[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kryss05
Forum Index » Profile for kryss05 » Messages posted by kryss05
beez wrote:apropo stii ca sunt costisitoare...

50 ron perechea la juwel sau 72 perechea la JBL nu prea mi se par costisitoare... Atata timp cat fac un serviciu si nu sunt aruncati banii pe fereastra cred ca este o suma OK ..
O sa vad rezultatele ulterior pana la urma...
beez wrote:de amplificat nu o amplifica,o focalizeaza corect ,deci nu mai pierzi lumina care se pierde,si obtii o lumina foarte ok

Asa ceva vroiam sa aud.
O sa ma duc sa iau un set si in acest caz nu mai bricolez capacul sa ii adaug inca un neon.. imi convine mai mult oricum. Txxx.
beez wrote:pune reflectoare si iti dai seama singur dupa

asta stiam si eu
Pai daca era asa nici nu ma mai oboseam sa scriu pe aici, insa am zis ca poate vine cineva si zice fa asa ca e bine deoarece amplifica nu stiu cum lumina, creste fotosineza la plante, blah blah blah...
sau nu pune relectoare ca dai banii degeaba am facut eu si era diferenta mica si la ochii si la plante blah blah blah...

Ma rog e un sfat... smilie mai astept inca..
Se pare ca nimeni nu poate oferi o informatie clara (ofera randament reflectoarele puse pe neon sau mai bine se adauga suplimentar un neon??).
Oricum sunt horat sa refac setupul, si in prima faza imi voi achizitiona materialele necesare adica:
Substrat Aquabasis plus iar deasupra sa pun JBL Manado sa fertilizez cu feroprol si feroprol 24.
Sa pun reflectoare la neoane (aici sunt in dubii) sau sa mai pun un neon ?.
Sa pun niste siporax in filtru Juwel (intre timp am renuntat la buretele cu carbune activ)?

Acum am mai facut o poza dupa reamenajarea acvariului. Insa nu imi plac plantele cum se dezvolta...unele au niste pete ca de rugina pe ele indeosebi la partea de jos.

image
Am sapat pe net si intrade-var carbunele acvtiv nu se recomanda la un acvariu plantat..desi nu inteleg de ce Juwel si alti producatori se incapataneaza sa tina si aceste medii de filtrare fara sa puna un WARNING: a se schimba in cazul in care aveti acvariu plantat smilie smilie smilie
O sa ma risc sa iau de la JBL refelctoarele.
Ma interesez sa imi cumpar si siporax (am vazut pe net un demo destul de convingator)

Vreau sa pun acest siporax la mijloc si in locul celui cu carbune. Ce zici e indicat ??

image

Ca si substrat sunt hotatrat sa merg pe JBL manado si aquabasis plus (e criza doar) iar ca fertilizare feroprol si feroprol 24 ...nu prea sunt dispus sa fac o investite foarte mare pentru inceput vreau sa vad ce imi iese sa imi formez si eu mana..si la urmatorul acvariu o sa incerc si eu produse ADA...
Acum sunt hotatrat sa plec de la ideea ta de acvariu si de ce nu, sa incerc sa il fac sa semene izbitor cu al tau nu stiu daca a mai facut cineva asa ceva insa eu asta imi doresc "'ATA ETE ''
marzzx wrote: Burete cu carbune nu folosesc.

Multumesc de sfaturi, sa inteleg ca nu este recomandat buretele cu carbune..(motivul ??) Sa las gol in locul lui ?
Ai zis ca neonele sunt juwel doar ca ai adaugat reflectoare (atunci imi iau si eu ) de o vreme am devenit fan JBL, ma tot bate gandu sa iau reflectoare de la ei, poate au randament mai bun..pretul este oricum mai mare la JBL 36 ron bucata fata de 25 buc juwel, acum nu am idee despe eficienta dintre cele doua reflectoare. Am studiat niste poze facute de tine cam din acelasi unghi cu reflecoare si fara reflectoare si parca ca se vede o imbunatatire a luminii. Am sapat pe net insa nici un raspuns vis a vis de aceasta necunoscuta ..

Poza fara reflectoare daca nu ma insel..

image

si o alta poza cu noile refelectoare... gasita pe undeva

image

Acum o alta intrebare:
Iarba aia subtire rau de langa filtru dreapta cum se numeste..imi place tare mult..(ti-am spus vreau sa iti clonez acvariu) de fapt sincer sa fiu nu prea le am cu plantele dar te intreb eu pe parcurs..

marzzx wrote: de cand mi-a nascut sotia o fetita, nu prea mai am vreme de acvariu.

Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa ! Stiu ce inseamna un nou membru in famile (si eu am un baietel de 2 anisori) timp dedicat familei 100%. ( cand doarme mai tragi si tu cate o poza la acvariu )
Am vazut ca noile acvarii juwel vin echipate cu acest Cirax pozitionat la mijloc [url] http://www.juwel-aquarium.de/en/cirax549.htm care nu se gaseste la noi pe piata o fi mai eficient decat siporax nu mai conteaza...
Despre intretinerea filtrului. (cred ca toti acvaristii care se folosesc de acest filtru intern de la juwel ar fi incantati sa afle mici secrete)
La cat timp speli buretii .. sau cumperi altii noi cum ne sfatuiesc neamtii Ai o ordine anume atunci cand cureti buretii, buretele cu carbune il schimbi la o perioada de 6 luni sa zicem sau pur si simplu il clatesi cu apa si cam atat.
Despre iluminare:
Eu am o priza programabila si am vazut ca unii tin lumina la acvariu de la ora 8.00 pana la 14.00 pauza 2-3 ore (vezi doamne mai sunt si nori) porensc la 16.00 si o opresc la 22.00 ...ce ma sfatuiesti
sa tin lumina cuntinu 11-12 ore sau cu pauze.. e o idee buna?

Apropo mai posteza si tu poze cu evolutia acvariului...sa se desfete ochiul acvaristului..ca tare frumos arata acvariu...
marzzx wrote:In filtru am bagat doar niste siporax, dar nu stiu cu cat a crescut eficienta;
Schimb de apa fac saptamanal, cca 30-40 % si fertilizez cu Aqua Rebell si NPK.

La ce ajuta acest siporax ??
Ai facut un saculet si ai pus inauntru siporax banuiesc, iar ca pozitie este pus la mijloc daca nu gresesc (cat de gros este stratul)..in alta ordine de idei am vazut la tine in primele poze ca stutul pe unde iese apa este indreptat catre peretele din spate al acvariului desi in manual este pozitionat catre fata acvariului...are importanta cumva ???
Nu te supara ca te sacai cu intrebari (stupide) insa mor de ciuda cand vad ce frumusete de acvariu a iesit din manutele tale si fara instaltie co2
Imi place la nebunie acvariul tau...am si eu un lido 120 si chiar nu stiam cum sa il amenajez, este un exemplu foarte bun pentru mine..
Te pot deranja cu niste intrebari?
Neoanele sunt cele stock Juwel si au reflectoare??
Co 2 bagi in acvariu?
Alte modificari pe la filtru ai facut??
Temperatura apei in medie pe timp de vara sta in jurul valorii de ??
Sper ca nu te superi ca am venit cu o avalansa de intrebari.
Multumesc!

gengiskhan wrote:Daca-i hraneste o data pe zi, la dimensiunea asta la care sunt... eu nu-i vad bine.

O data pe zi au parte de mancare iar mancarea este diversificata gen (mancare congelata pt discusi de la ocean nutrition, novo fex de la JBL si binecunoscutul Tetra Diskus) inca o data cer un sfat..

Ofera RANDAMENT reflectoarele pentru neoane asa cum se lauda producatorul "'100% more light"'... are cineva si poate confirma prin diverse argumente. Doresc sa iau un astfel de set si vreau sa stiu daca e ok sau mai indicat ar fi sa adaug inca un neon sau doua.
Vazusem pe un forum un inceput de discutie pe tema aceasta la care un tip spunea ca sunt mai indicate reflectoarele la 2 neoane decat 4 neoane..insa raspunsul era evaziv, parea ca se da doar cu presupusul tipul respectiv .
Nitrate minus am pus pe primul strat subtire de pietris, dupa care am pus iar pietris am facut asemanator unui tutorial video de la TETRA

Linkul catre produsul cu pricina http://www.tetra.de/tetra/go/7B4FA824079E3BE3B2540904EC663F1D/?seite=4&group_id=313&group_2_id=32&lang_id=2

Setup acvariu
Hmmm.. la discusi nu renunt decat daca ma las de acvaristica, scalari am avut si la 1.5-2 ani mureau. Experiente cu discusi crescuti de mine am avut si in trecut insa am fost plecat din tara o vreme si au murit. (nu a avut cine sa se ocupe de ei, aveau in diametru cam 10-12 cm erau superbi...).
De suparare nu am mai vrut discusi o vreme (5 ani) acum am trecut peste incident si incerc sa fac din nou acvariu plantat cu discusi..
Acum as dori sa stiu cine a cumparat reflectoare pentru neoane si au dat randament 100% mai multa limina cum scrie in reclama...daca e sa aleg ca reflector ce sa aleg dintre JUWEl si JBL...Repet nu vreau sa bricolez capacul la acvariu.
Asa arata acum dupa 2 saptamani de la start!
Inca mai traiesc pestiorii

image

In alta ordine de idei, la start am pus Aqua Safe ca la carte Easy Balance, Nitrate Minus Pearls in piteris totul pare ok pana in prezent, nu am alge si acvariu pare stabil la prima vedere...
De 2 zile am inceput sa bag CO2 prin metoda bomba cu drojdie, intrebarea mea este cand o sa am si eu vestitele bule de oxigen pe plante ?
Despre lumina pare ok ?????????????????? sau sa ma risc sa iau si niste reflecoare de lumina. Au randament vizibil ??? Stie cineva?? sau mai bine sa schimb neoanele JuWel cu unele JBL...

Datorita spatiului am ales un asfel de acvariu
Pestisori i-am pus dupa 3 zile ...

Asa arata acvariu in prima zi...
image

Asa arata dupa 3 zile ..cu pestisorii

image
Va salut si va respect pentru tot ceea ce faceti pe acest forum..modul cum este gandit si structurat pe categorii de discutii cat si faptul ca este cel mai activ forum la ora actuala (opinie personala).
Acvaristica pentru mine este o pasiune dobandita inca din copilarie insa sa rezumat doar la cresterea diverselor specii de pesti si sporadic cateva plante in acvariu.
Momentan detin un acvariu Juwel Lido 120 in care am incercat sa fac un oarecare setup de inceput ..

Acvariu : 120 L
Dimensiuni: 60/40/58
Filtrare: Filtru intern Juwel
Iluminare: Lampa originala Juwel T5 2*24 W Juwel Nature + Juwel Day
Substart : Aquabasis JBL + Pietris alb granulatie 2-3 mm
Fertilizare: Bile JBL 7+13 cam 4 bucati ingropate in pietris + Saptamanal 5-10 ml de PLANT MIN de la Tetra
Co2: Reactor pasiv JBL Taifun cu extensie + Bomba cu Drojdie .. Test permanent CO2 JBL
Plante: Limnophila aquatica, echinodorus (nu stiu de care) niste fire de iarba inalte( nu stiu cum se numesc) si o iarba pitica rau luata din hornbach (nu stiu nici asta cum se numeste).
Pesti: SAE 1 buc, 4 Discusi 4-5 cm, 8 neoni
Decor: Lemn Mangrove si 1 buc nuca de cocos JBL..

La o zi de la start am masurat urmatorii parametri ai apei..
CL 0
PH 7.2
KH 6
GH 16
No2 0
No3 0

Cam atat pentru inceput va tin la curent cu evolutia acvariului dar astept si sfaturi, critici, barfe etc.

Forum Index » Profile for kryss05 » Messages posted by kryss05
Go to: