[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andrei Panainte
Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Misto bidoanele mosu =)) . Norocul meu e ca Alexandra mea mai intra si pe forumurile mele =)).
Multumesc Slytherin.
Iulian despre asa ceva vorbeam http://showcase.aquatic-gardeners.org/2011/show79.html stiu ca la un moment dat s-a vorbit despre acvariul asta , nu mai stiu daca aici sau in alta parte .
Iulian , toate pietrele au fost aranjate prima data astfel inca nicuna sa nu cada sau sa se miste de asta chiar nu imi fac probleme.
La un moment dat am vazut o chesti asemanatoare cu o cascada facut din vata daca o sa gasesc pozele le voi posta si pe aceasta idee cred ca voi merge si eu .
Multumesc Stefan , insa legat de partea stanga-fata se poate crea spatiu strangand pietrele catre baza cioatelor. HZ am mai avut intr-un setup si creste destul de repede si e o planta cu frunze cam prea mai pentru acvariul meu , mai mult as merge pe Rotala sp. Green si ceva rotala macranda sau rotundifolia cum ai zis si tu , la baza sigur va fi o tufa mare de blixa si cu ceva staurogine . in loc de urticularia as putea incerca niste Lilaeopsis brasiliensis depinde ce e mai usor de crescut.
Bine v-am regasit .
De mult nu am mai cochetat cu un acvariu plantat desi nano-ul inca e setat si plin de moss si creveti si inca imi aduc aminte cand anul trecut am zis ca nu mai vreau nici-un plantat niciodata si am inceput sa vand din ce mai aveam legat de plante , asa ca acum trebuie sa o reiau de la 0.
Asadar avem un bazin de 75x35x35 cred ca undeva pe la 90 litri apa , care statea gol , iar de fiecare data cand am iesit cu cainele in parc adunam crengi pentru acvariu sa fie acolo , asa ca acum cateva zile m-am suparat dupa ce am batuto pe logodnica mea la cap muuuuullllttt ca vreau un plantat , sa imi aranjez acvariul sa vad ce iese , si a iesit asa:
image
Mie personal imi place foarte mult ce a iesit , desi de fiecare data cand intru in camera mai mut cate o piatra mai asez o cioata , insa e primul setup care chiar imi place , oricum modificari voi mai face la crengi pentru ca mai am unele care sunt afara in butoi si pe care le mai las inca o saptamana , am unele care arata mult mai bine si sunt si mai lungi.
La lumina as merge pe 3x24w 8000k adica 880 osram din cate am vazut eu e singurul care are 8000k si mai ieftin , oricum lumina va mai avea de asteptat pentru ca momentan fondurile s-au dus in funduletul catelului ). oricum cand voi rearanja totul vreau sa pun si substrat cred ca voi merge cu jbl florapol caci e si bun si ieftin. mi-as fi dori sa merg pe ADA dar poate in viitor intr-un alt setup.
Acum ce ma intereseaza pe mine si as avea nevoie de ceva sfaturi ar fi la plante, ce plante s-ar potrivi cel mai bine , tinand cont ca pe mijloc va fi o tentativa de rau cum va voi arata in continuare.
Sursa mea de inspiratie este urmatoarea :
image
image
Plante:
1. Rotala spec “Green”
2. Limnophila aromatica
3. Blyxa japonica
4. Microsorium split narrow
5. Utricularia graminifolia
6. Hemianthus callitrichoides
7. Fissidens fontanus
Ca si CO2 voi merge cu easy carbo si bomba care deja este facuta.
Astepta pareri
Toti avem cate un prieten care ne strica poza :
image
image
image
image
Multumesc mult Dragos
Eu am scos 2 sau 3 serii , si pur si simplu prindeam femela o tineam in mana si cu betisor sau chiar cu un deget ii deschideam gura depinde cat de mare este femela, ii deschideam gura si puisorii ieseau singuri , in timp ce faceam operatiunea asta mainile si femela o tineam intr-un castron/acvariu nu foarte mare , nu mi s-a intamplat sa inghita puii sau cel putin nu am observat eu , puii dupa aceasta operatiune ii tineam ceva timp intr-un acvariu de 12 litri si ii cresteam cu fulgi facuti pulbere . Daca ai multe pietre in acvariul mare o sa iti supravietuiasca ceva pui dar mult mai putini .
Acvariul arata demential , asta e genul care mie imi place cel mai mult si care are cel mai mare efect din punctul meu de vedere. BRAVO
Sa iti traiasca Dragos , si sa iti aduca numai bucurii si sa iti lumineze zilele. Felicitari.
Pestisorii mei pe data de 24.08.2012 au facut 12 luni . videoclipul este facut de acum cateva zile.
Ce va mai plac voua saratelele ) .
E bine ca macar sunt insistenti . ciudat ca ii lasa insa si pe ceilalti in viata .
Rezolvat. s-a dat.
Nuop , nu despre acest documentar era vorba , dar oricum am vazut cateva secvente care le-am vazut si in cel vizionat pe animal planet. acolo vorbeau in deosebi de malawi daca bine am retinut eu , despre capacitatea lor extraordinara de a se adapata si despre mutatiile lor . oricum maine voi viziona si documentarul postat de tine , dar tot de data asta.
Documentarul se numea Planeta mutantilor: Lacurile din Valea Marelui Rift daca dai de el inaintea mea , eu nu l-am gasit pe youtube inca
Azi din nimereala am dat peste un documentar pe Animal Planet care mi-a acaparat atentia si anume era o prezentare a lacului malawi , care mie unul mi-a placut , prezenta modurile de hranire a pestilor cum unii deschid botul la 180 gradesi rad algele de pe pietre , alti doar la 30 grade si doar freaca algele , au prezentat chiar si modul de reproducere si felul cum pot aparea noi specii , iar femelele isi alegeau partenerul functie de groapa pe care o sapau si cel mai mai interesant era cum o specie de ciclide scotea pui si ii arunca intr-un card de pui de somn african iar puii erau crescuti de acei parinti , iar un lucru trist a prezentat cand o femela s-a chinuit sa fecundeze in gura puii si pe langa ouale ei erau si oua de somn si acestia eclozau mai devreme si mancau alevienii femelei , per total a fost interesant , daca il gasesc pe youtobel il pun si aici.
Donez o cantitate mare de moss , care a fost azi scoasa din acvariu prezinta mici urme de staghorn dar foarte putin , iar firicele afectate se pot indeparta foarte usor , doritorul e asteptat sa dea un telefon si sa vina sa il ia cat mai repede. nr de tel 0763 586 665
Sa se aleaga perechile si sa pot sa ma ocup de ei , ca loc este , oricum acvariul ala de 80 litri e in living iar ala de 120 e in birou deci oricum locul il ocupa ca sunt pline sau ca sunt goale.Ii las pana la 12 luni si abia apoi incerc sa ii mut , oricum trbuie sa ma pun la punct cu scazutul ph pana atunci.
Multumesc Dragos pentru clarifiecari , oarecum se incadrau si in banuielile mele , prima posibila pereche pe care o voi testa va fi masulul 1 si cu femela 1 care au dat bine impreuna inca de la inceput. voi incerca mai multe combinatii insa momentan ii las in pace pana pe la 12 luni , dupa care daca toate merg bine voi incerc . Legate de dimensiunile bazinului pot incerca in cel de 80 litri ( 60x30x45 h ) sau in cel de 120 (75x35x45) sau sa fac un cub ? primele doua le am deja si oricum vor fi folosite daca nu pentru cresterea puilor.
Aha deci de asta se mai lasa ei intr-o parte si se gudura unul in fata altuia , nebunaticii , de cand am amenajat bazinul am observat de cateva ori comportamentul asta la unele exemplare dar credeam ca le arde de ciondaneala

Forum Index » Profile for Andrei Panainte » Messages posted by Andrei Panainte
Go to: