Message |
|
deformarea de cca 5mm e cea totala...
multumesc pt info
|
 |
|
acvariul este un Aquatlantis de 60l.
|
 |
|
de curiozitate am masurat latimea acvariului meu pentru a vedea daca apar diferente datorita presiunii apei. am constatat ca pe capete are o latime , iar pe mijloc aceasta distanta e mai mare cu cca 5 mm. este asta o problema? pot sa am surprize neplacute?
|
 |
|
multumesc pt raspunsuri
|
 |
|
eventualele boli ale pestilor pot fi transmisibile la om?
|
 |
|
incalzitorul este Resun. pe linia respectiva scrie "water level"; atit si nimic mai mult; acum nu stiu daca nivelul ala e nivelul minim al apei sau nivelul maxim.
|
 |
|
multumesc pt sfaturi. pe incalzitorul meu este o linie care indica nivelul apei, deci nu pot sa-l bag tot in apa. cred ca ramine varianta cu capatul in nisip. in schimb este ok din pct de vedere termic? nu se transmite caldura direct nisipului si acesta sticlei astfel incit sa o crape?
|
 |
|
cum montez un incalzitor intr-un acvariu acvariu de 20 cm inaltime? incalzitorul ajunge aproape de fundul acvariului, fara substrat; daca pun si substrat, intra in el...exista alta varianta de pozitionare?
|
 |
|
iar daca tai capacul, vibratiile produse de ventilator nu afecteaza acvariul, la lipituri?
|
 |
|
iluminat 15w, temperatura e reglata la 24 grade si se ridica in 26. daca pun ventilator, vibratiile produse de el nu afecteaza structura acvariului?
|
 |
|
solutia cea mai ieftina pt racirea apei vad ca e cu ventilatoare. dar capacul meu este etans, nu are nici o deschizatura. in cazul asta ce sa fac? sa tai capacul?
|
 |
|
care e cea mai buna/simpla/ieftina solutie de a mentine temperatura apei in limitele normale in acvariu, in zilele cu temperaturi ridicate?
|
 |
|
se poate dezinfecta o planta cu albastru de metilen?
si daca da, ce cantitate se pune si cat trebuie lasata planta in solutie?
distruge cumva si melcii sau ouale lor?
|
 |
|
ok, asa am sa fac. merci
|
 |
|
pai granulele de care spuneam sint special pt pestii care maninca de pe substrat. numai ca si viviparii maninca de pe substrat  ...
|
 |
|
pe langa vivipari mai am si 2 cory, care saracii, ramin cam flamanzi... viviparii maninca rapid ce e la suprafata si apoi cauta pe substrat asa incit cory abia daca mai gasesc cite ceva. hrana le dau fulgi dar si granule care cad pe substrat. ca sa le ajuga si lor ar trebui sa dau foarte multa mincare ceea ce nu e ok. ce sa fac ?
|
 |
|
acvariul e unul mic, de 5l. la dimensiunea asta am pus in el doar plante...atit permite spatiul.
|
 |
|
|
 |
|
ok. si daca sint viermi, cum scap de ei?
|
 |
|
am un acvariu mic numai cu plante. la un moment dat am observat pe peretii acvariului ca au aparut niste chestii albe, ciudate, ca niste viermisori, numai ca nu am vazut sa se miste; parca ar fi excremente de pesti doar ca fff fine, subtiri si mici, de ordinul milimetrilor (2-3 mm). am spalat acvariu si e ok. in schimb dupa cateva zile am observat ca au aparut iar. ce sint astea?
|
 |
|