Message |
|
Am rezolvat !!
Nu stiu ce era dar dupa a baie cu sare sa curatat rana iar acum pare sa se vindece .
Am biofilm in ambele acvarii si nu prea stiu de ce . Am avut o perioada in care nu a fost dar a aparut din nou. Un skimmer ceva foarte mic sau o alternativa ceva diy , imi poate da cineva vreo idee?
|
|
|
Hello si sarbatori fericite tuturor !
Vin cu o problema !
anonymous image sites
Ce poate sa fie asta ?
Am pus si pe reddit si a spus cineva ca ar putea fi lymphocytes sau ceva de genu si am citit ca nu e tratament pentru asta . Am unul la care e mai urat , la si deformat putin , in schimb pesti mananca si sunt vioi .
|
|
|
Cred ca renunt la ancistrus . Imi plac dar din pacate nu am spatiu .
Ma gandeam sa pun in loc de betta , scarlet badis, un mascul si o femela/ doua .
Pygmy cory imi plac tare dar mie frica sa dau comanda acum sa vina prin curier . Ma tem ca vin congelati.
|
|
|
Buna seara !
O intrebare . Am facut acvariul ala mai micut si nu am pus deocamdata nimic in el . Planuiesc sa mut betta in el si as mai vrea ceva idei ce pot pune acolo .
Ma gandeam sa cumpar un pui de ancistrus sa il tin acolo si cand creste mai mare sa il dau . In cat timp creste un ancistru la vreo 2-3 cm ?
Acvariu e de 35l si are o luna de la plantare . Nu bagati in seama batul cu moss din mijloc , incerc sa fac un bradut din el
|
|
|
Frumosi !!
|
|
|
Undeva la 26 de grade .
Am zis sa intreb aici ca vad oameni mai seriosi . Am intrebat pe fb si miau zis sa ii dau antibiotice ca in 2 zile moare . Eu ma gandesc ca sia rupto el cumva . Seara nu avea nimic si dimineata avea asta . Plus ca si acum mananca , e vioi , cand ma vede vine si cere de mancare , nu prea da cu simptomele de fin rot .
O sa ii fac o baie cu sare asa ca preventie si in caz ca se agraveaza ii dau antibiotice .
|
|
|
Buna ziua !
Este treaba asta fin root? A aparut dintr-o data , sau nu am vazut de cat acuma . Dimineata cand sa ii dau mancare am vazut aripioarele zdrentuite , pareau ca pe capete era asa sange dar nu sunt sigur .
Domniile voastre ce ziceti?
|
|
|
Mersi!!
Pacat ca nu se vede bine , in realitate se vede de 10 ori mai bine , culorile sunt mult mai vii. Daca o sa am posibilitatea sa fac ceva poze mai bune o sa pun .
Acum ma gandesc si fac planuri pentru unul de 200-300 . Daca ma aude tata dorm afara . Probabil ca nu o sa se intample pana nu sunt la casa mea , dar visele le am de pe acuma
|
|
|
|
|
|
Este la pet shop la suceava . Este o cladire langa iulius mall suceava. Prima oara era in mall cum intri pe stanga dupa sau mutat in cladirea lor . Este exact cum mergi spre intrare in fata .
O intrebare stefanp . Nu ai din greseala creveti ceva alta culoare de cat rosu? Caut si nu gasesc la nimeni .....
|
|
|
Mersi!
Din cate am vazut doar la cei mici se da la aia mai mari nu se uita . Vad cum o sa mearga lucrurile . As vrea sa las sa creasca putin plantele din acvariul doi sa ii fie mai frumos la betta .
Acum daca mai dispar cativa creveti nu ma supar , sunt cred ca peste o suta si mai am si vreo 10-15 care poarta oua . Mai stau asa catva si vad, daca totu bine il las aici si pun unul si in celalat.
|
|
|
Hello!!
Vin cu o intrebare va rog nu sariti in cap
As putea tine un betta in acvariul pe care il am eu ? (Il am deja in acvariu dar na )
Mam pricopsit cu asta micu.
Aveam de gand sa imi cumpar unul de mai demult . Am inceput alt acvariu de 35L dar inca nu e cum as vrea sa fie sa pot pune un betta .
Acum vreo 3 zile am avut treaba pe la oras si lam agatat pe asta micu .
In acvariu am 9-10chili, 6CPD, 3-4 otto si o armata de creveti. Am pus betta in asta si vad ca se inpaca foarte bine cu pesti si creveti sunt rapizi pentru el .
Asta e acvariul pe care lam pregatit .
Dar ma gandeam sa il las pe asta aici si sa pun altul acolo
Domiile voastre ce ziceti?
|
|
|
Pe lem se vede mai bine in poza asta si pe sticla in partea din dreapta, pe laterala.
Nu o sa bag chimicale sa scap de ele , acum daca e deficit de po4 o sa dozez putin ca nu strica . Incerc sa mai reduc nu neaparat sa scap pentru ca au inceput putin sa apara pe anubias si montecarlo.
Mersi pentru site , o sa studiez putin si acolo.
|
|
|
Mul?umesc!
Am problema cu staghorn alge ,cu green dust si spot alge . La green dust si spot alge cred ca am po4 putin . O sa iau un test sa vad dar cu staghorn nu stiu ce sa fac . Acum o sa scurtez timpul de lumina si fac de doua ori schimb de apa pe saptamna sa vad ce se intampla .
|
|
|
3 luni si unpic
In legatura cu ce am postal mai inainte , totul a revenit la normal .
|
|
|
De ce zici ca e deciclat ?
Astazi toate valorile sunt 0 , pesti si creveti sunt bine , peste noapte nu a murit nici unul . Am scos ceva plante acum 2 zile si am plantat altele , poate asta a fost problema .
In legatura cu peste inca mie frica si mie sa nu fie altceva . Doar dimineata atunci am vazut ca ceva nu e bine . Ceilalti nu au nimic si nici asta seara cand am dat mancare nu avea nimic . O sa urmaresc sa vad daca apar ceva si la ceilalti e problema .
Sa nu fie o larva de libelula . Am vazut ceva intro zi si am incercat sa o scot dar a disparut .
|
|
|
Hello , revin cu probleme ?
Azi dimineata am curatat prefiltru si am desfacut filtru . Lampele nu erau inca deschide deci nu am prea vazut nimic suspect in acvariu . Pana am curatat eu buretele din prefiltu si am desfacut filtru sa vad daca am mizerie in el sau aprins si luminile . Curatarea a durat vreo 5 minute .
Cand sa montez totul inapoi am gasit un peste pe moarte si creveti zburau prin acvariu. La peste cred ca lam atins eu cumva cand am desfacut prefiltru , avea ca o taitura intro parte si a murit in 2 minute .
Am testat apa si singura problema era no2care era la 0.2 ppm . In rest toate erau normale nh4 0 si no3 poate putin peste 0 . Am facut un schimb de 30% de apa pe care am tratato cu seachem prime.
Pesti nu aveu nimic nici inainte dar creveti zboara in acvariu si dupa cateva ore de la schimbul de apa , acum avand toate spre 0.
Se poate cand am bagat mana in apa sa fi bagat ceva in apa ??
Poza cu pestica, se vede intro parte spre coada ca o taietura . Sa fie altceva?
|
|
|
Mersi Danila!!!
Am dat cu carbon lichid si au disparut . Nu sunt multe deloc , plus creveti isi fac treaba .
Unde as putea gasi un acvariu cub , 30×30×30 sau ceva asemanator/mai mare? Am gasit la Dennerle nano cube dar e 30×30×35 si nu mai arata a cub .
Set Acvariu Happet Led Cube Black 30 echipat - https://magazinacvaristica.ro/produs/acvariu-happet-led-cube-black-30-echipat/ a folosit cineva acvariu de la happet ?
Nu as vrea echipat ca vreau sa pun lampa si filtu mai bune . Dar daca nu este alt cumva iau si echipat.
|
|
|
Pentru algele astea maro ce pot folosi ? Am alge in muschiul care e direct sub lampa . Am inteles ca din cauza ca muschiul creste greu se prind alge in el . Am citit undeva dar nu stiu daca e adevarat ca pot folosi apa oxigenata ??
|
|
|
toate te omaoara in ziua de azi . Daca stai sa asculti te toti desteptii mori cu zile .
Am facut o intrebare ca am vazut ca uni sunt inpotriva la tubifex . Pestilor le place de minune , ii mananca ca spaghetele .
As vrea sa incerc sa vad daca ii pot imulti . Am un filtru ce sta degaba si am citit ca nu e greu ,sunt curios .
Azi cand am venit de la munca si am deschis lampa sa vad ce e prin acvariu am dat de un pui de crevete . Asta imi zice ca merge binisor acvariu . Is bucuros .
Algele aste staghorn nu imi bat capul deocamdata. Vad ca la otto le place , nu iam avut cu burta asa mare niciodata . Sunt doar pe lemn si nici rau tare nu arata.
|
|
|