Message |
|
si daca fac asta scap de tot de ele sau este ca si cum m-as da cu parfum peste transpiratie?
|
 |
|
salut, intrebarea mea poate este cam stupida dar chiar sunt interesat pentru ca imi place destul de tare aceasta planta.
deoarece am facut o comanda pe net de plante si cei de la care am comandat nu se tin de cuvant cu livrarea la timp a plantutelor, nu pot planta pe fundul acvariului riccia.
deci, sa trecem la subiect. am riccia intr-un bol..cam 10 cm patrati si un neon fluora de 18 w.
acum ash dori sa aflu exact ce ii trebuie pt a se inmulti. co2, alta lumina, orice pt a fii sanatoasa si a se dezvolta armonios...astept sfaturile dumneavoastra.
multumesc anticipat
|
 |
|
buna ziua, de 1 saptamana am un acvariu de 50 de litrii la ciclat si in timp am observat niste "dare" albe pe geamuri pe care le-am ignorat. ieri in schimb cand am venit seara acasa am observat ca aceste "dare" sunt cu niste firicele milimetrice verzi...deci..alge.
acum intrebarea mea este... ce sa fac sa scap de ele? ce solutii pot folosi? tin sa mentionez ca am incercat cu un magnet sa le indepartez dar este munca in zadar..pur si simplu nu reusesc.
ah, inca ceva... in acvariu acesta vreau sa cresc plante pana prin septembrie asa, in momentul in care voi baga pestii, pentru ca in mijlocul verii inima nu ma lasa sa imi bat joc de niste pestisori, cu schimbari de temperatura a apei, si tot ce implica "a tine un acvariu vara"
multumesc anticipat, astept raspunsurile dumneavoastra
|
 |
|
Da.. deci m-am prins cum sta treaba si va multumesc mult!!!
asta au fost nedumeririle mele. daca mai aveti ceva de adaugat voi urmarii mereu acest post.
numai bine
|
 |
|
deci treaba cu acvariu sta asa: inainte de a pune riccia la suprafata am avut o betta in el. am scos betta, am pus riccia la suprafata si am bagat co2 si neonul osram fluora. inainte am avut o panarama de T4 de 16 watti, poate de la ala? deci...schimbul de apa cat la suta sa fie? si ar mai trebui sa fac ceva (vreun produs)
multumesc mult de tot
|
 |
|
Salut!!! Hristos a inviat!!!
am un acvariu de 10 litrii in care am numai plante
plantele au pe el un fel de puf si nu stiu ce este..banuiesc ca nu ar trebui sa fie asa, sunt alge? ce ar trebui sa fac? si ce produse ar trebui sa folosesc...
valisneria, riccia, sagittaria subulata, anubias, liliaopsis brasiliensis
am si o bomba de CO2 de vreo 2 zile..
neon: osram fluora 18 watti (pus deasupra printr-o improvizatie)
astept parerile si sfaturile dvs cu privire la cresterea sanatoasa a acestor plante
Multumesc mult!!!
|
 |
|
multumesc de ajutor.
cred ca se poate inchide topicul
|
 |
|
Multumesc pentru sfat!!! pe reef.ro este momentan indisponibil din cate am vazut. nu au magazin? adica..reprezentanta..nu stiu cum sa zic. Alte pet shopuri? sau fiindca doar de ea stiu... imi poti da o denumire de planta gen..gazon? ms mult 
|
 |
|
Salut tot eu!!!
Vreau sa ma ajutati si pe mine cu niste adrese de magazine in care gasesc neaparat riccia in bucuresti, deschise vineri si inclusiv in weekend. in constanta nu se gaseste si de aceea. am auzit de hornbach..e ok? daca mai aveti vreo idee pls HELP
multumesc mult 
|
 |
|
Salut. as dori sa schimb 8 molly pe 8 xipho deoarece ma atrage mai mult culoarea portocalie a acestor pesti.
ca detalii as putea spune ca sunt toti negrii mai putin un mascul care este cu putin galben pe gat..2 femele urmeaza sa nasca... Apropo..nu sunt nici pui dar nici mari tare.. au vreo..2-3 centimetrii fiecare.
astept doritorii si apoi vom schimba un numar de telefon sau id-ul daca este cazul
|
 |
|
Neatza.. as dori sa imi schimb subrastul intr-un acvariu de 100 de litrii pt ca vreau sa il reamenajez, sa pun alte plante si sa pun substrat fertilizator. Deci va rog frumos sa imi spuneti ce ar trebui sa fac tinand cont ce ce am spus. adica ce trebuie sa mai cumpar..nisip, pietre si cum trebuie puse.
multumesc
vreau sa imi pun mult mai multe plante si de aceea.
daca este de folos in acvariu am 8 molly, 5 xipho si 5 guppy
|
 |
|
betta o sa o pun intr-un bol si o sa o dau cadou cuiva... si asa am terminat si partea cu betta.
|
 |
|
stii care este faza? eu am spus dar nu ai inteles tu.. sunt deschis la toate opiniile voastre! nu inteleg dc raspunzi asa a doua oara. pe bune.. am dat scalarii acum 2 ore. deci totul se indreapta spre bine. da ai dreptate sunt aici pt a invata dar nu pot sa dau pestii in stanga si in dreapta in cateva secunde.. tre sa caut si eu doritori. nu am dreptate?
hai sa facem pace ca nu isi are rostul o discutie in contradictoriu
|
 |
|
oricum am scapat acum de zebre.. sunt intr-un acvariu de 10 litrii pana cand isi face cineva mila de ele si le ia. probabil erau agresive pt ca daca nu ma insel sunt in perioada in care trebuie sa depuna icrele. vreo 3 dintre ele au burta mare
|
 |
|
in momentul asta in acvariul meu se afla: 4 scalari de talie medie... 2 carasi mici... un rechin pangasius de talie mica si o beta
deci.. s-au mai rarit
|
 |
|
Nu am tetra in acvariu! Zebrele sunt foarte agresive. Deci nu aveti cum sa ma contraziceti pt ca in fata mea zebrele imi bateau un carasel. Va rog frumos nu va mai luati de mine pt ca tocmai din acest motiv am deschis acest post.. pt a imi face un acvariu in care pestii sa nu fie chinuiti.
Ideea mea este urmatoartea.. multe plante si doar cativa pesti. Cred ca aveti si voi aceiash parere nu?
App: sunt aici pt a invata.. Din greseli se invata!!!
|
 |
|
Mi-am cam luat teapa cu "pestii agrsivi", am 10 zebre care au cam pus stapanire pe tot acvariu. Deocamdata acvariul meu contine f multi pesti si observ uimit ca niste pestisori de 3 cm ca zebrele se dau si chiar lovesc un caras de vreo 5 cm. este ciudat. acum am separat zebrele de ceilalti pesti si totul este in regula. bine ca am trecut si peste faza asta a vietii pestilor mei, asta dupa ce mureau pe capete din cauza unor "bacteri" luate de la 2 neoni din alt acvariu. Multumesc de sfat!!!
totushi ash vrea sa stiu cum se numeste acea planta ca o semisfera..seamana cu un buchet.. mii se pare foarte dragutz.. daca cineva ma poate ajuta ar fii super.
ms mult
|
 |
|
Ma voi axa pe pestii mici dar am nevoie de ajutor! imi puteti spune si mie pestii care se inteleg intre ei si ce nevoi au. De exemplu daca ati avea acest acvariu cu ce l-ati popula si ce plante ati pune! multumesc, astept opiniile dvs
|
 |
|
multumesc mult! am cazut pe ganduri dar asta este... or fii ei murdari dar mie imi plac foarte tare.. 
|
 |
|
Salut din nou! Dupa ce am realizat in sfarsit ca in acvariu nu trebuie sa am o ciorba, ash vrea sa stiu ce pesti si cati as putea pune intr-un volum de 100 de litrii de apa?
Dorinta mea este sa pun pesti mai maricei.. dar cati? Si de care?
Imi plac foarte tare carasii dar nu pot renunta nici la cei mici pt ca sunt foarte frumosi si colorati. Deci trebuie sa vad daca voi alege pestii mari sau cei mici.
Astept opiniile dumnevoastra in legatura cu un acvariu de care sa fiu multumit si eu si pestii care il populeaza!!! Care sugestie mii se pare cea mai intereseanta pe aceea o voi alege!
Multumesc mult!!!
|
 |
|