Message |
|
Poti cumpara 3 cory,vor ajuta la ciclarea acvariului.Dupa 3 saptamani mai poti lua minim 5 neoni(daca supravietuieste cel de acum si daca vrei neoni neaparat).
Daca adaugi apa nu ajuta,insa ajuta foarte mult daca storci un burete (dintr-un filtru) de la un acvariu ciclat in apa acvariului neciclat.
|
 |
|
Ce sanitari ai ? Pune o poza sau descrie-i te rog.Carasii e ideal sa se tina singuri in bazin.Tu ai prea multi carasi pentru bazinul ala.Calitatea proasta a apei,rezultata din supra aglomerare,duce la franjurarea cozilor (pe langa alte cauze:toxine in apa,boli,etc.)
|
 |
|
In piata mare (Galati) gasesti chironomide congelate,se gasesc si mancaruri speciale pentru sanitari(care se scufunda).Pana ajungi sa le cumperi incearca cu feliute de castravete si bineinteles melci mici (din aia maro) daca ai de la cine lua.
|
 |
|
Neonii sunt pesti sensibili,daca vrei sa ciclezi cu pesti cumpara cory de exemplu.Dupa o saptamana nu e ciclat acvariul SIGUR,iar daca pestele ala traieste nu inseamna ca e ok sa mai adaugi si altii.Mai dureaza 3 saptamani ciclarea si au destul timp sa moara 
|
 |
|
Daca stii engleza (daca nu PM si iti traduc eu) : "Feeding: Will accept most brands of dry sinking catfish pellets, but should be offered a variety of frozen foods to supplement the diet - mosquito larvae, brineshrimp, and daphnia are usually taken with much enthusiasm. Vegetable matter such as slices of cucumber will also be appreciated. This species, as with other Botiine loaches, will eat small aquatic snails." Citat de aici : http://www.loaches.com/species-index/botia-striata
|
 |
|
Mie una imi place mult cum arata si cum a evoluat pana acum  Felicitari !
|
 |
|
Pentru ca asa se comporta guramii masculi cu femelele lor...ce-i drept sunt mai agresivi cand vor sa depuna,insa nici in rest nu-s foarte pasnici.Masculii nu se bat deloc intre ei ? M-as mira...desi e posibil si asta,avand in vedere ca is ocupati cu batutul femelelor  N-ai ce le face decat sa-i separi.
|
 |
|
Bine ai venit pe forum Ionut ! 
|
 |
|
|
 |
|
Nu le-a mancat antenele,le tin ei stranse ca sa nu le fie mancate  E metoda melcilor de a se proteja fata de pestii care ciupesc antenele.Nu iti face griji,nu ii deranjeaza sa stea cu ele stranse.Vor fi ok 
|
 |
|
Eu ma bucur foarte mult ca si-au gasit un nou stapan plantele (necunoscute sau cunoscute  ).Imi pare rau ca n-a ajuns la mine plantuta neidentificata,insa mi-ar fi parut mult mai rau sa fii nevoit sa o arunci sau sa moara asteptand sa-si gaseasca un nou proprietar.
Ideea cu trimiterea prin colet nu este deloc rea  Poate asa voi reusi sa fac rost si eu de niste Hemianthus Cuba de exemplu ... la noi nu se gaseste deloc 
|
 |
|
Salut si bine ai venit pe forum.
Pentru inceput spune-ne cati litri are acvariul tau,ce iluminare are,ce filtru,ce incalzitor,etc.
Piatra calcaroasa nu se foloseste la acvariile de apa dulce decat daca ai de gand sa tii ciclide africane.
Unui caras ii trebuiesc minim 50l apa,se fac foarte mari si fac foarte multa mizerie (asta inseamna ca iti trebuie si un filtru bun,preferabil extern).
Anubiasul se pune pe o buturuga,nu se planteaza in substrat.Pentru echinodorus va trebui sa adaugi substrat fertil sau macar bile fertilizante (JBL 7 Balls de exemplu).
|
 |
|
Urmareste-i si tu si vezi daca masculul o fugareste,o bate,etc.Daca el e vinovatul,degeaba speri sa se vindece...chiar daca se va vindeca ii va franjura iar inotatoarele.
|
 |
|
Separa neaparat guramii aia,cred ca sunt baieti ambii (au aripioara de deasupra alungita,pe cand femelele o au mai scurta si rotunjita la varf).Cel care este batut si fugarit este stresat mereu si se va imbolnavi des,pana va muri eventual.Chiar daca il vindeci acum se vor lipi si alte boli de el , este pacat sa il lasi sa se chinuie asa.
|
 |
|
Poti curata algele de pe geamuri folosind partea mai dura unui burete nou pentru spalat vase.Ai grija sa nu prinzi pietris/nisip intre burete si geam pentru ca vei zgaria geamul.
|
 |
|
Eu una nu m-as risca sa tin betta cu nici un peste care are coada voal.Mai ales cu guppy care sunt cat se poate de naivi(si blanzi) si nu stiu sa se apere de vre-un atac.
|
 |
|
Betta nu se tine cu guppy !!! O sa le faca varza cozile.
|
 |
|
Ii face curte femelei,nu ii separa...masculul doar isi face treaba ca sa asigure urmasi 
|
 |
|
O bate sau ii face curte ? Se tine dupa ea,o impinge cu botul sub burta,etc ?
|
 |
|
Citeste topicul asta si te vei lamuri de ce i-a aparut culoarea naeagra pe inotatoare : http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=7487&highlight=
|
 |
|