[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: blu3yes
Forum Index » Profile for blu3yes » Messages posted by blu3yes
Liga superioara pentru mine nu inseamna aquascaping. Inseamna pestii si reproducerea lor.
(si nu ma refer la vivipari). Asta e ceva ce ma stimuleaza pe mine personal si despre asta ma
documentez mai mult.
Inseamna sa le ofer un mediu in care sa se simta bine intai ei, si apoi ochiul meu de om ignorant
la ceea ce se petrece acolo in natura.
Nu intentionez sa fac acvarii de AGA, nu ma intereseaza aceasta ramura a acvaristicii, pentru
moment cel putin. Si in nici un caz nu vreau sa dau peste nas nimanui. Asta se face doar celor
care o cer si merita. Nu gratuit.

Imi cer scuze daca am creat polemica, nu a fost intentia mea, prezentarea am facut-o asa doar pentru ca
se cere in regulament. Daca stiam ca mi se vor da replici genul "Cine ti-a spus sa pui pamint de flori in acvariu ?"
ca la pre-scolari idioti, crede-ma ca nu mai pomeneam nimic si ziceam ca am acvariul cu pietris albastru cumparat
din pet-shop, barem sa stiu o treaba. Sa fiu pus la perete nu mai e sportul meu preferat de la o varsta incoace.

Cu respect.
Mihai B.
Daca ii zic sa le faca o baita scurta de 20 de minute in Baktopur direct inainte de a baga pestii in noul bazin
o fi prea mult ? L-ar scuti de alte chestii pe viitor...
Porcu wrote:Cea mai mare problema a acestui substrat e durata de viata. L-am folosit si eu pe vremuri si se termina foarte repede, la un moment dat plantele incep sa dea semne ca ceva nu mai merge ca la inceput.

Cu tot respectul, un substrat de firma nu se termina si el ? Care e rolul substratului fertilizant ? Sa dea un boost cresterii plantelor la inceput, da ?
Eu vad altfel treaba, pentru mine substratul este pur si simplu un mediu propice in care radacinile plantelor sa se simta bine.
Fertilizarea prefer sa o fac in alte moduri, astfel incat sa acopar carentele esentei de apanova. Merg asa de luni de zile cu acvariile
si se pare ca plantele sunt multumite. Si mai mentionez ca nu folosesc deloc injectia de CO2.

Sa nu zic, ca iti pot da exemple de acvarii super plantate, care au fost facute absolut fara nici un substrat, decat cu pietris pur si simplu.
Nu pot da link, pentru ca e pe alt forum si nu este etic. Iti spun decat atat : Nicu Iuja (Peretele cu Frunza) sau Juwel (biotop asiatic).
Sunt 2 exemple pe care vei sti unde sa le cauti, daca vrei sa vezi.
Crezi ca nu am scos plante din substrat pana acum ? Chiar si cateva Hygrophila Corymbosa
care au radacini cat cuprinde...Se face zonal putina tulbureala, in 5-10 min e limpede.
Nu a prezentat pana acum un neajuns.
lazarginel wrote:Cine ti-a spus sa pui pamint de flori in acvariu ?

Experienta personala. Dar sunt sigur ca se gasesc argumente contra destule, nu?
Cabomba e foarte buna pentru ciclare, eu in locul tau nu as arunca-o pana nu am bazinul matur.

Nu ne-ai zis ceva pana acum... Lumina ?
E bazat pe un amestec de pamant de flori (cu pH 7) si pietris marunt granulatie aprox 1 mm.
1. Pestii tai vor muri pe rand daca acvariul nu e ciclat, se vor intoxica cu amoniac si nitriti.

2. Ceri cam mult. Lista ar contine zeci de feluri de pesti.

3. 6 tetrazone e foarte ok cu 2 sanitari, dar sa te opresti aici la 8 pesti.
Fa altfel, uita-te pe net, vezi ce pesti iti plac, pune lista aici si iti spunem ce poti pune in micul tau bazin.
Nu e mai simplu asa ? Oricum nu iti recomand viviparii pentru ca vei ajunge sa ii inmultesti fara voie si
te complici si mai tare...

Spor.
Buna ziua, ma numesc Mihai B., din Ploiesti, posed 2(3) acvarii:

Eheim Aquapro 180 litri
- Barbus tetrazona 8, SAE 3, Ancistrus cirrhosus 2, Botia Macracantha 1, Botia Histrionica 2, Hoplosternum Thoracatum 2.
- iluminare modificata 2x 39W T5 Osram 865 (e facuta pentru 3 tuburi dar merg doar 2 momentan, e crud inca bazinul)
- substrat home-made, pietris 2-3 mm natural, mangrove + vita de vie
- Hagen Fluval 305 extern

Home-Made 54 litri
- Colisa Chuna 4, Corydoras Aeneus Albino 7
- capac home-made PVC instalatie 1x24W T5 Osram 965
- substrat home-made, pietris 2-3 mm natural, mangrova
- Resun Magi 380 intern

Home-made Nano-cub 27 litrii (al sotiei)
-1 Betta Splendens CrownTail alb
- substrat/incalzitor/filtru/plante/iluminare lampa bec economic Philips 865 etc...

Forum Index » Profile for blu3yes » Messages posted by blu3yes
Go to: