt mai mari puii si ii pot manca.
Diferenta in ce sens ? Sunt tot xipho,singura diferenta este pigmentul ochilor rosu la unele
Algele maro apar in multe acvarii noi si trec de la sine.Nu te ingrijora,nu e necesar sa le indepartezi tu.Insa avand africani vei avea destule alge verzi din cate stiu eu...Poate iti va explica cineva care se pricepe la africani mai bine Sa zicem...Minnardy ?
Ionut incearca sa intelegi ca tu ai dat un sfat gresit : 40 de pesti in 60l apa,oricat de mici ar fi ei,sunt EXTREM de multi !!! Daca alte persoane ti-ar urma sfatul ar chinui acei pesti.Noi nu vorbim de cresterea puilor aici,ci de acvarii cu pesti maturi.Crede-ma ca Faraonul (Porcu) este un om foarte bine intentionat si cu un bagaj de cunostinte imens in ceea ce priveste acvaristica.El nu cauta scandal,doar incearca sa te descurajeze ca sa nu mai postezi informatii eronate de genul 40 pesti in 60l apa.Pe acest forum userii si adminii se inteleg toti intre ei si daca vrei sa faci parte din aceasta comunitate va trebui sa mai uiti putin de propriul orgoliu si sa accepti cand gresesti Nu iti va parea rau,vei avea multe de invatat de aici!
costa321 wrote:Ce sunt aceste gogosi? E de rau sau de bine?

Poti face o poza ? Poate ne dam seama ce sunt.

adriancalotescu wrote:Eu stiu ca apa din punga ramane in acvariu, altfel cum se face acomodarea pestelui in acvariu sau in "carantina". Sau se face doar acomodare de temperatura?

Apa ramane in punga,dupa 10-15 minute incepi sa adaugi cate putina apa din acvariu timp de 30 minute minim,apoi arunci apa din punga si pui doar pestele in acvariu.Se intelege ca intre timp s-a acomodat si cu temperatura si cu restul parametrilor apei. Daca ai pesti mai pretentiosi de acomodat (sau daca stii ca provin de la un ph care difera mult fata de cel din acvariu,etc.) prelungesti pana la cateva ore timpul de acomodare.
Oricre tip de cory.Guppy n-au treaba cu sanitrii,se inteleg.

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: