[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Am luat niste fertilizant de substrat de la ADA. A mai folosit cineva, e ok, da rezultate bune?

https://aquatia.ro/products/ada-bottom-plus-25-buc
Eu am avut jbl manado in acvariul de creveti, nu a plutit, deasupra aveam un strat de pietris. Cred ca merge cu un strat de cuart deasupra sau un nisip de diferite glanulatii. Cu timpul se va amesteca cu acesta, de aia ar fi bine ca nisipul sau cuartul sa fie alb-galbui.

Asta doar daca exista o limitare seriosa de buget, pentru ca altfel as merge si eu pe prodibio, amazonia, tropica. E mare diferenta de pret fata de manado. Acuma… daca nu vrei sa faci cine stie ce scape complicat, nu stiu cat de mult merita.
Apa de la robinet are un ph destul de mare. Am avut pietris inainte, inert normal, iar ph era mereu spre 8. Am zis sa pun un substrat activ, sa scad ph pe cale naturala. Acum e undeva spre 7 (nu am ph tester, iar testele la picatura sunt total inexacte), ceea ce e foarte ok pentru neocaridina. Nu m-as incumeta la caridine, nu pot sa duc ph in jos spre 6 decat cu RO, asa ca ma impac cu roscatii, desi visez la albinute Sunt frumosi si astia, pe mine ma delecteaza.
Foarte frumos arata, chiar.
Akadama am de la Seba, sincer nu stiu de care e, dar el are un singur „model“ de vanzare.

Iar galbejitul chiar nu stiu cum a ajuns acolo. Nu am mai luat demult creveti, colonia asta e destul de stabila. Crezi ca ar trebui sa mai fac un refresh la fondul genetic, sa iau niste sakura pur sange?

Nu ma deranjeaza asa mult daca mai intervine un ADN de “rasa inferioara”, nu stau sa fac selectie.
Si acvariul de creveti e stabil, am trecut cu bine peste vara. Nu prea au avut chef sa se inmulteasca, dar in rest a fost ok. Substratul akadama isi face treaba, chimia generala a apei e stabila si propice crevetilor.

image
Buna idee cu iarba, o sa incerc. Acolo in spate am shinnersia rivularis si proserpinaca palustris, doar ca la momentul pozei erau tunse. E curent mare acolo, teava de out e fixata sa bata spre difuzorul de CO2 si plantele sunt vanturate imediat, nu stau fixe, se face un pic de haos acolo.
Acvariul cu pesti merge bine, am scapat de nebunia din vara, cu apa la 30 de grade, plantele au supravietuit in general, am pierdut doar cateva fire de cuphea anagaloidea. Mentenanta clasica: schimb apa saptamanal 30%, tuns plante stem la greu, curatat filtru si furtune la 4-5 luni, nimic deosebit.
image

Am adaugat niste pesti nano, pseudomigil luminatus (foarte frumosi, abia astept sa se inroseasca la maturitate) si boraras maculata.
image

Am avut probleme cu paraziti intestinali, au decimat aproape toata populatia de microrasbora. Nu vreau sa bag medicament, mi-e lene de toata nebunia aia post-tratament. Am luat o mancare cu usturoi, iar de curand am vazut ca un danio care avea burta subtiata si-a mai revenit, posibil sa isi recapete imunitatea. Asta e mancarea:
image

Sper sa fie ok, daca e musai bag si antibiotic, dar poate rezolvam old style.
Ce acvariu curat si elegant. Lectie de viata as putea spune.

Foarte fain si relaxant videoclipul, facut profi.
La acvariu de 120 litri cred ca e nevoie de o butelie de 2l cel putin.

Stiu ca nu costa putin, dar as nerge pe asa ceva:

https://www.nevertebrate.ro/sistem-co2-eheim-set600-cu-butelie-reincarcabila-2kg-31307

plus

https://www.nevertebrate.ro/electrovalva-eheim-co2-magnetic-valve-33004

Te duce spre 1500 lei cu tot cu transport, dar e ce trebuie, il iei o data si bine.
Dupa ceva timp am realizat ca si scrie ceva deasupra gifului. Hygrophila poate fi o varianta de supt… nitrati.
No ni ma la el…
Nebunie acvariul asta, ce frumos cade lumina pe muschi si ce fain da umbra de sub el.
Arata foarte bine, imi place combinatia de nisip si pietre. Pare ca a inceput sa se stabilizeze acvariul, lasa-l asa, fara schimbari majore. Daca rezisti…
Cei mai eficienti impotriva algelor sunt crevetii amano. Cu 2-3 din astia se curata tot lemnul. Si melci neritina, melci clithon corona, dar astia se gasesc mai greu.
Super faina automatizarea asta si eleganta. Ce inseamna sa ai acces la componente si soft, nici nu visai la asa ceva nici macar acum 10 ani.
Daca rezista (si se inmultesc) melcii mici, atunci rezista si melcul mare. Legea lui Melk
Mai mare butelia decat acvariul Glumesc, frumoasa instalatie ai acolo.

Poti sa bagi pesti dupa ce faci testele de apa si ai 0 (curat, nu 0 virgula ceva) la NH-uri si NO2 si valori mici la NO3 (sa se coloreze galben, cum e la majoritatea testerelor).

Nu baga mult CO2, o bula pe secunda maxim. Nu ai plante pretentioase, iar acvariul este mic, nu vrei sa o ia razna aciditatea apei.
Catalin099 wrote:Pentru laterale ce planta nici mare , nici mica sa pun , sa faca tranzitie intre monte carlo si plantele inalte din spate ? Ceva plante cu frunze mai late si lungi , nu prea am asa ceva in acvariu.

As putea sa adaug ceva melci ? Au aparut ceva alge si am citit ca melci ar fi cea mai buna investitie.

O varianta clasica este staurogyne repens. Poti cauta pe aquasabi sau nevertebrate la rubrica plante frontale / foreground.

Eu cred ca poti sa bagi 2 melci deja. Dar sa le faci aclimatizare buna, la picatura ideal, citeste despre asta.

Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to: