[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Plantele le poti pune inainte sa pui apa sau pui apa doar un sfert de acvariu si apoi le plantezi.Lumina 8 ore la inceput,filtrul merge NON-STOP si in timpul ciclarii si dupa.Carbunele se scoate pentru ca retine fertlizantii necesari plantelor.
Las-o doar ziua,noaptea consuma si plantele tot oxigen.
Fertilizantii de la Tetra sunt cam apa de ploaie,iti recomand sa treci pe Ferropol de la JBL.Este mai bun decat Tetra.Si ai grija la dozaj,ei specifica pe cutie cat sa pui dar nu stiu cate plante si tu si daca au crestere rapida,etc.Daca nu e foarte bine plantat acvariul pune jumate din doza specificata pe cutie.CO2-ul va ajuta mult plantele,insa trebuie sa ai un echilibru intre CO2,lumina,fertilizanti si masa plantelor.E un subiect mai complex si delicat,insa se poate invata in timp.
Sper sa se faca bine scalarelul,are niste ochisori asa expresivi in poza de mai sus...se vede ca era traumatizat Mai mananca ?
Wow !!! Foarte inteligent ancistrusul,cum il momeste pe crab cu propria coada si cum se fereste... Felicitari,vei fi bunic
Pai ai verificat daca scapa gaz pe la robinet ? Scufunda-l intr-un recipent mic si vezi cum reactioneaza Daca castigi la loto vreau si eu un sistem CO2 profi
Nu arata rau deloc Lumina o poti tine 8 ore la inceput,apoi poti creste pana la 10.
Bol de 20l ? Wow....asa se mai accepta boluri,sa tot fie Insa depinde si ce specie de peste este...Nu ne arati o poza cu el ? Un juranal e o idee buna si,bineinteles,bine ai venit pe forum!
Pe langa ce a spus Clauss trebuie sa mai stii si ca acel caras,cand mai creste,va manca orice peste ii va incapea in gura.Carasii se tin singuri(doar carasi + carasi).Fac si foarta multa mizerie si mananca plante.
Exista un peste chinuit intr-un bol,si probabil destui altii ca el.Tu ai fi fericit daca ai fi nevoit sa stai cativa ani intr-o camera de 2x2 metri patrati ? Te-ai simti ca la inchisoare nu? A supravietui e una, a trai fericit cu totul alta.
Nu pune tratamenentul impotriva grisului pentru ca nu ai gris in acvariu! Pietrisul se aspira saptamanal,se gasesc de cumparat aspiratoare de substrat.
Separa-l in alt recipient si trateaza-l dupa cum ti-a sugerat Minnardy ... nu e o idee buna sa-l lasi acolo,ceilalti se vor lua de el.Crabul nu stiu ce ii poate face ca nu am avut niciodata,insa daca eu as fi scalar ranit deja si n-as putea sa inot,n-as vrea sa fiu la dispozitia crabului Uramareste-i si pe ceilalti scalari,daca se bat e posibil sa mai ai victime
Din ce se vede in poze,cred ca ai moss pana la urma,chiar daca e unul foarte chinuit Probabil era prins pe o bucatica de lemn.Peste o luna n-o sa-l mai recunosti,creste mult.
Din descriere seamana izbitor de bine cu mossul pe moarte aproape,vazut la noi intr-un petshop Poti pune o poza ? Isi va reveni daca are conditii...si nu cred ca pot fi conditii mai groaznice decat la petshopul de unde a venit Mossul nu e o tufa,sunt multe fire la un loc,ramificate....pozele din linkul primit sigur te vor lamuri cum ar trebui sa arate.
Pare a fi victima unei agresiuni ...
Boala punctelor albe este grisul.Ce ai tu acolo este Saprolegnia cred.S-a discutat si aici despre ea de exemplu : http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6209&sid=2c0a53b8bed08fca9f7013d8d3cb97d3 . Ce medicament ai tu ? Trebuie sa-i faci tratament separat doar pestelui afectat.
"In jur de" nu este acelasi lucru cu "aceeasi" temperatura.Daca un grad diferenta e ok,de la 2-3 grade in sus poti crea un soc de temperatura pestilor tai.Lumina se tine aprinsa 8-10 ore pe zi.Schimbul de apa se face saptamanal si trebuie sa fie 25% din cantitatea totala de apa.Clorocidul ala nu cred ca e un produs foarte bun,insa posibil sa fie ok...nu l-am incercat si nu stiu.Insa cand se termina nu strica sa alegi un produs mai cunoscut,de la o firma de incredere.
La fel de mult cat va dura si la 500l apa.Adica 3-4 saptamani.N-are nici o legatura cantitatea de apa cu ciclatul.Daca vrei sa grabesti ciclarea fa rost de un burete ciclat deja,din alt acvariu(asigura-te ca pestii sunt sanatosi in el) si stoarce-l in acvariul tau.In acvaristica trebuie sa dai dovada de rabdare si responsabilitate,mai ales fata de vietatile pe care le crestem si care depind in totalitate de noi.Eu sunt impotriva ciclarii cu pesti,insa daca tu vrei sa ciclezi cu acel betta...sper doar sa nu iti para rau mai tarziu.
Multa bafta cu ciclatul acvariului.
Inainte de a o pune in acvariu,te-ai asigurat(masurand cu un termometru) ca apa de schimb are aceeasi temperatura cu apa din acvariu ? Daca da,poate a fost o cantitate mai mare de clor in acea apa si nu a iesit in 24h...Poti folosi produse care ajuta la indepartarea clorului din apa(de exemplu Aqua Safe).Testele de apa le poti cumpara de la petshop-uri online,daca nu gasesti in orasul tau.Scoicile nu au ce cauta intr-un acvariu de apa dulce(sunt considerate kitch) si in timp maresc duritatea apei ... mai bine pune o buturuga in locul lor,niste pietre necalcaroase sau plante naturale
Daca vei cicla cu saracul peste ai toate sansele sa-l omori,mai ales daca nu ai experienta.Vei avea nevoie de teste pentru apa,altfel vei schimba apa la intamplare si nu vei sti ce concentratii de substante daunatoare pentru peste ai in apa.Daca vrei sa te risti...alegerea ta.
Cheastia aia Clauss...scrisa de tine,te asigur ca nu e adevarata.Un acvariu NU se cicleaza mai bine si nici mai repede cu un peste in el.Doar pestele este chinuit bine si ... lent,aproape o luna de zile,pana se cicleaza acvariul.Asta daca nu moare intre timp.

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: