[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alin_str
Forum Index » Profile for alin_str » Messages posted by alin_str
Salutare din nou si la multi pesti (sau plante, dupa caz )!!!!!
Din pacate, din cauza sarbatorilor de iarna am lasat-o mai moale cu acvariul, dar m-am intors cu forte noi...
In momentul de fata ma chinui sa confectionez capacul la acvariu din lambriu de PVC. E cam jumatate terminat, mai am decat de montat neoanele.

Pana acum am confectionat capacul astfel incat apa sa nu ajunga la fire (duliile la neoane sunt montate pe o plinta de mascare cabluri de 40 mm latime si lunga cat latimea exacta a capacului; firele de la dulii intra direct in plinta, iar firele intre cele plinte de la capetele acvariului sunt filmate prin copex...eu zic ca in mare firele sunt 99% ascunse de apa).

Buun, ajungem la intrebarea care ma doare si care este (pe persoana fizica ): e recomandat sa montez starterele in interiorului capacului sau in exterior?
Din ce am masurat, stratul de nisip are cam 3,5 - 4 cm peste substrat.
Cand am intrebat pe la diversi (care culmea, mai au si pet shopuri) ...aaahhh, 15 kg de pietris iti ajung lejeeeer. Eh, uite ca am luat 25 si d-abia mi-a ajuns. Oricum, o sa mai fac un drum saptamana viitoare la Bucuresti pt neoane, si atunci o sa trec din nou prin Horn sa mai iau inca o punga de 25 kg (sa mai am si de rezerva, cine stie ce pasarica imi mai canta de alt acvariu, nu?).
Gata, v-am lasat, pt ca am un acvariu de umplut cu apa...
P.S: plantele am inteles ca pot sa le pun si dupa cateva zile, pt ca oricum trebuie sa las apa cateva zile sa iasa clorul din ea. Intrebarea care o am- une as gasi o oferta mai buna de plante - in horn sau la reef?
Ah, am uitat sa spun, in legatura cu apa ar mai fi o optiunea apa de izvor ( din alea de printre blocuri), dar cam miroase a nomol apa....
Revin cu detalii....din pacate din drumul facut la Bucuresti nu am reusit sa cumpar decat substratul si pietrisul. Ambele le-am luat din Hornbach (substrat am luat JBL, mai aveam optiunea Tetra ) iar pietris am luat o punga de 25 kg granulatie 2-4 mm. Neoanele cred ca o sa le comand pe net, prin curier, desi mi-e putin frica de optiunea asta , sa nu ajunga bucati.
Am cateva intrebari:
1) Substrat am luat 2 pungi. una de 5 l si alta de 2,5 l; pe punga scria ca cea de 5 l e de ajuns pt 200 l, insa eu le-am pus pe amandoua, dar chiar si asa substratul are cam 1,5 cm inaltime. E de ajuns?
Oricum intrebarea e putin tardiva, pt ca deja am pus si pietrisul peste substrat (deh, mor de nerabdare sa-l vad gata,nu injurati
.
2) din pacate, nu prea am unde sa tin 200 l de apa si iasa clorul din ea. Se poate sa o pun in acvariu si sa o las 2-3 zile sa iasa clorul sau trebuie sa pun substante pt eliminarea clorului?
Din ce am vazut, la Auchan aveau numa' d-alea de firma....si din cate am citit pe forum sunt recomandate Osram si Philips. optiune low cost.
Salutare din nou.
Dupa multa vreme, am reaparut in peisaj pe acest forum. Nu am mai facut mare lucru la acvariu in afara de faptul ca l-am lipit si i-am facut suport. De asemenea, am mai cumparat saptamana trecuta un filtru Tetra EX 700 si un incalzitor de 200 W.
Momentan vreau sa cumpar neoanele si droserele. Din pacate , in tot orasul Pitesti nu am gasit nici un neon de 90 cm de la Philips sau Osram .
Pentru asta o sa fac maine un drum special la Bucuresti...
Vreau sa stiu de unde pot cumpara Philips 830 si Osram fluora in Bucuresti, de preferat mai multe locatii in cazul in care nu gasesc in una din ele.
In Hornbach le pot gasi pe amandoua, sau macar unul din ele?
Tocmai vin din Auchan, de unde am cumparat teste pt apa. Din pacate nu aveau decat Tetra, si din moment ce preturile erau aproape la fel cu cele de pe net, am preferat sa le cumpar de aici. Vroiam sa merg pe varianta JBL, dar asta insemna sa mai platesc inca 30 lei transportul , plus diferenta de inca 30 fata de Tetra.
Eu zic ca e o diferenta prea mare pt niste teste....
Nu vreau sa par ca ma zgarcesc la bani, dar de 60 lei prefer sa cumpar plante sau pesti. De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine e chiar incalzitorul...
Mai va tin la curent, deoarece maine o sa comand sticla de 8 mm.
Tinand cont de sfaturile voastre cum ca ce 5 in 1 sunt bune numai sa-ti faci o idee, am inceput sa caut pe net teste pt apa.

Testele care vreau sa le comand ar fi: PH 3-10 (nu stiu daca e protrivit sa-l iau pe cel de la 6-7,6 din moment ce nu stiu ce PH are apa de la robinet), KH, GH, NO2, NO3 si NH3 (totusi am vazut ca pe cel de la JBL scrie NH4 , stiu ca nu e chiar acelasi lucru, NH4 fiind ioni de amoniu, care e mai putin toxic decat NH3).

Intrebarea vine daca e vreo diferenta intre cele de la Tetra si cele de la JBL.

O alta optiune ar fi sa cumpar direct pt 55 lei in plus kitul Tetra analyset, vorba lu' porcu', poate isi baga coada si vreau plante mai pretentioase, desi nu prea curand) care e undeva pe la 190 lei. Merita?
Salutare din nou.
Asa cum am spus, am inceput o ampla operatiune de documentare pt acvariu.
Buun.
Cred ca maine o sa comand o parte din materialele pt acvariu.
Astfel pe lista ar cam fi:
-silicon Dow corning
- incalzitor tetratech Ht 200
- filtru extern Tetratec EX 700
- aqua medic terralit 2 kg
- ferreal+spureal 100 ml
- aqua medic Floreal+Iod 250 ml
Am 3 probleme mai stringente deocamdata:
1. Ce teste sa comand pt apa? Sunt bune cele 5 in 1?
2. Pentru substrat si plante mai trebuie si altceva in afara de cele mentionate de mine?
3. Cine ma poate ajuta si pe mine cu achizitionarea neoanelor?
Acvariul o sa aiba 100 cm, deci imi trebuie neoane de 30W si din pacate nu am gasit in niciunul din magazinele de bricolaj din Pitesti vreun neon Phillips 830 sau Osram Fluora.
As putea sa le primesc prin curier cu plata ramburs sau prin virament, ori in cel mai rau caz un drum la Bucuresti.
Asa cum am spus mai sus nu vreau sa cresc plante exagerat de pretentioase, deci cred ca 0,5 W/l sunt de ajuns.
Porcu wrote:Nu putem sa-ti spunem noi ce, tie trebuie sa-ti placa . Cauta prin magazine, fa o alegere si noi o aprobam sau nu .

Okey dokey, am inteles.
Cat despre pret, ma refeream cu echipamente
Ma gandesc la un card de neoni, dar as vrea si niste pesti mai mari.
Deeci, ce pesti mai mari si plante sunt compatibili cu neonii?

Oricum, o sa mai sap pe forum si pe aria Pesti, pt a ma documenta mai bine.

Mai mentionez ca acvariul il doresc destul de bine plantat, si as vrea niste plante cu pretentii moderate.

P.S: azi o sa dau o tura prin Auchan, sa se mai documenteze ochiu meu cam ce pesti i-ar placea
Salutari tuturor celor atinsi de microbul acvaristicii.
Ma numesc Alin, am 26 de ani (fara o luna ) si sunt din Pitesti.
Acvaristica a inceput sa ma pasioneze de mic copil (8-9 ani), obisnuita poveste - am avut un acvariu mic care a sfarsit din pacate cu moartea celor cativa pestisori , iar drept urmare am renuntat.
Din fericire, "boala" a recidivat si am intentia de construi saptamana asta un acvariu de 100 x 50 x 50 :jajaja: .
Stiu ca o sa fiu greu si costisitor (ma astept undeva pe la 1500 lei, poate chiar 2000 ), dar sunt sigur ca merita fiecare banut.
Deja pe forum am gasit o multime de informatii utile, dar sunt sigur ca o sa va "deranjez " si pe voi cu intrebari si nelamuriri.
Deja o lansez pe prima :ce plante si pesti compatibili as putea creste in acest acvariu?

Numai bine,

Forum Index » Profile for alin_str » Messages posted by alin_str
Go to: