Message |
|
Au sosit pozele: http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1090
Are 4 picioruse de plastic  , nu stiu daca vor rezista.... + ca mi se par cam putine holsuruburi cum am zis.... ar fi nevoie sa mai adaug eu cateva pe ici pe colo? Din pacate, calitatea pozelor e cam proasta....
|
 |
|
In cursul zilei de azi voi pune poze.... 
|
 |
|
Frumos ti-a iesit  .... In curand va urma si al meu (tot carasi) doar ca eu voi lua doar 2 (100 L)... Intre timp mi-a venit mobilieru' dar nu e pe masura asteptarilor http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6275
|
 |
|
Poate a citit cineva intr-u thread anterior ca asteptam de 1 luna si jumatate mobilierul pentru acvariu  Ei bine, dupa ce acum 3 saptamani a venit cu dimensiunile gresite, au spus ca il modifica si in no-time il voi avea , iar acum 3 zile mi-au zis ca trebuie sa mai inca o suma de bani deoarece eu suport pierderile (intrucat, conform spuselor lor, trebuia construit de la zero )  dar pana la urma azi l-am primit, cu dimensiunile corecte, si fara nici un ban in + fata de suma initiala  pentru ca am pus picioru'-n prag si m-am infoiat la ei  ...
Prima impresie : parca e facut de 3 sclavi asiatici de pe vapor, batuti si nemancati de o saptamana... am impresia ca sunt cam putine holsuruburi (imi cer scuze daca nu am scris corect) si cam scartaie... mi-e cam frica sa n-am surprize cand voi umple acvariul...
Stiu ca nu se poate pronunta nimeni doar din vorbe, asa ca maine voi uploada poze  ...
Numai bine! Multumesc anticipat pentru reply-uri
|
 |
|
m_3 wrote:
PS: De ce nu ai facut tu masa? Nu e mare filozofie. Te scuteai astfel de asteptarile astea enervente. 
Am vrut sa fie un corp de mobilier, ca o noptiera, si nu cred ca ma descurcam sa fac singur asa ceva.... desi daca stau sa ma gandesc  ... dunno... Luni ma duc si le devastez magazinu respectivilor cu mobila, gata m-am enervat
Multumesc tuturor pentru reply-uri....
Off-topic / PS: Am gasit si un pietris 3-4 mm la Zoomania in Real in Craiova, desi e cam scump:8 RON o punga 2-3 kg 
|
 |
|
Salut! Mi-am facut acvariul asta acum cateva luni cred http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6063 , iar nici pana acum nu am primit mobilierul facut pe comanda (comanda fiind facut de aprox 1 luna si jumatate  - acum 2 saptamani mi-au adus mobilierul cu dimensiuni total gresite si i-am trimis inapoi  - iar acum inca astept) intre timp ma intreb ce material e mai bun de pus sub acvariu? Polistiren sau izopren? daca e mai bun polistirenu , as dori sa stiu si o grosime ?
Multumesc anticipat!
Offtopic: M-am saturat de asteptat! 
|
 |
|
daca reusesti nu ai goluri de aer esti maestru 
|
 |
|
aezakmy wrote:Nu l-am lasat asa...:yeah:
rectific: Nu, l-am lasat asa.... srry! 
|
 |
|
Nu l-am lasat asa... E incredibil de mare chinul de a-l dezlipi.... Am un strat destul de solid de silicon si de-o parte si de alta a imbinarilor... Cred ca va tine.... 
|
 |
|
A iesit frumos, zic eu, dar nu sunt foarte experimentat.... Uite-l si pe-al meu: http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6063
Dar sunt convins ca al tau a iesit mai curat, eu am cam mazgalit...
Ce intaritori ii pui? in H (ca mine)?
|
 |
|
Lofty wrote:Salutare!
aezakmy wrote:1)Am inteles ca un material bun sunt lambriurile PVC. Corect?
Corect.
De preferat sa fie cel cu grosimea de 1cm, latimea de 10 cm si lungimea lambriului de 260 cm.
Exista si mai scurte, dar sunt mai putin rigide (plasticul mai subtire).
aezakmy wrote:2)As vrea sa montez 2 coolere (alimentate la o sursa PC) dar nu stiu exact cum e mai bine? pe rama , sau pe capacul propriu-zis - ma gandesc ca daca il montez asa vaporii vor iesi mai usor =>umiditate mai mare in camera, ceea ce duce la alta intrebare cam offtopic: exista riscul la un acvariu de dimensiunea asta la igrasie in camera? banuiesc ca nu...
E mai bine pe rama atat din motive estetice (sa nu ai seara doua cercuri/pete de lumina pe tavan in dreptul coolerelor), cat si al eficientei (daca bat paralel cu luciul apei, vei avea o suprafata de apa mai mare in contact direct cu aerul introdus in acvariu, plecand de la premisa ca acesta e mai rece decat apa).
Vaporii ies aproape la fel de usor indiferent de pozitionare, umiditatea in camera nu va depinde de asta. Un cooler trebuie sa bage aer, altul sa scoata.
Nu exista nici un risc de igrasie de la acvariul tau. Eu am 1000 litri apa intr-o camera in acvarii descoperite si totul e ok.
aezakmy wrote:3) Sunt suficiente 2 neoane de 18 W Phillips (830 si 840) avand in vedere ca voi lua numai plante rezistente si nepretentioase , intrucat acvariul va fi populat cu o pereche de Goldfish??...
Da. Poate faci rost macar de un Aquarelle(Phillips) sau un AquaGlo(Hagen).
aezakmy wrote:Astept cat mai multe pareri/idei/sugestii ... 
Ar trebui sa-ti iasa cam asa (adaugi in plus coolere si eventual fara partea de jos a ramei):
Succes!
Daca imi iese pe jumatate la fel de bun ca cel din pozele tale sunt maestru  Ms pt sfaturi!!! Astept in continuare pareri.
|
 |
|
Salut! Mi-am facut un acvariu de aprox 100 L (60x40x45) acum cateva saptamani, s-a uscat complet, iar acum astept sa vina mobilierul custom made...
As dori sa confectionez capacul, dar am cateva nelamuriri.
1)Am inteles ca un material bun sunt lambriurile PVC. Corect?
2)As vrea sa montez 2 coolere (alimentate la o sursa PC) dar nu stiu exact cum e mai bine? pe rama , sau pe capacul propriu-zis - ma gandesc ca daca il montez asa vaporii vor iesi mai usor =>umiditate mai mare in camera, ceea ce duce la alta intrebare cam offtopic: exista riscul la un acvariu de dimensiunea asta la igrasie in camera? banuiesc ca nu...
3) Sunt suficiente 2 neoane de 18 W Phillips (830 si 840) avand in vedere ca voi lua numai plante rezistente si nepretentioase , intrucat acvariul va fi populat cu o pereche de Goldfish??...
Astept cat mai multe pareri/idei/sugestii ... 
|
 |
|
mihai_alex wrote:La bison,cel pe care l-am folosit eu scrie ca timpul de intarire este de 1,5 mm in 24 de ore,iar suprafata trebuie mentinuta uscata cel putin 8 ore pana sa fie pus in folosinta.Deci dupa cum a zis si @Porcu e o aberatie ca siliconul pentru acvarii se intareste in 24 de ore.
eu am zis doar ce scrie pe tub, nu am afirmat ca stiu eu din experienta!  Eu am aprox 1 cm stratul de silicon la imbinarile acvariului... l-am lasat 2 saptamani, dar il mai las inca 2, sa fiu sigur! :-)
|
 |
|
Nu sunt expert nici pe departe, dar am citit cate ceva, nu cred ca ai probleme de la silicon, adica tu nu ai lipitura care sa reziste la presiune, si daca ai folosit putin silicon, cu atat mai mult, pe tub scrie 24 de ore timp de uscare... deci nu e nici o problema...
intreaba mai bine pe oamenii care se pricep, de ce nu mananca pestele....
|
 |
|
spiderdany wrote:Bulele de aer se vor accentua dupa ce vei pune apa in acvariu, eu inainte sa pun apa in el nu se vedea nimic, lipitura am zis ca e ok. Dupa ce am pus apa dezastru si la mine tot bule mici de aer si multe daca te uiti in topicul deschis de mine ( click aici) am avut aceeasi problema cu bulele de aer. Te-as sfatui sa il citesti deoarece si eu am inceput fix ca tine si am pus foarte multe intrebari la care am primit foarte multe raspunsuri.
Succes in continuare si sa ai grija cu apa ca strica parchetu 
Am citit topicul tau inainte sa ma apuc de acvariu..La fel ca tine, mi-e cam greu sa il mai desfac, o sa il mai las inca o saptamana preventiv pentru uscare (total 3) dupa care o sa il tin o perioada in baie, daca va curge, cred ca ma apuc de dezlipit, mai ales ca vine vacanta, si i got nothing but time... we'll see, Multumesc la toata lumea(mai ales Spyder si Faraonu') pentru sfaturi... U the best !  :-)
|
 |
|
Porcu wrote:
aezakmy wrote:golurile/bulele de aer din imbinari...
Intr-adevar ai locuri in lipitura cu mult aer. Nu vreau sa spun c-o sa se desfaca ....... da' io l-as dezlipi si l-as mai lipi odata cu mai multa atentie. Dupa ce-l pui in pozitie n-ai voie sa misti sicla, d-aia apar bule, trebe sa-l pui corect din prima  .
Se poate dezlipi cu niste lame de ras si niste lame de cutter. Supa ce-l desfaci trebe curatat siliconu' bine de tot. Asta-i partea cea mai neplacuta.
aezakmy wrote:Imi cer scuze, tot timpul gresesc cu atasatul pozelor astea... Cum pot sa fac un hiperlink la un text (de ex sa scriu "poza 1" si sa fie linkul pozei respective) ?
Ti-am corectat postu', daca vrei sa vezi cum arata linku' da un " quote" dupa postu' tau, o sa te prinzi  . Arata cam asa link mare si urit[/color]]poza  .
Ms mult! 
|
 |
|
Iata poze cu intaritorii , si cu problema mea : golurile/bulele de aer din imbinari... pare cam grav, dar nu il mai pot dezlipi  :hammer: sper sa tina, fiind "burdusit" cu silicon....
poza1
poza2
poza3
poza4
poza5
Imi cer scuze, tot timpul gresesc cu atasatul pozelor astea... Cum pot sa fac un hiperlink la un text (de ex sa scriu "poza 1" si sa fie linkul pozei respective) ?
|
 |
|
Alte poze!
poza1
poza2
poza3
Am montat si intaritorii azi... urmeaza in curand poze...
Insa am descoperit o oarecare problema: AM PRINS BULE DE AER!  ( pe baza, am chiar cateva goluri mici  , sper sa tina totusi, avand in vedere ca e foarte ticsit cu silicon.... voi atasa poze si cu problema foarte curand...
|
 |
|
Asa voi face, ms pt lamurire.... din cate am inteles, tu ai la activ cateva acvarii pana acum, so, iti voi urma sfatu'
|
 |
|
L-am construit fratilor!  :misto: Dimensiunile finale: 60(L) x 39(l) x 47 (h) cam 103 L net...
Sunt multumit, desi nu a iesit cum am sperat (cred ca la toata lumea, primul acvariu nu e conform asteptarilor) in sensu ca am cam exagerat cu siliconu. (mai mult tata care m-a ajutat, fiind mai oldschool, a zis ca nu strica sa punem extra silicon)  Nu am prins bule de aer, decat 1-2 pe ici pe colo, foarte putine, am folosit sticla de 6, momentan nu am lipit intaritori, urmeaza in scurt timp si intaritori in forma de "H" deasupra...
Intrebarea mea este: trebuie sa il las 1-2 saptamani pentru asa zisa "polimerizare a siliconului" (care sincer sa fiu nu prea stiu exact ce reprezinta) ? Dati-mi idei pentru confectionarea unui capac (materiale mai exact)...
Iata pozele:
http://img234.imageshack.us/my.php?image=img1954zz9.jpg
http://img234.imageshack.us/my.php?image=img1953wh2.jpg
http://img234.imageshack.us/my.php?image=img1953wh2.jpg
mai urmeaza cateva poze, stay tuned, intre timp astept pareri, sugestii...
|
 |
|