Message |
|
Moa...ce jungla aveai tu acolo  Chiar era timpul sa fie tunse 
|
 |
|
Bine ai venit pe forum.
Si eu folosesc Firefox si se vad aiurea diacriticele.
|
 |
|
Arata mai bine,pare a fi pe drumul cel bun spre insanatosire  Din pacate va trebui sa ii separi,ca sa nu mai ai victime...nu s-au ales perechi ? Chiar daca sunt inca mici,poate au preferinte...urmareste-i si vezi care cu care se agreeaza 
|
 |
|
Bine ai venit pe forum, si din partea mea !
Asteptam tirul de intrebari 
|
 |
|
La guppy trebuie sa ai minim 2 femele la un mascul...preferabil 3,ca sa nu le fugareasca pana le omoara.Asa ca ia doar masculi,vor fi ok.Sunt prea multi pesti cati vrei tu sa bagi in acvariul tau.Cory sunt pesti de banc si ar trebui sa ai 6.
|
 |
|
Asa arata si al meu - ca cel din pozele tale.Dezavantajul este ca echinodrusii se hranesc foarte mult din substrat si va tine mai putin substratul din cauza asta.Fac niste radacini imense si uneori plantele din jurul lor sunt sufocate.Eu am doar unul dar cred ca il voi dona sau da la schimb pe alta planta.
|
 |
|
Atunci rupi si din cele tinere.Sau te gandesti serios daca chiar vrei sa tii echinodorusi de talie foarte mare sau mare....Ei vor creste mereu,atata timp cat au conditii.Eu cand l-am primit pe al meu avea vreo 30 frunze de 50 cm lungime 
|
 |
|
Bulele alea de oxigen vor disparea de la sine,e normal sa apara la inceput cand pui apa in acvariu(sau uneori cand schimbi apa partial).
In Hornbach vei gasi acvarii la preturi mici,insa iti recomand sa iei un acvariu de minim 50-60l pentru ca dupa un timp vei dori sa tii si alti pesti ... nu doar un betta singur cum iti doresti acum.
|
 |
|
Rupi frunzele mai batrane,de pe margini...cate consideri tu,in asa fel incat sa nu-i chelesti de tot si sa aiba si plantele din jur ceva lumina 
|
 |
|
Punctulete alea albe pe operculi denota faptul ca acei carasei sunt maturi sexual si ca sunt masculi.Coboara temperatura la 24 grade si nu-i mai chinui ca nu-s bolnavi.
|
 |
|
Cory va/vor innebuni in 6 l apa.Eu am incercat sa tin unul in 25l si era tare nefericit.Sunt pesti foarte activi,plus ca sunt de banc si e bine sa se tina minim 6.Este mancare speciala pentru betta de la Hikari...ii dai cateva granule pe zi si nu ramane mancare pe fundul acvariului.Insa pe langa incalzitor va trebui sa ai mic filtru ciclat sau un mic bolborositor macar.Altfel nu vad cum va trai acel betta.
|
 |
|
Uau,asta da revenire miraculoasa  Ma bucur mult ca si-a revenit,sper sa se refaca 100% si sa redevina scalarul care era inainte de intamplarea nefericita.O poza cu el acum ne mai arati ? Is curioasa daca mai are privirea aceea trista.
|
 |
|
Val eu te cred pe cuvant ca sunt mai rosii crevetii tinuti singuri decat cei tinuti cu pesti.NU incercam sa te constrazic si nici nu am poze cu creveticile mele.In curand vor fi si ale mele singure in acvariu,doar cu crevetii masculi si voi observa atunci daca devin si mai rosii.Cand voi avea timp o sa fac si cateva poze sau un filmulet.
Nadija,crevetii red cherry nu cresc mai mult de 2 cm 
|
 |
|
De cand am eu crevetii(cateva luni) i-am tinut doar cu pui de xifo mici (1-1,5 cm) si guppy.In general pestii ii ignorau,mai ales guppy.Prefera sa se ascunda in moss la mine,insa am observat ca nu prea scapau pui.Am dublat cantitatea de moss si am observat ca acum sunt destui pui minusculi :-) Nu i-am tinut niciodata cu pesti stresanti si la mine sunt foarte rosii crevetii (ma rog,mai mult creveticile  )
|
 |
|
Ideal ar fi sa nu-i asociezi cu pesti daca vrei sa-i inmultesti.Puii de creveti sunt minusculi si pot fi macati si de pestii cu gura mica  Intr-adevar crevetii adora mossul,cu cat mai mult - cu atat mai bine.
|
 |
|
Ai prea multi pesti in acvariul acela mic !!! Ti se vor imbolnavi mereu si vor muri toti daca nu dai din ei.Scalarii se fac foarte mari,guramul la fel daca nu e specie pitica.Un scalar are nevoie de 50l apa doar pentru el la maturitate.Xifo ajung si ei la 10-12 cm daca au conditii.Guramul daca e albastru sau galben ajunge la 15 cm la maturitate.De pleco ce sa mai zic,poate ajunge la 30 cm ...chiar si mai mult!Te rog eu frumos nu-i mai chinui in acvariul ala,e ca si cum ai sta tu cu inca 30 persoane si copiii lor intr-o singura camera tot timpul! Sunt condamnati la moarte daca nu dai pestii care se fac foarte mari  Da si puii de molly,pastreaza doar molly maturi,xifo si cory deocamdata.
|
 |
|
Imi pare rau pentru pestele bolnav,posibil sa fi avut dropsy
Cred ca e prea multa lumina....daca mai adaugai un singur bec de 21w era ok.Sau lasa acum doar unul de 15....daca tot le-ai cumparat.La care suport te referi cand zici ca e mai mare decat capacul ? Suportul pentru neon ? 
|
 |
|
Bine ai venit pe forum.
Alga aceea maro care apare pe decor si pe pietre este des intalnita in perioada de inceput a unui acvariu.Va trece de la sine,nu mai incerca sa o elimini tu.Intr-o luna va disparea.La inceput ti-au murit pesti pentru ca acvariu se cicla.Citeste acest articol si te vei lamuri : http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/ .
|
 |
|
Daca se murdareste repede,clateste o data pe saptamana buretele filtrului in apa scoasa din acvariu(cand faci schimbul de apa saptamanal).Doar in clatesti,nu il speli foarte bine.
O poza cu presupusa mamica ancistrus poti pune ? Poate ne dam seama daca e bolnav(a) sau urmeaza sa devina mamica.Ai si un mascul banuiesc,nu?
|
 |
|
Apa o schimbi 10% in timpul ciclarii doar daca ciclezi cu pesti.Fertilizantii incepi sa-i adaugi cam dupa o luna(dupa ciclare).
|
 |
|