[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: deac.cosmin
Forum Index » Profile for deac.cosmin » Messages posted by deac.cosmin
Message
Multumesc frumos! Pestii sunt foarte rezistenti, au rezistat in stare de "larve" in acvariu neciclat.
Pentru icre, trebuie sa fac ceva anume? Sau le las acolo pur si simplu?
Buna, am un acvariu de un an si inca nu am descoperit ce pesti am in el. Pestii i-am colectat din greseala cand am luat plantele, dar nu stie nimeni ce peeti sunt. In plus azi, am gasit icre (cred eu ca adta sunt) pe peretele acvariului. Ma puteti ajuta va rog cu identificarea pestiilor?
Bayek wrote:Cata apa schimbi? Si nu se limpezeste ulterior? Se agita substratul cand schimbi apa? Aspiri si substratul sa scoti mizeria din el?



- 10 litrii din 45(parca atat are acvariul)
- se limpezeste cam dupa 8-10 ore
- aspir substratul la fiecare schimb de apa

Cam asa arata dupa 4 ore de la schimbul de apa. Cam aici este punctul culminant, iar acum incepe sa se curete pana ce se limpezeste complet.

De fiecare data totul porneste de pe radacina din poza de mai sus. Pe ea apare un fel de puf alb care apoi devin niste firicele care apoi se fac exact ca micegaiu.
Salut din nou. Va rog sa ma ajutati cu problema asta. Deja devine enervanta. La fiecare schimb de apa patesc la fel. Toata apa se albeste. Nu am mai folosit algaemin, dar tot asa se comporta. Nu mai stiu ce sa ii fac..
Salut. Nu am mai reusit sa postez nimic pe aici, dar acum revin cu o problema mare la voi. Am populat acvariul cu niste xipho si molly pe langa acei pesti necunoscuti care au crescut bine mersii in acvariul neciclat. Am avut o perioada mai grea si am neglijat rau acvariul prin sensul ca nu am reusit sa fac schimburile de apa saptamanale. Am pus ieri apa la declorinat si azi am tratat-o cu algaeminus de la tetra (la fiecare schimb foloseam pentru prevenire.) Iar la 5 minute de la schimb pe o radacina au inceput sa apara firisoare albe care s-au tot marit pana au acaparat toata radacina. Acestea se rup foarte usor(cum trec pestii pe langa ele se rup si plutesc prin apa). S-au facut asa multe ca toata apa e alba acum. Aveti idee ce poate fi? Dauneaza acvariului?
Salut, o sa trec si eu maine pe la magazin sa cumpar alg exit in speranta ca scap de ele. Sper sa nu afecteze plantele care si asa is vai de mama lor.
Ce e acel carbo?
E pornit de 3 luni, era posibil sa nu fie ciclat?:-))
Hydra nu am mai zarit-o de vreo 2 saptamani. Am aspirat substratul si am facut schimburi dese de apa, deci probabil ca a disparut. Am probleme cu algele filamentoase. Sunt ca si ata si verzi, se agata de toate plantele. Acum am curatat prin acvariu si nu am la ce sa fac poza, dar revin cand reapar.
Revin si eu pe aici. De cand nu am mai postat m-am luptat cu algele, care vred ca incep sa castige lupta. Nu reusesc sa scap de ele nicicum. Am facut o saptamana de blackout, am facut schimburi de apa cu duiumul, le-am scos manual pana la ultima bucatica gasita si totusi nu reusesc sa scap de ele. Pestii au crescut bine, mai putin unul care e tot asa mic de la iltima postare, sunt vioi si nu am treaba cu ei. Tind sa cred ca sunt rainbowfish, deoarece am citit ca sunt omnivori si microsorumul meu incepe sa aibe de suferit, incepe sa fie devorat. Avand in vedere situatia in care sunt acum, credeti ca pot sa mai achizitionez ceva vietuitoare sau raman doar la acesti 4 pesti pe care ii am?
Ma refer la cea centrala(cea inalta). Eu am prins-o de piatra, nu e ingropata in substrat.
narcis wrote:Pare a fi o limnofila sessiliflora. Oricum ar fi, las-o sa creasca, taie varurile si replanteaza-le. Cu cat mai multe, cu atat mai bine pentru stabilitatea bazinului.


Se planteaza in substrat? Eu am prins-o de piatra si de lemne.
Aveti idee ce planta e aceasta? Imi cam da batai de cap rapiditatea cu care creste.

In legatura cu pestii... Sa zicem ca am rainbowfish in acvariu. Din ce am citit cresc mari si e nevoie de un acvariu de 100+ litrii. Ce fac in acest caz? Cand am becul aprins, acestia sunt transparenti inca, dar cum sting becul si e doar lumina naturala acestia se coloreaza verde-albastru
Mi-am cumparat azi ceva aspirator manual de la zoocenter. Ceva chinezarie de 15 lei, dar cica si-ar face treaba pt moment, dar e posibil sa amestece pietrisul. Azi nu am timp sanil testez, dar maine il bag in pita. Asa pot curata si fundul. Pentru pesti, am facut trecerea la fulgi ceva mai marisori pentru ca ii mananca deja si pot controla mult mai bine cantitatea de hrana pe care o servesc. Deocamdata au ramas tot cei 4 pui care nu stim ce sunt. 3 mai mari si unul ce stagneaza de vreo 2 saptamani, nu mai creste.
De algele alea ca si firul nu reusesc sa scap, le-am eliminat cu mana tot ce am gasit, am facut blackout 3 zile si tot degeaba. Cresc intr-una. Pentru a curata cat mai bine acvariul cred ca o sa incep de maine cate un schimb de 10% din apa pana o schimb toata in speranta ca nu se decicleaza acvariul. Asta in caz ca e ciclat. Teoretic, sunt 6 saptamani de la pornire deci ar trebuii sa fie in mare parte ciclat.

In legatura cu achizita de pesti pentru a extermina hydra.. pana ce nu descopar ce sunt aceste puslamale nu prea vreau sa iau altceva.

Moss-ul am cum sa il prind cumva? Sau e nevoie tot de o piatra/lemn? Am incercat sa ii asez cat de cat, dar ajung in acelasi colt indiferent ce fac.
Daca nu ar exista umor, am fi niste salbatici :-). Acuma, lasand gluma la o parte, s-a confirmat si am hydra in acvariu. Am gasit-o aseara in toata splendoarea ei, chiar langa geam. Acum.. unde gasesc informatii despre aceasta? De ce a aparut, metode de combatere ( pe langa curatenia drastica).
Maab wrote:Asta pare a fi hydra:


Acum ca ai pus sageata o vad :-)). Ajung deseara acasa si incep sa inspectez sa vad daca intr-adevar e pe acolo.
Maab, nu stiu unde ai reusit sa vezi acea hydra, dar ochii mei neformati nu o zaresc. M-am uitat in acvariu sa vad daca gasesc ceva asemanator cu ce poza ai pus tu, dar nu am reusit. Intr-adevar mancare nu prea reusesc sa pun cam cat mananca acesti pui, dar o sa fiu mai atent la cantitate si sa le pun mult mai putin de mai multe ori.
Salut. Am o mica problemuta. De ceva zile bune, am observat pe frunzele de la microsorum niste.. nici nu stiu cum sa le zic, par niste paraziti, dar daca te uiti de mai aproape, par radacini. Azi am observat ca la majoritatea acestor chestii, au aparut si 1-2 frunzulite. Asta e modalitatea de inmultire a plantei?
Salut. Revin cu update. Alevinii cresc bine mersi inca. Din 4, 3 sunt cam de aceasi dimensiune si unul mai subnutrit, e micut rau, dar mananca mai mult ca ceilalti. Acvariul are 1 luna de la pornire a am facut azi un test de apa si valorile par ok, mai putin duritatea totala care e mica, dar banuiesc ca daca fac un schimb de apa se rezolva problema, nu? Si CO2 a scazut, dar banuiesc ca e normal avand in vedere ca am plante in acvariu. Oare pestii sunt destui de mari pentru a fi identificati? Melcii primit de la Alinutz80 s-au inmultit de nebuni, zi de zi gasesc altii care ies la iveala. Cei 2 pleco abia ii zaresc, stau ascunsi tot timpul. Avand in vedere ca alevinii rezista in acvariu ma gandeam ca as putea sa introduc si alti pesti incet, dar acand in vedere ca acestia sunt inca prea mici, mai bine astept inca vreo 2 saptamani si abia apoi sa mai iau ceva pesti. Ma gandeam la vreo 5-6 neoni.

Plantele par sa o duca bine, anubias a mai dat 2 frunze frumoase iar microsorum pare sa stagneze, inca nu am vazut vreo evolutie, inafara de faptul ca frunzele nu mai sunt negre.
Salut. Revin cu un update. Am facut sambata un schimb de 30% de apa. Pe langa acest aspect, am mai adaugat niste plante primite de la @alinutz80 si cativa melci care au curatat bine de tot algele maronii. Puii de peste par sa se simta bine, sunt vioi tot timpul, rar i-am vazut sa leneveasca. Am observat de vreo 3 zile ca m-am pricopsit cu niste alge verzi, zici ca e ata daca vrei sa tragi de ele. Care e motivul pentru aparitia lor? Am primit de la prietena mea 2 pleco care stiu ca nu au ce cauta in acvariul meu, dar i-am primit si la magazin nu au vrut sa ii ia inapoi :-)). Banuiesc ca nu prea am ce face in acest caz, decat sa ii tin pana ce cresc prea mari si apoi sa ii dau la cineva daca are nevoie?
Ma duc azi sa iau maternitate si tot iau si artemia. Dar cum ii bag in acea maternitate? Ii fugaresc prin acvariu? Sunt prea mici pentru un mincioc, cred ca o sa ii strivesc :-)). Am observat tot mai multa mizerie pe fundul acvariului, pe pietrisul alb sunt niste depuneri maronii, la fel ca si pe plante. Ar fi cazul ca fac o schimbare de 30% din apa? A trecut o saptamana jumate de la pornirea lui.
 
Forum Index » Profile for deac.cosmin » Messages posted by deac.cosmin
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com