[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marius84bv
Forum Index » Profile for Marius84bv » Messages posted by Marius84bv
Message
adiio wrote:Si cu filtrul vechi ce faci?
Eu as face asa:
- as pastra filtrul vechi cu tot cu prefiltru, doar ca filtrul l-as umple in totalitate cu material filtrant pentru filtrare biologica ex siporax. Asa u ar trebui sa-mi fac probleme ca scade debitul, oricum pentru filtrare biologica este mai ok debit scazut.
- as lua un al doilea filtru e700, 900, 1500 doar cu filtrele standard.


Pana sa va cunosc pe voi , ca forum, am mai cumparat o prostie ,cred.
Un alt alt diy co2.Cred ca sunt o planta carnivora,nu?
adiio wrote:Si cu filtrul vechi ce faci?
Eu as face asa:
- as pastra filtrul vechi cu tot cu prefiltru, doar ca filtrul l-as umple in totalitate cu material filtrant pentru filtrare biologica ex siporax. Asa u ar trebui sa-mi fac probleme ca scade debitul, oricum pentru filtrare biologica este mai ok debit scazut.
- as lua un al doilea filtru e700, 900, 1500 doar cu filtrele standard.


Salut,

Sincer,ma gandeam sa il vand iar cu banii luati pe el+ mai pun sa imi iau un sistem decent de CO2.Momentan sunt cu o bomba de co2 (sare de lamaie si bicarbonat)+ easycarbo.
Nu prea stiu ce sa fac,sincer.Sistemul CO2 (daca il pot numi asa ) pe care il am acum este cumparat de pe Ali (cred ca il stie toat lumea-sistemul).
Sunt intr-o dilema si cu co2-ul asta.

Ms Adi
narcis wrote:E ok sa le folosesti pe amandoua, dar nu le mai desface asa des. Eu am avut la fel într-un bazin de 160 litrii, dar fara prefiltrele sunsun. E normal sa scada fluxul de apa, poti curata mai des spraybarul daca e nevoie, dar nu mai umbla la filtre asa des. Eu nu curat filtrele decat daca am impresia ca nu mai am flow aproape deloc, iar asta o data la ceva ani, iar furtunele la fel, eventual la reset total.


In concluzie:sa raman cu e702-ul?
Multumesc Narcis!!!!
Humbert wrote:ok, am inteles

nu uita ca un filtru nu este decat o galeata cu o pompa, dupa cum zicea cineva pe aici mai demult :-))
adica in general vorbind, ce ne intereseaza la un filtru este sa aiba o calitate minima a constructiei ca sa reziste in timp si sa nu ne trezim cu apa din acvariu pe jos
JBL indeplineste cu asupra de masura acest standard minim, iar eu l-as lua tocmai pt ca are debit 1400 vs 1000 eheim

dar pana la urma e o chestiune de buget si de preferinta

PS totusi... vad ca zici de apa tulbure... ce fel de "tulbure" mai precis? daca are suspensii in ea e una, se rezolva cu filtrare mecanica, dar daca nu are suspensii in ea ci e doar tulbure / cetoasa atunci nu e f clar ce e acolo, poate fi un bloom bacterian/ apa "verde"... dar asta ar fi trebuit rezolvat de UV, deci sper ca vorba de suspensii totusi

PPS de ce aspiri substratul? :-))
nu zic sa nu o faci, vreau doar sa ma asigur ca exista un motiv bine intemeiat - eu de ex. am acvarii plantate de 12 ani si nu am aspirat niciodata substratul (nici nu am putut, ca am avut gazon, dar nici nu prea inteleg care e rostul, presupunand ca nu hranesti enorm asa incat sa fie plin de rahat de peste etc)

poate inainte de a cheltuii 800 de lei pe un filtru ai putea incerca sa vezi ce se intampla daca nu mai aspiri substratul asa des :-))

Multumesc pentru rabdarea si intelegerea de care dai dovada.ma asteptam sa fiu luat la “bataie” cum au facut jandarmii cu manifestantii.
Aspir substratul ca sa elimin fecalele pestilor si resturile de plante moarte (mai moare cate o frunza ).alge nu am.Am avut o alga filamentoasa pe care am “terminat-o “ cu apa oxigenat...dar si plantele au murit .

Ma gandesc ca poate un filtru mai mare ma va ajuta sa nu mai deschid filtrul actual lunar si nici sa curat lunar furtunele de mazga maronie care se formeaza pe peretii lor (furtunelor).
Humbert wrote:nu mi-e clar daca intrebi daca merita sa treci de la e702 la un filtru mai mare sau esti deja hotarat sa treci si intrebi doar ce sa alegi intre e1502 si eheim.

nu mi-e clar nici ce inseamna ca filtrul actual "nu prea isi face treaba" - adica din ce punct de vedere? al filtrarii bio sau al celei mecanice?

o sa presupun ca apa acvariului nu e foarte clara, deci esti nemultumit de filtrarea mecanica.

in cazul asta, da, merita un filtru mai mare, ca poti sa pui pe el un prefiltru de la sunsun plin cu burete sau perlon la care e mai usor de umblat si o sa ai apa f clara.

ai putea pune prefiltrul si pe e702 dar o sa scada debitul si mai mult, deci probabil ca nu e ideal.

asa ca in concluzie, da, eu as lua jbl e1502 si acel prefiltru de la sunsun (HW-603A, il gasesti pe site-uri .ro, vreo 100 de lei)
am avut acest setup vreo 5 ani la 300 litri si am fost f multumit - e 1502 era plin cu material bio, sunsun-ul a fost o vreme cu perlon apoi doar cu buretii lui ca se colmata prea repede si eu sunt lenes, nu am chef de umblat la filtre decat atunci cand nu se mai poate (ideal maxim de 2 ori pe an :-))

poti sa iei si eheim-ul daca vrei, desi eu as lua jbl ca are debit mai mare.


Tot omit informatii:momentan am si acel prefiltru de la sunsun 603a (nu are pompa).pe retur am si o lampa uv (pe care o pornesc din cand in cand).vreau un filtru mai mare din urmatoarele motive:debit scazut,apa uneori usor tulbure.Aspir substratul de 2 ori pe saptamana.Schimburi de apa saptamanal ,circa 20-30%.
Ma gandesc ca un filtru mai mare ma va ajuta la un debit mai mare ca sa pot pastra si prefiltrul.
Da,sunt hotarat sa il schimb dar nu reusesc sa ma hotarasc asupra producatorului.Ca si pret sunt cam pe-acolo.
ValiM wrote:Salut,

Din punctul meu de vedere mai ai o varianta:

- inca un JBL 702 pus in diagonala, in felul asta ai un flow dragut
- un singur filtru extern,Oase, Eheim, JBL, SunSun, Hydor (ce-ti face cu ochiul)

Banuiesc ca vorbim despre un acvariu de 900/500/450, totul tine de preferinte si disponibilitati financiare. Mai sunt si alte variante dar eu am incercat sa-ti spun cum as proceda eu. Colegii mai experimentati pot avea puncte de vedere mai pertinente, asa ca nu te grabi, mai asteapta si alte pareri.


Am omis dimensiunile acvariului:100 lungime x 40 latime x50 adancime.
Voiam sa iau ceva mai puternic astfel am mai multe medii de filtrare.Buget 850 ron .
Buna ziua,

Sunt posesorul unui acvariu de 200 litri filtrat cu un JBL e702.Cu toate ca filtru il curat lunar (si furtunele) , debitul de apa este scazut si parca nu isi cam face treaba.Filtrul l-am avut pe un acvariu de 54lt si era totul ok.In filtru am sera siporax,ceva roca vulcanica de la un prieten si buretii din filtru.
As vrea sa il schimb cu un JBL e1502 sau cu un Eheim Prof 4+ 350.Merita upgrade-ul?
Ca si plante an ceva easy,pestii aunt vivipari (20 bucati),110 w lumina (t8 si t5),circa 8000 lumeni,bomba co2 care functioneaza doar ziua.
Ma puteti ajuta cu un sfat va rog?

Multumesc
 
Forum Index » Profile for Marius84bv » Messages posted by Marius84bv
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com