[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: valahul
Forum Index » Profile for valahul » Messages posted by valahul
Daca te uiti la stand-urile de firma, nu ai sa vezi cine stie ce inventie. Doar ca sunt lucrate cu grija.
Chiar si la 300 litri Juwel are stand de Pal nu metal. Asa ca ai putea sa-l faci metalic si sa dormi linistit.

Am fost la Hornbach si am vazut stand-ul original pentru acvariul meu. Arata ca o gluma pe langa ce am facut singur in doar 3 zile. Cu multa transpiratie ce-i drept.
Si ca sa dorm linistit, am rugat prietenii veniti la o bere sa se suie pe el. 4 oameni adulti incercand sa-l faca sa se miste cat de cat. Pot sa spun ca nici macar nu a trosnit.

Problema cea mare la Pal, atunci cand folosesti solutia DiY este ca placile "s-ar putea" sa nu aiba planeitatea la fel de buna ca la cele de firma. Dar daca folosesti o compensare cu izopren sub acvariu... nu trebuie sa ai probleme.
Parerea mea este ca poti face un stand in regim DIY la fel de sigur ca cel de la Juwel. Cu conditia ca lucrul sa fie facut cu simt de raspundere.

Daca merita sau nu?
Asta tine de persoana in cauza... Daca ai banii, vrei sa rezolvi repede problema si nu ai chef de surubarit, probabil ca merita.
Daca ai chef de lucru manual si nu esti presat de timp nu cred ca merita, chiar daca ai banii.
Opinia mea personala.
Pai per total... placille de Pal, suruburi, debitat, 3m de cant termoadeziv etc... a ajuns undeva la 180-200 ron.

Dar in astia sunt incluse si picioarele reglabile (pe care nu le mai folosesc) care au fost vreo 50 ron.

Dar atentie, ca placi de Pal am folosit polite gata finisate. Care, presupun, sunt mai scumpe decat placile mari.
Asa este, au piulita aia cam mica. Dar atunci cand le-am luat nu am gasit alt sistem.

Si am vazut ca acelasi sistem de prindere il au cei de Ikea la dulapurile lor de haine. Habar nu am daca tine, dar oricum am renuntat sa le folosesc.

Si eu am cumparat 8 bucati - ca sa pot pune sub fiecare placa verticala cate 2.
TEORETIC nu ar trebui sa apara probleme gen forfecare etc, intrucat descarcarea se face pe placile verticale. Dar fara e si mai sigur cred, vorba aceea: solutiile simple sunt cele mai bune
Asa m-am gandit si eu cu piciorusele
Dar dupa ce le-am cumparat, haha.

Cant ABS cam dificil.
Placile au fost debitate din polite care aveau deja cant termoadeziv pus. Si am avut grija sa fac proiectul fix pe dimensiunile placilor astfel incat la debitare a ramas doar o latura fara cant. Si aceea este ascunsa vederii.

Cat priveste dublarea peretilor verticali, am avut eu un feeling ca asa ar trebui sa fac. Dar nu mai pot sa-i dublez decat pe cei din mijloc acum.

Multam de sfaturi.
Salut!

Am primit de curand un acvariu de 180litri (100x40x45) dar nu a fost inclus si mobilierul. Cum calul de dar... a ramas sa rezolv eu problema asta.

Am ales varianta DIY, in defavoarea mobilierului din comert.

- material: pal 18mm (debitat din polite gata finisate din magazine de profil, nu din placa intreaga)... mi s-a parut ca are o densitate mai mare decat placile mari

- asamblare cu eurosuruburi 7x60, suplimentate cu cepuri de lemn de 8mm

- optional picioare reglabile metalice de 8mm

Atasez mai jos doua imagini, cu schita mobilierului si cu picioarele reglabile.

Intrebarile ar fi:
1) va rezista ansamblul la acvariul dat, avand in vedere ca intra si ceva bolovani (ciclide)?

2) care din variantele prezentate ar fi de preferat (difera spatele pe centru)

3) picioarele alea rezista?

Multam.

image[/img]

image

Forum Index » Profile for valahul » Messages posted by valahul
Go to: