[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lola
Forum Index » Profile for Lola » Messages posted by Lola
Cred ca vaporasul va fi singura chestie pe care nu o voi inlocui..
plantele da le voi inlocui, insa mai astept cateva zile sa vad daca si-au revenit pestisorii...daca nu mai astept....pana nu ii vad ca sunt ok nu mai bag nimik strain in acvariu, am vb deja de sapt trecuta cu nenea de la mag de langa mine, ma va ajuta el cu plantarea (indirect evident), stiu ca o sa dau o carca de banuti pe plante...ca nu vreau orice plantutza.....sievident dupa ce voi stabili cu Mihai (sotul) ce specii sa pastram
Daca vrem carasi nu sunt decat 2-3 plante de care nu se ating, daca vrem alti pesti gama e variata.
Am avut un mopan, l-am donat lui nenea asta de care zic, deoarece mi s-a facut apa ca ceaiul si a inceput sa faca niste puncte mici portocalii pe el..ca niste ciupercutze, asa ca l-am scos de teama sa nu pateasca ceva pestii!

Cand l-am cumparat scria clar ca este "rodat" nu cunosc denumirea..)
Pai da, eu il iubesc asa...dar trebuie IMBUNATATIT...

E dureros uneori sa recunosti..)
Nu ma mai necaji...btw, acvariul visurilor mele este cel postat de mine mai sus..
Ce zici de el?

Tu ce spui...?
Eu imi iubesc acvariul asa cum este iti dai seama, insa trebuie sa il imbunatatesc sunt constienta de acest lucru!
Iar facand comparatie cu ce am vazut....
1 - eu nu am spatiu unde sa pun un astfel de acvariu
2 - sotul meu doar admira acvariu nu ridica o granula de nisip sa o curete.. si deci va fi un calvar pt mine
3 - nu stiu daca mi-as permite/ar merita sa investesc ~2000E

Dar trebuie sa recunosc...mi-ar placea cumplit de mult sa am unul si mai mare daca se poate...dar sa se ocupe altcineva de el..:d
Tot in acea zi am gasit 2 neoni cu burtile fff umflate, ASTA clar este infectie, i-am scos de acolo , iar dupa cateva ore au murit.
Este clar o bacterie.
Azi vad ca sunt toti ok...va mai tin la curent.
PS:neonii aveau si eu 1 an si ceva..
Deci chiar si in conditiile din acvariul meu pestii mei nu mor pe capete cum probabil ar fi normal dupa cum spuneti, ci traiesc destul de multicel, adica de la 1 an in sus.
Evident cu mici exceptii!
Nu am spus ca se simte exceptional, insa din moment ce il am de 5 ani si nu a patit nimik banuiesc ca rau nu ii merge..nu?
Si chiar nu stiam ca sunt pesti de banc..
"they are not schooling fish but enjoy the company of their species), but are cautious and nocturnal by nature and swim near the bottom where they feed around obstacles. Kuhli loaches usually feed in the night time, but can be taught to be fed in the day in the home aquarium. In an aquarium environment, especially if the gravel is suitably finely grained, Pangio species can burrow into the bottom and there remain unseen for long periods of time, emerging to eat during the night. If the gravel is later disturbed, a hobbyist might well find themselves faced with fish assumed lost a long time ago."
Guys, eu nu ma supar, cu cat se dezbate mai mult un subiect cu atat este retinuta mai multa informatie...cat despre....
LUPmic: "Pai cel mai simplu ar fi 2 acvarii in casa "
Cred ca da!...am fost aseara la niste prieteni care abia si-au facut acvariu...primul lor acvariu...unul de 260l de la Juwel...cu scalari si discusi...Dl Oprea s-a ocupat de tot, adica fara ciclare fara nimik...va puteti imagina...?
Dl respectiv a tinut apa la statut cat trebuia filtru la fel in acvariul dumnealui ...samd...prietena mea in 3 ore a avut un colt de rai in casa! (trebuia sa fie gata asa repede pt ca era cadou pt sotul ei..) , si acum revenind..sa va spun drept m-am imbolnavit..
Popey, mercic pentru finetea cu care expui lucrurile, stiu de carasi ca papa tot, tocmai de aia am plante artificiale, dar spal la ele de lesin, vaporasul acela l-am luat pentru ca sotul meu si-a dorit o corabie in acvariu, nu spun ca mie nu imi place, cred ca putem face o exceptie.. , daca incep sa pun cateva plantutze si evident sa imputinez grav pestii.
Insa trebuie sa dezbat problema cu sotul meu..pt ca fiecare isi doreste altceva de la saracul acvariu...Cand vom ajunge la o concluzie va anunt...)
Scuze, am recitit ce ai zis..era vb de filtru biologic, eu am inteles de filtre mecanice...nu ma luati in seama, sunt tare trista de ce mi se intampla in acvariu.
Am citit tot ce se putea citi, cat despre filtre care nu fac fata, am 2 filtre pe care le spal alternand unul cu celalalt, insa functioneaza amandoua odata.
Amandoua sunt pt volum putin mai mare decat am eu acvariul.apa este mereu curata, pestii nu stau la suprafata sa respire oxigen.
Mereu am avut mai multi pesti decat era necesar, insa niciodata nu mureau asa brusc...deci acum sigur am ceva, coditele la doi carasi au firisoare de sange...asta nu e bine, iar neonul care a murit nu arata bolnav, insa acum am vazut ca unuia i s-a umflat burtica, asta inseamna clar infectie!
Hai mai bine sa vb la topicul caras cu prob.....am scris si acolo cate ceva, ca daca o mai lalaim aici vom fi offtopic.
Stiu,
Ma tot gandesc ce specii anume vreau in acvariu, insa intai tre sa scap de ce am rau in acvariu in momentul de fata.Cred ca la ultima achizitie am luat ceva ca au inceput pestisorii sa moara sau sa fie dubiosi.
A murit un caras ieri si un neon azi.Mentionez ca neonii ii am de ~1 an, carasul il aveam de ~2 saptamani (ultima achizitie). Cel mai vechi peste din acvariu este un pangio khuli de 5 ani, am avut si 3 ancistrusi mari insa rand pe rand au decedat (aveau 3-4 ani) si acum am unul micutz.Doresc sa scap de molima din acvariu, sa bag plante naturale..si sa tin mai putini pestisori..
Hello,
Am si eu un khuli de vreo 5 ani, daca zici ca ai substratul plantat pe khuli nici nu il vei vedea decat seara...deci nu iti face griji ca va deranja sau ca e consumator de mult spatiu. Al meu de 5 ani si-a creat un perimetru al lui si se invarte doar acolo adica pe 15 cm2.
Cum nu m-am priceput sa micsorez pozele, le-am incarcat pe un site si vi le arat asa...
Sper ca acei guru in ale acvaristicii sa nu ma necajeasca prea tare...
http://picasaweb.google.ro/Bianca.Savu.ex.Macadan/AcvariulMeu#
Mercic mult, stati linistiti ca nu am de ce sa ma supar ...stiu ca pt un moft de-al meu de a avea mai multi pesti in cam chinuiesc pe ei...incerc sa ma conformez dar treptat...nu pot brusc ...:d
Se pare ca este ceva grav in acvariu, deoarece dimineata am mai gasit un neon cu cracisorii in sus, probabil am luat ceva la ultima achizitie facuta...ce fac...trebuie sa isi revina intai si pe urma vedem pe unde ii "marit".
Am schimbat 25% de apa, intentionez sa fac si maine aceeasi miscare, astfel incat sa scap treptat de baktopur-ul pe care l-am pus in apa...
Offf...sunt f trista.
Hello,
Mercic de primire baieti, sunteti de treaba..
Incerc sa adauga si niste poze , dar intai sa vad cum ..Sunt prea mari pozele..cum fac?
Nu am spus ca este abureala, eu sunt constienta de lipsurile acvariului meu, insa nu pot sa vad doar 2-3 pesti in acvariu. Stiu cat se fac pangasius , la fel si rhineloricaria, insa la o dimensiune putin mai mare ii donez unui nene care are petshop, el ma ajuta sa elucidez diverse mistere. Pana acum ti-am spus nu am avut probleme cu ei, si stiu ca din lipsa de spatiu nu cresc la dimensiunile lor normale...insa nu pot sa ma abtin, in rest respect toate regulile...
Mercic,
Stiu ca am multi pesti de multe specii pt spatiul pe care il am, insa nu pot sa vad 3 rahatei in acvariu.., in alta ordine de idei, stiu cat se fac pangasius, la fel se fac si rhineloricaria, insa am un magazin de pestisori langa mine si cand am ceva in plus, il donez...asa am facut si cu vechiul acvariu si cu un fire eel.
Pe nene il cheama Attila si chiar se pricepe, el ma mai invata una alta, insa la mine nu e pasiune , ci pur si simplu imi este drag sa am un acvariu in casa. Nu sunt genul care sa lesin dupa acvarii de sute de litri sau sa inmultesc diverse specii, sunt un om obisnuit cu acvariu.
Ma interesez tot timpul despre diverse lucruri care imi trebuiesc, insa nimik in plus. Am sa citesc ce mi-ai recomandat.
Hey,
Multumesc pentru urari!
Stiu ca este spatiul foarte mic pentru carasi, iar in ceea ce priveste pestii sticla crede-ma pe cuvant habar aveam ca sunt tatuati, i-am cumparat acum 2 saptamani si nu stiam nimik despre ei <sindromul ignorantului cumpara fara sa stie ce..)>, ajunsa acasa am inceput sa citesc si asa am aflat si ce era sa fac sa ii arunc sau sa ii pastrez si sa ii dragalesc...
Asa am aflat si eu ca sunt o multime de specii de pesti care se tatueaza si m-am ingrozit....dar ii iubesc si mai mult tocmai pentru faptul ca au fost chinuiti!
Hello again,
din pacate saracutzeul nu a mai rezistat...a decedat, insa astept raspunsul vostru oricum, deoarece trebuie sa invat din greseli...sper ca restul sa fie ok cu toate ca nu da niciunul semn de vreo boala, dar cine stie.
Sunt Bianca S, am acvariu de vreo 6 ani, insa nu sunt o cunoscatoare a tainelor acestui hobby, asa incat am zis sa intru si eu sa vorbesc cu lumea inteleapta a acvaristicii.
Pana anul asta am avut un acvariu homemade de 60l cu pestisori comuni care nu necesita grija si atentie foarte mare (guppy, cativa sanitari, casasei, xipho..samd), am incercat si cu plante, dar evident au murit repejor...Anul acesta in mai, am zis sa trec si eu la alta etapa (de gura sotului) si am cumparat un acvariu mai mare Acvariu Aquael oval 80 cu capac, cu capacitate de 102l, complet utilat (filtru si iluminare dedicate) pe care l-am tinut doar o sapt. la ciclat, deoarece am lasat filtrul de la cvariul vechi si am tot pus bacterii, m-a invatat un nene de la magazin. Locuitorii acestui acvariu sunt: 11 pui de guppy, 5 cardinali (Tetra de Buenos Aires), 6 neoni (Paracheirodon innesi), 8 carasei (voalati +cap de leu), 1 pangio khuli, 2 rhineloricaria pui, 3 cory, 1 ancistrus pui, 3 zebre roz (brachydanio rerio),2 glass fish tatuati, 2 pangasius. O singura data in 6 ani am avut probleme, si anume am avut bacteria sub forma de puf si pana m-am dumirit eu am pierdut 70% din pesti...
Sper sa colaboram bine.
Hey,
Mercic tare mult de raspuns, evident incepator nepriceput am omis sa mentionez ce treburi am eu pe aici. In primul rand acvariul este unul de 102 l, acvariu oval 80 cu capac de la Aquael, complet echipat tot de catre ei, adica iluminare incalzire si filtrare, plus un filtru suplimentar cu aerare pus de mine inca de la inceput (vechiul filtru de la acvariul homemade avut pana in mai anul acesta) pentru a ajuta mai repede la ciclare (ca la carte) + diverse pastilutze recomandate de un nene pentru a mentine coloniile de bacterii din filtrul vechi pentru acvariul nou. La fiecare 2 saptamani schimba 30% din apa acvariului, curat tot ce este de curatat din el, ultima schimbare de apa a fost in week-endul trecut.Cat despre cati l trebuie la carasi, evident ca nu am respectat asta niciodata si mentionez ca am acvariu in casa de ~6 ani, ce-i drept nu am mai avut de vreo 4 ani carasi..probabil am uitat cum ii dadaceam atunci.
Le dau mazare fiarta , fulgi speciali si evident granule speciale, nu hrana vie. Printre locuitorii acvariului se numara 9 carasei mici, 10 pui de guppy, 1 ancistrus, 1 pangio khuli, 6 neoni, 3 zebre roz, 2 pesti sticla, 2 pangasius mici, 2 sanitari cory, 2 rhineloricaria pui.

Forum Index » Profile for Lola » Messages posted by Lola
Go to: