Message |
|
Sunt in a 5-a zii. Cand ar trebuii sa iasa puii la zbor. Si cand trebe sa-i separ de parinti. Am pregatit un acvariu de 100l steril pentru ei
|
 |
|
Am o ponta de ~50 scalari care ar trebuii sa plece la zbor. Am cumparat Troco Prim 0 ca hrana. Stiu ca este mai buna artemia dar nu am. Pot sa-i ridic doar cu asta?
Eventual tetramin baby ca am vazut la petshop.
|
 |
|
Vreau doar sticla fara alte accesorii. Ma apuc de inmultit scalari si nu am loc unde sa pun puii 
|
 |
|
S-a inteles gresit  "puii" stau cuminti in icre si dau din codite. Pe cand parintii lor au luat-o razna. E normmal?
|
 |
|
Ai mei scalari au luat-o razna. Au icrele cu codite (mai sunt ~50 din 3-400) si imi ataca violent bacopa din partea opusa a acvariului. Au devorato de zici cas pirhana.
|
 |
|
Nu e plantat foarte tare ca duc lipsa de plante. De azi o sa tin doar 1x18(philips 840) Aprins ca au aparut alge verzi pe geamuri. Ieri mi-au depus scalarii iar acum dupa mai bine de 24h s-a albit doar o icra din ~300. Daca nu o indepartez are ceva? Nu vreau sa ii stresez.
|
 |
|
Acum ca ai lumina si co2 calumea. Cu ce fertilizezi? O sa se vada o diferenta foarte mare daca ai fertilizanti de calitate.
|
 |
|
Pay am asa. Fluora, 830, 840
|
 |
|
Da s-a rezolvat. BA chiar au si depus dupa cum am scris... Acum nu mai aprind decat un neon de 18w (in total am 3) dar plantele se pare ca au nevoie de mai mult(altfel nu imi explic de ce nu se dezvolta cat de cat). Eu m-am si speriat cand am vazut cum faceau:O Daca nu era capacul ii pescuiam azi de vreo 3 ori de pe jos
|
 |
|
Vad ca te-ai pus serios pe treaba. Bravo!
|
 |
|
Nu. Nu asta era problema lor. Eu intram si nu aveau nicio treaba dar acum erau schimbati. Din cauza condensului ajungea curent in apa si erau extrem de agitati(nu violenti). Am dat capacul jos am izolat tot si dupa 3-4 ore s-au apucat si de depus. Moonlightul de 8w am inteles ca e prea puternic si am pus banda izolatoare. Mai bate maxim cat unul de 2-3 wati.
|
 |
|
Nu stiu care este motivul pentru care scalarii mei au devenit extrem de stresati. Ii am In acvariul plantat de 84l. Totul a inceput aseara cand am intrat in camera si au intrat in substrat puternic dupa care au sarit cu capul in neoane:O. Cand stau departe si ma uit la ei totul e ok, curata tubul de pvc amandoi si totul pare ok. Teste nu am decat de ph care este 6.5, Multumesc
|
 |
|
|
 |
|
Am gasit doar la zoo in mall Tetra Complete Substrat care nu ma incanta deloc
|
 |
|
Scuzati daca s-a inteles gresit. Cumpar substrat fertilizant pentru plante. gen aquabasis, etc sa fie bunicel si la pret
|
 |
|
Oho, Bine ai venit
|
 |
|
In ce stare e sticla? Cat timp l-ai folosit?
|
 |
|
Eu am un tub de bison pentru acvarii de multa vreme. Dar nu stiu daca e cineva in sibiu(in afara de cei din piata) sa ma ajute sa lipesc
|
 |
|
OFf eu am timp si spatiu. Dar cu banii stau putin mai prost  . Daca se gaseste cineva sa imi doneze sau sa imi vanda un acvariu maricel la un pret rezonabil il accept cu cea mai mare placere.
|
 |
|
Nu stiu cat ma pricep. Eu consider ca aproape am trecut peste etapa asta. II tin acolo sa se formeze o pereche;)
|
 |
|