[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vio.guitar
Forum Index » Profile for vio.guitar » Messages posted by vio.guitar
din simplul motiv ca: acele colonii de bacterii care se formeaza in filtrul extern si care iti vor asigura echilibrul acvariului tau trebuie deranjate CAT MAI PUTIN POSIBIL.
si apoi ar fi penibil sa tot opresti filtrul de 1-2 ori pe zi cat mananca pestii...stai sa-i pazesti?
acvaristica trebuie sa fie ceva mai mult decat "corvoada hranirilor"
curentul mare in acvariu nu e nici pe placul pestilor (lasand la o parte considerentul ca-ti zboara fulgii prin acvariu)..imagineaza-ti cum ar fi sa locuiesti intr-o casa in care zboara perdelele si draperiile in bataia vantului...ti-ar placea?
(exceptie faca aici acvariile marine si cele cu pesti care suporta/tolereaza/iubesc curentii de apa)
nu se opreste filtrul decat cand il cureti.
daca "imprastie" mancarea e posibil sa ai curent prea mare in acvariu... si atunci indicat ar fi sa reduci debitul sau sa-l distribui cumva pe o suprafata mai mare (foloseste spray bar).
dupa portocaliul de pe burta as spune ca e femela
aseara am schimbat iarasi apa din vasul lui si am pus iarasi doza de mycopur...
voi face acelasi tratament (20picaturi/20 litri) timp de 3 zile...cu schimb de ap ain fiecare zi inainte de punerea picaturilor.
aseara la "inspectie" s-a prezentat bine... dunga e mai mica vizibil..insa parca s-a transformat intr-o pata..e drept mai stearsa si parca e cumva interna (doar)...
vedem deseara la inspectia aferenta..
da mersi, acela e vasul in care l-am pus initial sa-l pot poza..
acum e intr-un vas de 2-3 litriin care am si facut tratamentul...
partea pozitiva e ca a mancat tot ce i-am dat si nu a fost nevoie sa aspir mancarea ramasa...
l-am identificat a fi cory adolfoi...
astazi si-a aratat culorile reale (ieri fiind inca stresat)..
deci dungile sunt cu negru si pe cap are portocaliu clar...
i-am facuto baie scurta cu verde de malachit...
ii voi schimba apa si vedem cum evolueaza...
am acum mycopur si bactopur direct de la sera...nu stiu de care/daca sa pun...
am observat de curand o dunga rosie pe o parte a unui cory, din lateral arata a zgarietura, iar de sus se vede in relief conturul ranii/zgarieturii.
pentru ca sunt ingrijorat mai mult de sanatatea celorlalti pesti din acvariu, sunt interesat daca stie cumva cineva daca poate fi vre-un parazit ceva..in cartuliile pe care le am nu am gasit nimic care sa semene ...
am in acvariu o pereche de apistograma agasizii care se pare ca femela are un cuib pe undeva si e mereu agresiva cu pestii ce ii trec teritoriul..poate ea sa-i faca rau in felul asta?..(e jumatate cat cory-ul afectat) sau e vre-un parazit si atunci sa-mi fac griji pentru ceilalti pesti.
zilele astea am avut si o pereche de scalari care au depus si au ajuns cu puii pana la faza de "zbor"..si astia isi adjudecau zona lor...
am reusit sa-l separ pe "pcient"si il tin sub observatie...semnalmente comportamentale: nici unul decat ca era in calduri si curta de mama focului una din fetele din gasca, de hranit se hranea normal..in pauzele de serenada...
..
detalii e vorba de acavriul din semnatura...400 de litri...
orice info e binevenita..mersi

LE: iata si poze:

image

image
mi-am adus un cory de la un amic, care am crezut ca e panda, pana l-am pus printre "pandalicii" mei..si mi-am dat seama ca nu prea seamana:

image

image

pata de pe coada la panda mei si aripioara de pe spate sunt negre, impreuna binentgles cu dunga de pe cap...
asta are dunga de pe cap aripioara de pe spate negre insa nu are pata de la baza cozii..insa are dunga pe spate neagra... si intre cap si aripioara de pe spate are irizatii de portocaliu...
asa arata cei mici ai mei:

image

intrebarea e panda la maturitate? (ceilalti ai mei sunt inca tineri) sau e corcitura intre paleatus si albino?
... Oricum imi place cum arata, dar sunt curios...
dispare si singur de la sine, numai ca e inestetic...
trebuiau fierte bine buturugile si nu-ti mai apareau "mucii" aceeia
il mai poti curata periodic cu o periuta de dinti...asa usor sa nu-ti deranjezi setupul...
bafta cu setupul
eu zic ca problema ta era de la altceva..pentru ca majoritatea valvelor sunt pe normal inchis nu invers...
ar insemna cand se ia curentul sa ti se goleasca butelia de co2...
daca tot vrei/poti sa faci experimentul, ti-as propune o varianta...si anume
din 4 tuburi, 2 le acoperi cu filtrele tale (unul cu rosu si altul cu albastru) si in locul celorlalte 2 pui 2 flora..(stiu ca nu sunt T5 flora) dar ca sa faci testele complete ar trebui ca sa poti face testele in aceleasi conditii (de apa in acest caz)...
revin: deci dupa ce ai avea 2 tuburi cu filtre si 2 tuburi cu flora...astea cu reflectoare individuale puse cumva sa nu amestece spectrele tuburilor intre ele..
si sub fiecare tub (cu reflector cu raza cat mai ingusta) sa ai aceleasi plante daca se poate de diferite tipuri cu diferite "cerinte"..
atunci s-ar respecta restul conditiilor de fertilzare pentru toata apa din acvariu ..si doar spectrele in anumite zone ale acvariului vor fi diferite...si de aici posibilitatea compararii rezultatelor...
sunt convins insa ca aceste teste (sau macar aproximative) le-au mai facut macar cineva..poate chiar cei care au "inventat" tuburile dedicate....
intrebare pertinenta (si cu asta ma retrag pana cand realizez ca sfaturile date in acest topic au vre-un ecou):
ai deja discusii cumparati/pusi in acvariu? daca nu...ia-ti scalari sau ceva care sa nu fie asa de scumpi si fa experimente pe ei..asta pana mai citesti si te mai deprinzi ce si cum e cu acvaristica..nu de alta dar pagube in randul discusilor sunt costisitoare...
(parerea mea..repet pertinenta..asa ca nu da cu pietre)
ciprian01 wrote:Nivelul ph-ului de la retea nu este apropiat de ce ai tu in acvariu! Variatia este exponentiala, nu liniara!

de la 7 la 8 e diferenta mare...
nu-ti mai spun ca la discusi le trebuie PH muult mai mic... (am prieteni crescatori care ii tin si la 5 PH)
ciprian01 wrote:Daca testela tale sunt ok...problema e la tine in acvariu!
Ia o foaie de hartie, aseaza-te in fata acvariului si scrie tot ce vezi, inclusiv materialul din care e format fiecare obiect!
Apoi transcrie aici!
Poate ii da cineva de cap!

colegu' are dreptate...dar o poza nu se poate?!?!...
..pana atunci...schimburi de apa...la greu...
atunci o solutie rapida ar fi sa faci cateva schimburi de preferat cu apa declorinata in prealabil (ca sa nu-l deciclezi de tot in caz ca nu e ciclat ca lumea).
schimburile pot fi 30-50% daca ai posibilitatea sa tii asa o cantitate de apa o zi sa iasa clorul din ea...
schimbi tot la 2 zile cantitatile astea si macar teoretic ar trebui sa te apropii de PH 7 cat ai la retea...
probabil ca si duritatile iti vor scadea daca la retea ai duritate mica.
cat despre NO3 mica nu-ti mai fa probleme...ca tu nu ai plante in acvariul ala...(anubiasul fereste-l de lumina puternica directa si nu-ti va face probleme la No3-13 )
cum ti-a mai spus si un coleg aici unii fac eforturi mari sa-si mentina NO3 la valorile alea mici...
hotaraste-te tu in primul rand ce vrei:
1. Discusi?... iti vor fi recunoscatori daca tii apa la NO3-ul ala...
2. Plante?... atunci ia-ti plante.
frumoasa "jungla" sa-ti traiasca...
ce pesti vrei sa bagi acolo?
m_3 wrote:
kline wrote:Testul a fost facut cu "test 6 in 1" Tetra si 5 in 1 de la jbl ambele au dat aceleasi rezultate.

Altii s-o fi grabind sa dea sfaturi, dar si tu te-ai grabit mai tare cand ai citit topicul acesta. Raspunsul la intrebarea ta este chiar in prima postare.

stai linistit ca nu m-am grabit... tocmai pentru ca scria ca testele sunt facute cu betisoare "x" in 1 m-a facaut sa intreb cum i-a dat "8,2" la PH...
deci raman la parerea ca o identificare corecta a valorilor ne scuteste pe toti de polemizari inutile...

m_3 wrote:Despre tonul cu care ai intervenit... nu mai zic nimic... In ultima vreme am observat tot mai multi membrii ai forumului (de regula membrii mai noi) ca sunt irascibili si discutiile tind mai repede sau mai tarziu spre cearta si polemici... O fi de la caldura sau ce?

fratilor... Daca mai tine caldura o luna ce ne facem? Ajungem sa ne dam in cap?

nu are relevanta cat de noi sunt membrii pe un anumit forum, atata timp cat isi dau silinta sa ajute in functie de cunostintele acumulate, la rezolvarea problemelor ...atentie REALE...
si despre ton, stai linistit, mai sunt si "agitati" nu inseamna ca vor sa se certe cu cineva...

revenind ontopic:
@kline teste le x in 1 nu sunt precise, deci nu poti sa-ti faci decat o idee..pentru ce vrei tu sa masori incearca testele cu reactivi, dedicate acvaristicii, iar colegii ti-au spus si ca nu poti masura PH mergand cu apa in sticla la laborator...
cat despre duritati, iarasi nu stiu cu ce le-ai masurat, dar e aceeasi poveste ...
din cate am ineteles de la alt coelg de-al nostru duritatile in zona sunt mici si de aici nedumerirea generala legata de valorile mari pe care le ai acolo...
pune o poza ca cu siguranta "gasim" ceva ne la locul lui acolo...(fac referire la pietris sau bolovani - cum ai dedus sa sunt necalcarosi?)
si acuma sa concluzionam ceva:
DACA totusi valorile prezentate (NO3: 13 NO2: 0) si ma rog GH si KH prezentat de tine (excludem PH de data asta) sunt cat de cat reale..nu vad ce te nemultumeste la aceste valori?...
ce valori ai ca tinta? si pentru ce...detaliind poate intelegem si noi si tu ..ce trebuie facut...

pachetul s-a dat, rog adminii sa inchida/stearga acest post.
Multumesc
poti vedea concentratia de CO2 in functie de PH si KH, vezi aici.

Forum Index » Profile for vio.guitar » Messages posted by vio.guitar
Go to: