[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Claudiu1978
Forum Index » Profile for Claudiu1978 » Messages posted by Claudiu1978
Message
Nu lua acele lampi, oricare din ele 9 w sau 11 w. Sunt chioare rau. Eu o am pe cea de 11 W. Am folosit-o initial pe acvariul de 45 l, acum sta pe acavariul puilor de guppy 40x25x25, care in niciun caz nu se compara cu al tau care are 45 H.

Pt acvariul de 25 l, unde am pus o cioata cu anubias nana petite este, sa zicem, ok. Vad ca anubiasului, de cand l-am mutat acolo, i-au dat frunze noi.

Pe acvariul de 45l, am lampa asta 2T5 X 24 W
http://www.aquariumprest.ro/products.php?460&cPath=53. O am cam de 1 an, cred ca in august face un an. Oricum, merg doar cu un neon la ce plante am acolo: anubias nana petite, java moss, microsorum pteropus si o bila de cladophora aegagrophila.

Concluzia, nu da banii pe lampile alea, o sa-ti para rau.

PS. Daca vrei sa vezi cum se vede, vezi ca este o poza in topicul cu cory, pagina 4 cred, unde este pozat acvariul cu puii de guppy. Asa ca sa-ti faci o idee de puterea lampii.
Daca nu e edificatoare, iti fac o poza azi si o urc sa vezi.
Eu cand ma uit la ambele acvarii, imi vine uneori sa ma strang de buzunar ca sa schimb lampa de 11 W, dar ma calmez imediat..... , pt ca realizez ca pt ce imi trebuie, este zuficient.
Ma bucur sa aud ca totul este bine, dar arunca si tu niste poze sa vedem si noi acvariul populat.
Sa stii ca acelasi lucru l-am gandit si eu despre ai mei cand faceau asa. Pur si simplu inotau de-a lungul sticlei si prindu-i le vedeam reflexia. Acum ca am gasit si linkul de mai sus, chiar mi-a confirmat ceea ce am dedus si eu la un moment dat. Sper sa fie asta si nu altceva.

Oricum sa ne tii la curent cu starea lui. Noapte buna!
http://www.fishlore.com/fishforum/corydoras/120058-swimming-behavior-corys.html

Uite ceva mai concludent.
Sper sa-ti risipeasca temerile.


Oricum, stai cu ochii pe el.
http://acvariu.ro/forum/posts/list/20737.page

Nu stiu daca te ajuta prea mult, dar uite ca mai sunt si altii care spun ca ar fi totusi ceva normal....altii anormal. Nu-ti ramane decat sa vezi cum se va comporta dimineata.

Mai caut, daca gasesc ceva, te anunt. Sper sa nu fie ceva nasol, ci doar vreo mica nebunie de-a lui.
Nu stiu daca sunt cel mai potrivit in a da sfaturi despre cory, avand in vedere cele recent petrecute cu ai mei, dar in general ei mai fac ( faceau ) asa..alearga in susul si in josul geamului. Nu inseamna neaparat un semn de panica. Urmareste-l indeaproape si vezi daca mai apar si alte semne particulare..sa speram ca nu. Posibil sa fie un comportament absolut normal, avand in vedere ca este singurul cory din acvariu. Ai mei faceau de multe ori asa, fie separat, fie impreuna.
Subestimare nu provine din faptul ca un peste este usor de inmultit, ci din faptul ca pe cat de mult se crede ca un peste ar fi rezistent, pe atat de mult, in realitate, se dovedeste a fi sensibil si expus bolilor.
Oricat de rezistent s-ar crede ca ar fi un peste, acesta nu are practic nicio sansa in situatia in care va fi expus in mod constant unor conditii total neprielnice.
O apa curata, nu inseamna in mod neaparat o apa benefica locatarilor din acvariu. Avand in vedere conditiile expuse de tine, noi ceilalti ne-am permis sa iti dam niste sfaturi, care nu iti vor dauna si cu atat mai mult nu vor dauna vietuitoarelor din acvariu.
Acum depinde de tine daca vei tine sau nu cont de ele.
Si apropo, nici un acvariu nu este banal, cu atat mai mult cu cat ai niste suflete acolo, care in niciun caz nu merita sa fie chinuite.


Hai ca l-ati executat!!!

, , , , cu propriile-i arme!!!


Cred ca te-ai grabit cu bagatul vietatilor in acvariu. Incearca sa faci niste teste de apa sa vezi ce valori ai. Acvariul in niciun caz nu e ciclat, ceea ce va pune la incercare sanatatea pestilor si a crevetilor.
Scoate aerarea, nu foloseste plantelor, pozitioneaza filtrul in asa fel incat sa valureasca suprafata apei, acest lucru va ajuta la schimbul de gaze.

Neaparat, daca zici ca ai un cumnat care are aceeasi pasiune, vorbeste cu el, poate te ajuta sa faci o verificare a parametrilor apei. In mod sigur nitritii sunt foarte mari, ceea ce va duce in timp la otravirea inceata, dar sigura a pestilor. Asta daca te afli in faza de ciclare in care amoniacul se transforma in nitriti.

Daca nitritii sunt mari, fa schimburi de apa zilnice de 15-20 %, hrana putina la pesti.

Iti doresc succes!
Rabdare Hauser... E normal sa ti-o iei. Nici nu trebuie sa te deranjeze, ci doar sa te ambitioneze. Din greseli se invata cel mai bine. Frustrarea colegilor...e absolut normala si de inteles. Ei au trecut prin ceea ce trec si eu si tu. Si sunt convins ca in anumite situatii au invatat tot din greseli. Cu siguranta inca mai invata...

Am si eu testele respective.
Exact cum spun colegii, nu sunt cea mai buna alegere, dar sunt cea mai inteleapta alegere in situatia in care nu iti permiti teste dedicate, pt a-ti forma cat de cat o parere de cum stai cu apa in acvariu.
Clorul se citeste imediat dupa ce scoti betisorul din apa, restul valorilor se citesc dupa 1minut.

Asa cum se vede pe test, in momentul de fata acvariul nu este ciclat. Cumpara bacterii de la sera sau jbl, fa schimburi de apa 15-20 % ca sa scazi valoarea nitritilor ( daca ai vietuitoare in acvariu ). Mancare putina la pesti. Daca nu ai nimic in acvariu, asteapta ca bacteriile sa-si faca treaba.
Voi posta o discutie pe "Private massage " cu Faye legat de anumite informatii generale de care ar trebui/ ar fi recomandat sa se tina cont atunci cand administrezi un tratament pestilor.

Aceasta discutie cu Faye reprezinta incercarea mea de a afla niste raspunsuri la anumite intrebari/situatii cu care m-am confruntat pe parcursul acestei povesti.

Mesajele:

Subject: Rugaminte
Faye, multumesc pt ajutor!

Dar te rog fi buna si explica-mi cu lux de amanunt cum ai facut tratamentul corydorasilor tai atunci cand au avut giill flukes.
Adica cat din apa scoteai la schimb ( procent) atunci cand ii hraneai, cand scoteai apa ( imediat dupa ce mancau sau mult mai tarziu), cum arata apa pe parcursul tratamentului ( pt ca la mine acvariul carantina, desi cu schimburi de apa de 50%, avea o multime de suspensii albicioase, deci nu mai era curata, desi aspiram si fundul acvariului), le-ai pus ceva vitamine pe timpul tratamentului, cat a durat tratamentul ( l-ai tinut mai mult decat recomanda prospectul ). Cat i-ai mai tinut dupa tratament in acvariul carantina, schimburi de apa etc.

Te rog sa ma ajuti cu aceste informatii, poate pe viitor ma voi mai lovi de astfel de situatii si nu as vrea sa mai patesc ce am patit acum.

Nu stiu de ce, dar cred ca am gresit cu ceva si am impresia ca totul a inceput atunci cand i-am hranit si i-am lasat cu mancarea in acvariu pe tot parcursul noptii.
Medicamentele influenteaza rezultatele testelor de apa? Am facut azi niste teste in acvariul de carantina, dar nu mi-a inregistrat valori ridicate la nitriti si nitrati, din contra valori normale. Ph si Kh-ul cred ca nu mi-a iesit concludent, culorile nu prea corespundeau cu cele de pe scala de valori.

Multumesc!

Raspuns Faye:

Subject: Re:Rugaminte
Buna, iti scriu aici, pentru ca e ditamai polologhia, dincolo voi scrie doar cateva cuvinte la subiect.
Este o diferenta intre tratamentul pentru gill flukes si cel pentru infectie bacteriana. Si anume, medicatia pentru paraziti, avand ca substanta activa praziquantelul, nu afecteaza biltrul biologic. Asa ca pe timpul tratamentului am avut filtrare si oricum tratamentul nu dureaza decat 48 de ore.
Dar am avut si eu o problema similara cu penultima serie de cory pe care i-am achizitionat. Nu am cascat bine ochii in piata si i-am vazut abia cand am ajuns acasa. Unul din ei avea codita roasa, in jumatatea superioara, iar baza usor ingrosata, mata si parca putin sangerie. Asa ca i-am pus pe toti 4 in acvariul de carantina la tratament. Acum, bazinul meu de carantina are 50L. Deci au fost 4 cory in 50 L de apa. Filtrul l-am pus sa mearga, dar fara niciun material filtrant, doar pentru a imi aera apa. Le dadeam sa manance zilnic artemia congelata, care nu se descompune in apa asa ca granulele. Masa era dimineata pe la 10-11. Apa schimbata seara pe la 10 in proportie de 50%, cu sifonare, uneori stergeam fundul acvariului cu buretele, cand mi se parea ca au ramas lipite particule pe care nu le puteam lua cu aspiratorul. Redozare cu jumatate de pastila de baktopul. Nu am folosit vitamine in perioada aia, le-am descoperit mai tarziu. I-am tinut astfel timp de 7 zile, pana cand codita si-a recapatat transparenta. Ulterior i-am mutat in bazinul mare, codita a crescut acolo unde a fost roasa, acum nu-l mai recunosc pe cel bolnav.
La tine cred ca de vina au fost cantitatea foarte mica de apa din bazin, care se altereaza mult mai repede, tipul de hrana pe care l-ai administrat si faptul ca n-ai facut schimburi. Stiu ca pe prospect scrie sa schimbi la 3 zile, dar cheestia e relativa, pentru ca una e sa tratezi un bazin de 300L si alta sa tratezi in 10 L. Apa se strica imediat.
In legatura cu testele, nu ai obtinut valori mari la nitriti si nitrati, pentru ca nu exista bacterii care sa faca nitrificare. Trebuia testat amoniacul.
Daca mai ai vreo nelamurire, striga. Imi pare tare rau pentru corydorasi.


Faye wrote:Ce cred eu ca s-a intamplat. Volum de apa foarte mic, cu mancare lasata pe fundul bazinului timp de 3 zile, caldura afara, apa s-a deteriorat rapid. Neexistand niciun fel de fitrare, nu a avut cine sa proceseze amoniacul format in apa si asta a cauzat otravirea pestisorilor.



Asa cred si eu si am suspectat acest lucru de la bun inceput.
Revin insa cu precizari.

Volum de apa - e adevart mic - pestii au stat in 12,5 litri, pt ca aceasta cantitate de apa ma ajuta sa dozez exact medicamentul ( adica 1/4 dintr-o pastila de sera baktopur direct).
Mancare : mancarea nu a stat 3 zile. Le-am dat mancare in a doua zi de tratament, la sfasitul acestei zi. Greseala a fost ca nu am aspirat si facut schimb de apa dupa ce au terminat de mancat. Au stat cu restul de mancare toata noaptea - de la la 10 seara pana a 2 -a zi la ora 10-11 dimineata cand am asiprat si schimbat 50% din apa , cu redozarea medicamentului pt cantiatea de apa scoasa. Prea tarziu, din pacate, raul fusuese facut. Cory din poza de mai sus deja avea jumatate de coada mancata. Deci starea lor nu era prea buna. In aceeasi zi, la sfarsitul zilei am mai facut un schimb de apa ( se implineau cele 3 zile de tratament conform prospectului mediamentului ). Tot asa pestii erau deja intoxicati.
Ulterior, totul a fost o problema de timp pana ca intoxicatia sa se manifeste cu ochi bulbucati, pete sangerii pe corp si aripioare, urmat de deces.
Pompa de aer, intr-adevar face numai aer, nu asigura si o filtrare a apei.
Din pacate nimeni nu a putut sa spuna ce s-a intamplat, desi cred ca am dat destul de multe detalii.
Adevarul este ca s-a plecat de la un cory nou achizitionat, care fie nu s-a adaptat, fie l-am luat cu probleme de la bun inceput si s-a terminat tragic pt toata pupulatia de cory. In total 4 pesti a cate 17 lei bucata, atat sunt in hornbach.
Simptomele au fost tare ciudate, de la respiratie rapida, apatie si retragere intr-un colt si aripioare si coada patate de pete albe ( cory cel nou achizitionat care s-au extins si la ceilalti, dar care initial s-a remediat cu schimburi zilnice de apa ), pana la branhii inrosite la unul din cory ( ceea ce m-a determinat sa-i bag si pe cei 3 ramasi in carantina), aerofagie si finalul ochi bulbucati, pete sangerii pe corp si aripioare care s-a soldat cu moartea tuturor in interval de 24 de ore.

Si eu as vrea sa stiu ce anume s-a intamplat.

Valorile apei au fost tot timpul ok, le-am postat de-a lungul topicului. Au fost ok si inainte de a lua cel de-al 4 lea cory. Am avut grija sa le fac cel putin de 2 ori pe saptamana curat, acvariul fiind cam suprapopulat. Filtrare biologica exista, filtru extern eheim ecco pro 130, mai mult decat suficient pt un acvariu de 45 brut ( din care 5 kg nisip, o cioata de mangrova si niste pietre mici ) deci, hai sa zicem 37-38 net.

Deci eu unul nu-mi dau seama ce s-a intamplat.
Pe parcursul tratamentului dadeau semn ca-si revenisera, cel putin cory care a avut zona branhiilor inrosita. Situatia s-a deteriorat in a 2 zi de tratament cand le-am dat de mancare. Acolo cred ca am gresit ...trebuia sa le fi facut curat imediat dupa ce au terminat de mancat. In schimb eu i-am lasat asa pe tot parcursul noptii.

Restul il stiti.

Inca o data multumiri si sa auzim numai de bine!
In seara asta s-a terminat povestea pestilor mei cory. Ultimul si-a dat obstescul sfarsit acum o ora.
Este pentru prima oara cand nu am un cory in acvariu.

Adio micutilor!

Aveti grija de pestisorii vostri!

Multumesc lui Faye si Paradoxx care au fost alaturi de mine!

Ape limpezi si pestiuci fericiti!
In sfarsit si niste vesti bune. Iti doresc sa te bucuri de ei cat mai mult timp si sa stii ca nu e rau sfatul cu un acvariu maternitate. Un acvariu de 25 litri in hornbach este cam 60 lei, un filtru burete costa o suma infima, iar daca ai pompa de aer cam asta e tot. Eu zic ca merita, mai ales ca corydoras sunt niste pestiuci care au totusi valoare. Multi dintre noi si-ar dori sa ai aiba parte de ce ai tu. Succes in continuare!
Nu-mi vine sa cred ca saptamana trecuta aveam 3 pestiuci frumosi, sanatosi si vioi si acum nu mai am nimic.

Dupa cum arata e ca si cum ar fi fost otraviti cu amoniac.
Inca una si gata. Coada rosie.
Alte poze.
Sper sa se vada petele rosii de pe corp si o pata risie pe abdomen.
De asemenea coada devenise sangerie.
Ochii, de asemenea, bulbucati, umflati.

E ca si cum totul ar fi explodat in corpul sau. O moarte urata si trista.
Acum cred ca realizez. Cand am ajuns acasa ceasul de la cuptor era resetat. Cred ca a fost pana de curent, iar daca a durat mult, micutii au stat fara aer. Sa fie asta cauza? S-au cel putin una din ele.

Totusi cel de-al doilea, care s-a stins si el acum jumate de ora arata groaznic. Totul s-a intamplat foarte rapid, in interval de maxim 1 ora.

Atasez poze, poate imi spuneti ce a avut.
Numele lui era Frodo si era cel mai vechi in acvariu, un an de zile.
 
Forum Index » Profile for Claudiu1978 » Messages posted by Claudiu1978
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com