m_3 wrote:
kline wrote:Testul a fost facut cu "test 6 in 1" Tetra si 5 in 1 de la jbl ambele au dat aceleasi rezultate.
Altii s-o fi grabind sa dea sfaturi, dar si tu te-ai grabit mai tare cand ai citit topicul acesta. Raspunsul la intrebarea ta este chiar in prima postare.
stai linistit ca nu m-am grabit...

tocmai pentru ca scria ca testele sunt facute cu betisoare "x" in 1 m-a facaut sa intreb cum i-a dat "8,2" la PH...
deci raman la parerea ca o identificare corecta a valorilor ne scuteste pe toti de polemizari inutile...
m_3 wrote:Despre tonul cu care ai intervenit... nu mai zic nimic... In ultima vreme am observat tot mai multi membrii ai forumului (de regula membrii mai noi) ca sunt irascibili si discutiile tind mai repede sau mai tarziu spre cearta si polemici... O fi de la caldura sau ce?

fratilor...

Daca mai tine caldura o luna ce ne facem? Ajungem sa ne dam in cap?
nu are relevanta cat de noi sunt membrii pe un anumit forum, atata timp cat isi dau silinta sa ajute in functie de cunostintele acumulate, la rezolvarea problemelor ...atentie REALE...
si despre ton, stai linistit, mai sunt si "agitati" nu inseamna ca vor sa se certe cu cineva...
revenind ontopic:
@kline teste le x in 1 nu sunt precise, deci nu poti sa-ti faci decat o idee..pentru ce vrei tu sa masori incearca testele cu reactivi, dedicate acvaristicii, iar colegii ti-au spus si ca nu poti masura PH mergand cu apa in sticla la laborator...
cat despre duritati, iarasi nu stiu cu ce le-ai masurat, dar e aceeasi poveste ...
din cate am ineteles de la alt coelg de-al nostru duritatile in zona sunt mici si de aici nedumerirea generala legata de valorile mari pe care le ai acolo...
pune o poza ca cu siguranta "gasim" ceva ne la locul lui acolo...(fac referire la pietris sau bolovani - cum ai dedus sa sunt necalcarosi?)
si acuma sa concluzionam ceva:
DACA totusi valorile prezentate (NO3: 13 NO2: 0) si ma rog GH si KH prezentat de tine (excludem PH de data asta) sunt cat de cat reale..nu vad ce te nemultumeste la aceste valori?...
ce valori ai ca tinta? si pentru ce...detaliind poate intelegem si noi si tu ..ce trebuie facut...