[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
As vrea eu plantuta necunoscuta, dar....distanta ne omoara
Da completeaza cu apa tratata cu Aqua Safe,in cantittatile specificate de producator.Poti pune o poza sa vedem cum arata apa ?
Posibil sa se fi deciclat acvariul asa cum ti-a zis colegul mai sus.NU mai pune niciodata apa direct de la robinet! Trateaz-o intai cu un produs care neutralizeaza clorul si ai grija sa aiba aceeasi temperatura cu cea din acvariu.Apa se schimba 25% in fiecare saptamana,nu mai mult....Daca ai posibilitatea cumpara teste pentru amoniac si nitriti,ca sa afli daca s-a deciclat acvariul.Schimburile de apa nu sunt o rezolvare,trebuie sa afli cauza intai.
Se gasesc n solutii de indepartat clorul din apa,cum ar fi Biotopol de la JBL,Aqua Safe de la Tetra,etc.
Da-ne ceva detalii,de ce a ajuns apa tulbure ?? E ciclat acvariul ?
Crevetii sunt foarte sensibili la amoniac si nitriti,se pun in acvariu doar dupa ce este ciclat complet (se verifica asta cu teste pentru apa).Scoate-i de acolo ca iti vor muri,e pacat de ei ... Ii adaugi inapoi peste 3 saptamani,atunci va fi ciclat acvariul (cred).Poti cicla cu cory daca vrei sau cu alti pesti rezistenti,in nici un caz cu creveti.
Nu se potolesc,il vor ciupi iar pe caras.Pune borcanul pe calorifer,poate mai creste temperatura...va trebui sa le schimbi si lor zilnic cate 1 l de apa si sa aspiri resturile din borcan.Te vei chinui putin pana va fi gata ciclat acvariul mare,insa daca vrei sa-i salvezi se merita.Chiar nu ai nici un amic acvarist care sa-ti tina molly pana e gata acvariul tau mare ?
NU e fungus ala, nu pune medicamente in apa degeaba. La carasi daca ridici temperatura se formeaza un mucus vizibil pe ei, de culoare alba. Mentine temperatura la 24 grade si hraneste-i doar cu mazare 3 zile. De asemeni nu uita de schimburile zilnice de apa( 2 l ). Caraselul isi va reveni.
La noi costa 600 lei un motoro De-asta te-am intrebat.Ii admir si eu la petshop si cam atat.
E buna ideea cu acvariul mare : adu-l cat mai repede si pune cei 2 molly acolo.Poti cicla cu ei daca vei face mici(si dese) schimburi de apa in prima luna,astfel incat sa nu devina letala ciclarea pentru molly.Poti grabi ciclarea acvariului mare daca clatesti in apa lui burete din filtrul acvariului de 10l.
Sigur erau 40 ron ?? Eu cred ca erau 400 ron
Temperatura scade-o la 24,carasii sunt pesti de apa mai rece.Puricii uscati scoate-i de tot din alimentatia pestilor,mai ales la carasi sunt contraindicati.Au si o valoare nutritiva foarte scazuta....e ca si cum ai manca tu pufuleti.
Pestii devin agresivi cand sunt pusi intr-un acvariu prea mic.Crede-ma ca in 10l ar trebui sa tii doar creveti sau un betta,in nici un caz mai multi pestisori printre care si 2 carasi.Chiar daca sunt mici au nevoie de un acvariu mult mai mare ca sa se simta bine,plus ca acei carasei fac mai multa mizerie decat restul pestilor.10l de apa devin foarte repede "toxici" pentru ei,de-asta ti-am zis sa le schimbi zilnic cate 2 l apa pana ii muti in acvariul mare.
Pune solutia impotriva clorului si schimba apa zilnic cum ti-am recomandat,cate 2l. De asemenea da-le DOAR mazare 3 zile la rand,nimic altceva de mancare.Cu putin noroc isi va reveni caraselul.
NU ai zis cu ce mancare hranesti carasii.Evita in primul rand puricii uscati,apoi fulgii si alte mancaruri care se umfla in peste dupa ce sunt ingerate(sau care plutesc la suprafata).Sau macar pune la inmuiat mancarea in putin apa din acvariu cu 5 min inainte sa-i hranesti.Iti recomand sa le cumperi hrana granulata Hikari,speciala pentru carasi.
Schimba de urgenta 2-3 l apa cu apa declorinata la aceeasi temperatura cu cea din acvariu(care sper ca e 24 grade maxim pt ca ai carasi).Acvariul este ciclat ? Ce le dai de mancare ? Hraneste in urmatoarele 2-3 zile doar cu mazare fiarta si decaojita carasul.Sa nu aiba sare mazarea,cumperi din aia congelata, o fierbi si o maruntesti bine.Nu le dai mult,2 boabe de 2 ori pe zi ajunge (dimineata si seara).Incearca sa faci rost cat mai urgent de acvariul mare,si pana atunci schimba cate 2 l apa zilnic,este foarte mic acavriul pt carasi plus ca ai si alti pesti in el
La molly,xifo si platy tii doar femele iar la guppy doar masculi.Dupa maxim 6 fatari ale femelelor scapi de cosmarul cu puii Sau daca le iei pui si mai bine,posibil sa nu faca pui deloc.
Da poti taia de la jumate,de la un sfert,etc... in functie de cat de lung e firul.Sa aiba cam 10 cm minim partea taiata.
Am si eu 2 Cumparati,logic.Le plac rosiile,castravetii,salata fiarta cam 10 secunde asa...si spirulina bineinteles.Le-am comandat si algae wafers.Printre puii ancistrusilor tai nu e nici unul albino?
Da un search pe google dupa "guppy clamped tail" . De asemenea citeste tabelul din josul paginii http://guppyplace.tripod.com/Problems.html .
Cum se numeste hrana ? Ai un singur fel ? Incearca hrana de la Hikari, de asemenea cea congelata sau vie o vor consuma cu placere (evita tubifexul).
Daca nu crezi ca cei care scriu aici iti doresc binele si daca 50% sunt sanse sa nu faci ceea ce te indeamna cei care stiu acvaristica,marea intrebare este : noi la ce sa ne mai obosim sa-ti scriem tie pareri despre acvariu ??? smilie Cu o asemenea atitudine nu vei ajunge sa inveti acvaristica,iar din citirea acelor articole se pare ca nu ai invatat mare lucru.Pacat de pestisori.Eu una sper sa-ti revizuiesti atitudinea si sa mai renunti putin la orgoliu pentru ca absolut nimeni de aici nu te invata de rau.Iar pestii tai chiar au nevoie de ajutor in momentul de fata,avand in vedere ca tu ciclezi cu ei,deci ii chinui.
Pune plantele de la inceput in acvariu,ele nu-s afectate deloc de cilclare.NU le mai chinui prin galeti

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: