Message |
|
snakefishmike wrote:http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8264.page
Parte din informatii , de aici
=)) ....... NOT !
PS: Daca tot imi raspunzi poti sa o faci intr-o maniera utila ?
|
 |
|
snakefishmike wrote:
Xaero wrote:. Unul singur cum s-ar descurca ? Mi-e greu sa cred ca unui peste de max 10 cm nu ii ajung 60 de litri, mai ales ca cei de la magazinul Reef mi-au zis ca pentru 2 e spatiu suficient.
Prietene de la mine n-ai sa auzi niciodata o astfel de aberatie  . Prefer sa fiu "tras de urechi" (nu ca s-ar intimpla asta) , decit sa imi bat joc de munca mea si de acei pesti . Apropos , cind mai treci pe la Reef si vezi un pletos cu ochelari , trage-ma de mineca . Asta daca ai curajul sa susti ca ai auzit de la mine o asa aberatie .
Vrei malawieni sau africani mari in general ? Fa-ti acvariu de peste 300 l .
Caline nu-i mai baga prosti in cap , ca doar ma sti cum imi fac treaba  . N-ar fi primul pe care l-am trimis acasa cu mina goala . Zilnic vad cazuri de doritori de africani , detinatori de bazine pt reproducerea bettanilor
Simpatic pletos cu ochelari, nu te-am intrebat pe tine pt ca erai ocupat cu niste cutii la mom respectiv, probabil pe unul dintre colegii tai, nu vad de ce trebuie sa fii agresiv in toate raspunsurile de pe forum (am vazut si altele), am intrebat, nu am cumparat pestii chiar daca mi s-a zis ca e ok la Reef. Eu intrebam ceva si tu te bagi in vorba de parca sunt un Hitler al ciclidelor, daca tot esti in discutie ajuta-ma sa gasesc altceva... mai potrivit, avand in vedere ca acum nu incearca nimeni sa imi vanda un filtru poate ma aleg cu sfaturi chiar bune ;)
|
 |
|
Din motive necunoscute nu pot sa dau edit.. am gasit urmatoarea lista de specii care pot trai in 15 gallons (55 litri) nu stiu cat de adevarate sunt informatiile de aceea va intreb ce nu ar trebui sa se afle in lista :
1.Julidochromis ornatus
2.Julidochromis transcriptus
3.Neolamprologus brichardi
4.Archocentrus nigrofasciatus
5.Neolamprologus pulcher
6.Nannacara anomala
7.Neolamprologus leleupi
8.Lamprologus ocellatus
9.Apistogramma cacatoides
10.Apistogramma agassizi
11.Mikrogeophagus ramirezi
Va zic dupa de unde am luat info, sunt curios de comentarii ;)
|
 |
|
Cateva specii de pitici din Tanganyika care ar fi potriviti imi poti spune?
|
 |
|
Nu stiu cum il cheama dar, da, mi-a zis ca e suficient pentru 2. Ramirezi am inteles ca sunt foarte greu de intretinut.. mai dati-mi si alte variante pana se cicleaza acvariul.Cati dwarfi as putea tine ? thanks!
|
 |
|
Merci de raspuns insa am citit pe mai multe site-uri ca desi multa lume prefera acest tip de familie 1 mascul +3 femele, in realitate rareori acesti pesti s-ar gasi in aceasta grupare. Sa zicem ca as renunta la ideea de a avea 2... Unul singur cum s-ar descurca ? Mi-e greu sa cred ca unui peste de max 10 cm nu ii ajung 60 de litri, mai ales ca cei de la magazinul Reef mi-au zis ca pentru 2 e spatiu suficient.
In final recomandati-mi niste specii de ciclide care credeti voi ca s-ar potrivi volumului... nu neaparat africani. Nu mai vreau vivipari deoarece am un acvariu deja.
Niste nigrosfasciatum am inteles ca se pot tine in orice peste 10 US gallons (aprox 37 litri).
Caut totusi o varianta ceva mai colorata si usor de gasit la noi, astept pareri.
|
 |
|
Salut , am citit o sumedenie de articole despre ciclide si despre conditiile necesare lor. Spatiul nu imi permite un acvariu mai mare de 60 de litri asadar vreau sa incerc o pereche de Labidochromis caeruleus. Fiind numai ei in acvariu, cu filtru de 160 l/h, ce parere aveti ? se vor descurca amandoi sau sa incerc doar cu unul ?
Aceeasi oameni care spun "pt africani iti trebuie minim 120 litri pt ca se vor face mari" spun si "1 caras in 50 de litri" (caras = 15-20 cm, labidochromis = 7-10 cm). De aici si confuzia mea.. vreau niste raspunsuri mai demne de incredere. Merci!
|
 |
|
Pretul mi s-a parut ok plus ca diferenta dintre 6 si 8 mm era de 25 de lei la tot acvariul. De ciclat ma descurc, e al 2-lea acvariu. Dar daca tot trebuie sa astept 2 saptamani mai am niste intrebari:
1. Face cineva capace la comanda? sau daca imi puteti da o schita simpla sa incerc (nu ma pricep la electronica)
2. Vreau 2 neoane de culori diferite albastru + alb ce dimensiune si putere trebuie sa aiba ( nu voi tine plante dar vreau o lumina placuta)
3. In acvariu voi tine un yellow lab sau 2 convicti (doar atat, stiu ca e mic dar cei de la reef au zis ca e ok) , ce pietre pot folosi pentru decor ?
Multumesc !
|
 |
|
Salut, mi-am cumparat un acvariu nou si cum in comert exista doar din sticla foarte subtire l-am facut la comanda.
Acvariul are 60*30*30 (54L) si este din sticla de 8 mm (am cam exagerat cu siguranta dar chiar nu imi doresc piscina in camera). Nedumerirea mea este in legatura cu timpul de uscare al siliconului. De la firma respectiva mi s-a spus ca as putea sa il folosesc deja ( a fost lipit marti) mie mi se pare cam putin 3 zile avand in vedere grosimea sticlei asa ca intreb aici.. cat credeti ca trebuie sa astept pentru a fi sigur? Multumesc anticipat
|
 |
|
Salut, am si eu o problema cu acvariul meu, de vreo 2-3 zile apa a inceput sa fie tulbure.. acvariul are 25 litri 5 guppy si un betta, plate nu am deci nu e de la alge.. filtrul este un flow 60 hang on. parametrii apei sunt ok poate ph-ul putin mai ridicat.Am pus si o picatura de albastru de metil in apa pt aripioarele betta-ului.Am avut acum 3 zile o broscuta testoasa care a stat o zi in acvariu dar nu stiu daca are vreo legatura.
Am incercat sa schimb 20% din apa ieri si alarteieri dar nimic, am incercat azi sa spal buretele din filtru (in apa din acvariu) dar arata parca mai rau.
De la ce ar putea fi ?
|
 |
|
Update: Il tin in bol deocamdata dar arata foarte rau.. S-a decolorat putin si sta numai pe fund intins pe o parte. Chiar nu stie nimeni ce ar putea sa aiba sau ce pot sa incerc sa fac sa il ajut?
|
 |
|
Update: Am dat fuga la magazin am luat niste colonii de bacterii sau asa ceva pentru ciclarea apei am pus in apa iar vanzatorul mi-a recomandat sa iau si 2 guppy sa vad daca reactioneaza betta la ei. Am schimbat azi cam 10% din apa, temperatura o tin pe la 27 de grade. Saracul betta sta pe fund inclinat pe o parte si guppy aia 2 nici nu-i baga in seama, nu stiu ce sa mai fac, am pus inapoi bolul cu aqua safe si colonii de bacterii si maine ma gandesc sa il mut acolo daca nu se schimba nimic. Astept orice sfat chiar nu stiu cum sa il ajut si imi pare rau de el.
|
 |
|
Salut am si eu un Betta mascul de vreo saptamana. La inceput statea in bol dar mi s-a facut mila de el si i-am luat un acvariu mai maricel. De cand l-am mutat in acvariul nou cred ca s-a imbolnavit primele zile era din ce in ce mai apatic iar acum pur si simplu sta pe fund si refuza sa manance ce as putea face sa-l ajut ? Nu imi pot da seama daca are vreo boala pentru ca nu observ nimic schimbat fizic. Atasez si niste poze cu el poate ma puteti ajuta.
Apreciez orice sfat, banii pt medicamente nu sunt o problema, multumesc.
|
 |
|
Ok n-am mai asteptat pana pe 30 ca imi parea rau de Rares in 6 litri de apa si i-am luat un acvariu de 25 L din hornbach, cateva plante (plastic) un filtru de apa(Flow60) un incalzitor(100w cu termostat cam mare stiu dar unii oameni de la pet shop mint cu nerusinare numai sa te faca sa cumperi ceva mai scump), un sifon mai mic, Aquasafe si 3 melci. Intrebari: Apa la cate grade e ok? (27-28 am vazut pe majoritatea site-urilor). Trei melci sunt prea multi pentru un singur peste si e normal ca melcii sa stea la suprafata? Cam atat,multumesc
|
 |
|
Salut postez tot aici sa nu mai fac inca un topic aiurea. Pana acum Rares o duce binisor din ce vad eu. Problema este ca apa capata o culoare putin galbuie chiar dupa 1 zi dupa ce am schimbat mai mult de 60% din ea. Este normal sau este de la nisip care e galben ? Astazi ma duc sa iau un sifon mai mic(mi-a dat teapa una la pet shop cu unu pentru acvarii de 100 L cred) si vreau sa iau si o planta si un melc faceti-mi si mie o recomandare ca nu prea stiu ce sa cumpar. Multumesc!
PS: Recomandati-mi si un acvariu mai mare pentru el.. mai e putin pana pe 30 si vreau sa-i iau ceva mai mare 20-30 L eventual as merge si la 40 dar depinde de pret. Mentionez ca ma intereseaza acvarii complete va rog sa specificati si un pret estimativ.
|
 |
|
Nu gasesc butonul de edit si am uitat sa specific in mesajul anterior.. pe peretii bolului cat si pe planta artificiala se creeaza niste bule mici dar multe de aer.. ar trebui sa ma ingrijoreze ?
|
 |
|
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile rapide, daca imi puteti recomanda si de unde as putea sa achizitionez un acvariu mai mare+filtru+ incalzitor la niste preturi mai accesibile mi-ar fi de mare folos. La mine la bloc un acvariu de 20 de L costa 260 Ron. Mi se pare putin cam mult. Si apropo la mine in casa este foarte foarte cald, chiar este nevoie de incalzitor, nu as vrea sa "transpire" saracul pestisor 
|
 |
|
Salut, sunt incepator in domeniul acvaristicii, si mi-am cumparat ieri un bol pentru un pestisor. M-am uitat pe acest forum si pe altele si am vazut ca foarte multa lume recomanda betta pentru bol ( initial vroiam un caras auriu dar am inteles ca il chiniuam in bol). Momentan nu am nici spatiul si nici bugetul necesar pentru un acvariu mai mare. Asa ca m-am reorientat spre un mascul betta aka Raresh de care sunt foarte incantat.
Acum mi-as dori sa aflu mai multe despre cum sa il ingrijesc deoarece vanzatorii intrebati au avut pareri impartite.
Pana acum am facut urmatoarele lucruri:
- Am cumparat bolul de 6 L parca,o pietricica cu plante de plastic pe ea, nisip si mancare.
- Am tinut apa 1 zi la decantat.
- Astazi a sosit si pestisorul si l-am bagat in noua casuta cu tot cu apa in care venise.
Nelamuririle mele sunt legate de cantitatea de mancare pe care trebuie sa i-o dau, cat de des trebuie sa schimb apa si cum? Cum spal/inlocuiesc nisipul si la cat timp? Mi s-a recomandat un melc pentru curatarea resturilor de mancare dar nu stiu de care sa iau. De la magazin mi s-a spus ca nu trebuie water-conditioner.. este corect?
Si nu in ultimul rand mai dati-mi si alte sfaturi pe care le coniderati utile, cat mai multe, chiar imi doresc o viata frumoasa pentru Raresh ;)
Multumesc!
|
 |
|