Message |
|
carasu wrote:Si..., am uitat sa-ti mai dau un sfat: scoate melcii din acvariu!!!. Transmit foarte multe boli, se vor inmulti la un moment dat, de nu vei stii ce sa mai faci ca sa scapi de ei - am patit-o pe propria piele - se vor da la plante de vei zice ca ai avut invazie de lacuste si cand vor fi multi va fi si inestetic in acelasi timp.
Pe asta cu melcii eu nu am mai auzit-o pana acum. Daca sunt melci de substrat sau pomaceea nu e nicio problema cu ei. Eu am avut ditamai "colonia" de melci in acvariu, si nu au fost probleme cu pestanii.
|
 |
|
Incearca sa faci schimburi de apa. Daca acvariul nu este ciclat si ai prea multi pesti deja, atunci probabil ai prea multi compusi ai azotului in apa.
|
 |
|
Ai incercat sa pui ventilatorul sa bata pe suprafata apei?
|
 |
|
Ti-am dat un PM.
<- doritor
|
 |
|
Daca mai ai inca, as vrea si eu, ca sunt in curs de replantare a acvariului.
|
 |
|
Errrm, si daca pesti albastri inseamna lombardoi... nu sunt sigur ca iti vor supravietui caeruleusii cu ei, cand vor fi toti maricei.
|
 |
|
Plantele nu prea au ce cauta in acvariu cu africane, sunt folositoare doar daca li se face pestilor foame.
Si chiar daca iti iei valisneria, sau alta planta atoasa, pestii vor avea grija sa le scoata din radacina.[/code]
|
 |
|
roby wrote:ce pot sa le dau de mincare ticlidelor mele ca sa creasca...in afara de mincarea pe care o am acuma(sera-granulate menu)
Sera granu green.
P.S. sa stii ca se pot pune mai multe linkuri in acelasi mesaj.
|
 |
|
Nu pune pietrish, mizeria va fi prea mare... Nisipul se curata cel mai usor.
De combinat nu poti sa ii combini decat cu alte africane de malawi... dar de talie mai mica, caeruleusii sunt si ei mici. Scalarii, discusii sau alte specii mai pasnice nu prea au sanse de supravietuire.
Iar ca sanitari poti sa le pui ancistrusi sau kuhli (din cate am observat eu nu isi iau bataie de la africane).
|
 |
|
Poate ai prea multi pesti in acvariu prea mic... sau ai carasi, care fac mizerie oricum.
|
 |
|
Teoretic ancistrusii nu prea ar trebui sa atace melcii. Vezi poate iti mor din cauza pH-ului apei. Prea mic? Ancistrusul ar putea fi atras doar pentru faptul ca acolo e ceva mancare... dupa ce melcul moare.
|
 |
|
Din cate imi amintesc eu, brichardi sunt foarte uniti, si isi protejeaza foarte bine puii daca au concurenta in acvariu. E interesant sa vezi ditamai lombardoiul fugarit de 6 brichardi.
Puii sunt destul de bine paziti, si sunt al naibii de rapizi, asa ca nu prea sunt sanse sa aiba probleme. In schimb trebuie sa ai grija daca ai cumva pesti care dau noaptea iama in ei, sau daca ai melci mari in acvariu (care tot nopatea pot sa reduca numarul lor binisor, pare-mi-se).
Btw, o sa tot astepti sa iti creasca, cred ca au cea mai lenta crestere dupa ce se apropie de 1 cm.
|
 |
|
aT wrote: Nu-i asa ca arata super in banc?
Io-s tatal :-P
|
 |
|