[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Catalin099
Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099

Nu stiu ce era dar dupa a baie cu sare sa curatat rana iar acum pare sa se vindece .

Am biofilm in ambele acvarii si nu prea stiu de ce . Am avut o perioada in care nu a fost dar a aparut din nou. Un skimmer ceva foarte mic sau o alternativa ceva diy , imi poate da cineva vreo idee?
Hello si sarbatori fericite tuturor !

Vin cu o problema !

image

imageanonymous image sites

Ce poate sa fie asta ?
Am pus si pe reddit si a spus cineva ca ar putea fi lymphocytes sau ceva de genu si am citit ca nu e tratament pentru asta . Am unul la care e mai urat , la si deformat putin , in schimb pesti mananca si sunt vioi .
Cred ca renunt la ancistrus . Imi plac dar din pacate nu am spatiu .

Ma gandeam sa pun in loc de betta , scarlet badis, un mascul si o femela/ doua .

Pygmy cory imi plac tare dar mie frica sa dau comanda acum sa vina prin curier . Ma tem ca vin congelati.
Buna seara !

O intrebare . Am facut acvariul ala mai micut si nu am pus deocamdata nimic in el . Planuiesc sa mut betta in el si as mai vrea ceva idei ce pot pune acolo .

Ma gandeam sa cumpar un pui de ancistrus sa il tin acolo si cand creste mai mare sa il dau . In cat timp creste un ancistru la vreo 2-3 cm ?
image

Acvariu e de 35l si are o luna de la plantare . Nu bagati in seama batul cu moss din mijloc , incerc sa fac un bradut din el
Frumosi !!
Undeva la 26 de grade .

Am zis sa intreb aici ca vad oameni mai seriosi . Am intrebat pe fb si miau zis sa ii dau antibiotice ca in 2 zile moare . Eu ma gandesc ca sia rupto el cumva . Seara nu avea nimic si dimineata avea asta . Plus ca si acum mananca , e vioi , cand ma vede vine si cere de mancare , nu prea da cu simptomele de fin rot .

O sa ii fac o baie cu sare asa ca preventie si in caz ca se agraveaza ii dau antibiotice .

Buna ziua !

image

image

image

Este treaba asta fin root? A aparut dintr-o data , sau nu am vazut de cat acuma . Dimineata cand sa ii dau mancare am vazut aripioarele zdrentuite , pareau ca pe capete era asa sange dar nu sunt sigur .

Domniile voastre ce ziceti?
Mersi!!

Pacat ca nu se vede bine , in realitate se vede de 10 ori mai bine , culorile sunt mult mai vii. Daca o sa am posibilitatea sa fac ceva poze mai bune o sa pun .

Acum ma gandesc si fac planuri pentru unul de 200-300 . Daca ma aude tata dorm afara . Probabil ca nu o sa se intample pana nu sunt la casa mea , dar visele le am de pe acuma
image
Este la pet shop la suceava . Este o cladire langa iulius mall suceava. Prima oara era in mall cum intri pe stanga dupa sau mutat in cladirea lor . Este exact cum mergi spre intrare in fata .

O intrebare stefanp . Nu ai din greseala creveti ceva alta culoare de cat rosu? Caut si nu gasesc la nimeni .....
Mersi!

Din cate am vazut doar la cei mici se da la aia mai mari nu se uita . Vad cum o sa mearga lucrurile . As vrea sa las sa creasca putin plantele din acvariul doi sa ii fie mai frumos la betta .

Acum daca mai dispar cativa creveti nu ma supar , sunt cred ca peste o suta si mai am si vreo 10-15 care poarta oua . Mai stau asa catva si vad, daca totu bine il las aici si pun unul si in celalat.
Hello!!

Vin cu o intrebare va rog nu sariti in cap

As putea tine un betta in acvariul pe care il am eu ? (Il am deja in acvariu dar na )

Mam pricopsit cu asta micu.
image
image

Aveam de gand sa imi cumpar unul de mai demult . Am inceput alt acvariu de 35L dar inca nu e cum as vrea sa fie sa pot pune un betta .
Acum vreo 3 zile am avut treaba pe la oras si lam agatat pe asta micu .
In acvariu am 9-10chili, 6CPD, 3-4 otto si o armata de creveti. Am pus betta in asta si vad ca se inpaca foarte bine cu pesti si creveti sunt rapizi pentru el .

Asta e acvariul pe care lam pregatit .
image

Dar ma gandeam sa il las pe asta aici si sa pun altul acolo
Domiile voastre ce ziceti?
image

Pe lem se vede mai bine in poza asta si pe sticla in partea din dreapta, pe laterala.

Nu o sa bag chimicale sa scap de ele , acum daca e deficit de po4 o sa dozez putin ca nu strica . Incerc sa mai reduc nu neaparat sa scap pentru ca au inceput putin sa apara pe anubias si montecarlo.

Mersi pentru site , o sa studiez putin si acolo.
Mul?umesc!

Am problema cu staghorn alge ,cu green dust si spot alge . La green dust si spot alge cred ca am po4 putin . O sa iau un test sa vad dar cu staghorn nu stiu ce sa fac . Acum o sa scurtez timpul de lumina si fac de doua ori schimb de apa pe saptamna sa vad ce se intampla .
image

3 luni si unpic

In legatura cu ce am postal mai inainte , totul a revenit la normal .
De ce zici ca e deciclat ?

Astazi toate valorile sunt 0 , pesti si creveti sunt bine , peste noapte nu a murit nici unul . Am scos ceva plante acum 2 zile si am plantat altele , poate asta a fost problema .

In legatura cu peste inca mie frica si mie sa nu fie altceva . Doar dimineata atunci am vazut ca ceva nu e bine . Ceilalti nu au nimic si nici asta seara cand am dat mancare nu avea nimic . O sa urmaresc sa vad daca apar ceva si la ceilalti e problema .

Sa nu fie o larva de libelula . Am vazut ceva intro zi si am incercat sa o scot dar a disparut .
Hello , revin cu probleme ?

Azi dimineata am curatat prefiltru si am desfacut filtru . Lampele nu erau inca deschide deci nu am prea vazut nimic suspect in acvariu . Pana am curatat eu buretele din prefiltu si am desfacut filtru sa vad daca am mizerie in el sau aprins si luminile . Curatarea a durat vreo 5 minute .

Cand sa montez totul inapoi am gasit un peste pe moarte si creveti zburau prin acvariu. La peste cred ca lam atins eu cumva cand am desfacut prefiltru , avea ca o taitura intro parte si a murit in 2 minute .

Am testat apa si singura problema era no2care era la 0.2 ppm . In rest toate erau normale nh4 0 si no3 poate putin peste 0 . Am facut un schimb de 30% de apa pe care am tratato cu seachem prime.

Pesti nu aveu nimic nici inainte dar creveti zboara in acvariu si dupa cateva ore de la schimbul de apa , acum avand toate spre 0.

Se poate cand am bagat mana in apa sa fi bagat ceva in apa ??

image
Poza cu pestica, se vede intro parte spre coada ca o taietura . Sa fie altceva?
Mersi Danila!!!

Am dat cu carbon lichid si au disparut . Nu sunt multe deloc , plus creveti isi fac treaba .

Unde as putea gasi un acvariu cub , 30×30×30 sau ceva asemanator/mai mare? Am gasit la Dennerle nano cube dar e 30×30×35 si nu mai arata a cub .

Set Acvariu Happet Led Cube Black 30 echipat - https://magazinacvaristica.ro/produs/acvariu-happet-led-cube-black-30-echipat/ a folosit cineva acvariu de la happet ?

Nu as vrea echipat ca vreau sa pun lampa si filtu mai bune . Dar daca nu este alt cumva iau si echipat.
Pentru algele astea maro ce pot folosi ? Am alge in muschiul care e direct sub lampa . Am inteles ca din cauza ca muschiul creste greu se prind alge in el . Am citit undeva dar nu stiu daca e adevarat ca pot folosi apa oxigenata ??
toate te omaoara in ziua de azi . Daca stai sa asculti te toti desteptii mori cu zile .

Am facut o intrebare ca am vazut ca uni sunt inpotriva la tubifex . Pestilor le place de minune , ii mananca ca spaghetele .

As vrea sa incerc sa vad daca ii pot imulti . Am un filtru ce sta degaba si am citit ca nu e greu ,sunt curios .

Azi cand am venit de la munca si am deschis lampa sa vad ce e prin acvariu am dat de un pui de crevete . Asta imi zice ca merge binisor acvariu . Is bucuros .

Algele aste staghorn nu imi bat capul deocamdata. Vad ca la otto le place , nu iam avut cu burta asa mare niciodata . Sunt doar pe lemn si nici rau tare nu arata.

Forum Index » Profile for Catalin099 » Messages posted by Catalin099
Go to: