[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Unualtu
Forum Index » Profile for Unualtu » Messages posted by Unualtu
Revin cu un mic update : totul merge destul de bine, saptamana asta ma ocup sa mai adaug si lumina, acvariul este populat cu 5 cory, care vad ca s-au adaptat de minune in noua casuta. Mi-am procurat si doua buturugi, una de la un tip de pe net, sunt foarte multumit de ea, si una din petshop...care surpriza ! pluteste !!! azi sper sa fac rost de niste moss, revin cu poze in scurt timp sa vedeti cum a evoluat acvariul
Am schimbat pietrisul acum doua zile, lucrurile merg conform planului momentan. Cory vad ca se simt bine, sunt vioi. Am avut apa tulbure o zi, dar vad ca s-a limpezit in intregime. Acum astept...revin cu poze cand va fi cazul
eh, normal, oricum nu cred ca ii tine nici acasa in altceva...mai grav erau cei 20 de carasei inghesuiti tot in asa ceva, cred ca o sa trebuiasca sa ma obisnuiesc cu astfel de imagini cand ma mai duc prin piata

cu lumina momentan voi stagna din pacate, dar nu pentru foarte mult timp, o sa vina socra-miu in vreo 2 saptamani pe la mine, el fiind de profesie electrician si foarte priceput in orice mestereala, a zis ca bagam noi 3 tuburi p-acolo.

sper sa reziste plantele pana atunci, dar fiind majoritatea easy, nu cred ca o sa am probleme.
primele alge...diatomee din cate am identificat cu ajutorul forumului.
Am inteles ca trebuie sa stau linistit ca dispar de la sine.

Ieri seara am pus si primii pestisori, cory, normal, sa grabesc putin ciclarea, oricum inca 2 saptamani minim vor ramane singurii locatari.

I-am salvat dintr-o piata din Pitesti unde erau inghesuiti vreo 30 intr-un fel de acvariu-borcan...am vazut ca dupa o ora de acomodare au inceput sa fie foarte activi si zglobii, fac ture peste tot.

Un inceput bun de saptamana va doresc!
Cumpar o cantitate mica de orice tip de moss usor de intretinut pentru un acvariu nou, astept reply sau pm, multumesc
foarte simpatic mini-acvariul, felicitari. ce lemn e buturuga?
imi place elodeea oricum o pun in spate sa acopere filtrul
iti multumesc mult Andrei pentru tot, din pacate acum urmaresc forumul de pe telefon si nu pot sa vad cum trebuie schita, abia maine ma uit cand ajung acasa. intre timp am dat o raita pe la magazinele din pitesti. la zoomania preturile sunt exagerate...deja cand vezi 5 lei gupy...
aveau in schimb niste discusi superbi dar si pret pe masura.
am gasit un magazinas inschimb de unde am luat un pietris bob de orez quartz foarte frumos, abia astept sa-l pun si o elodeea cu vreo 6 fire la 8 lei.

multumesc pentru toate sfaturile, sunt de mare ajutor

Microrasbora par f interesanti. cred ca in combimatie cu niste neoni si zebre ar fi super. oricum mai e de lucru pana la pesti, vreau sa aiba o casuta frumoasa cand apar
stiu ca poate e o intrebare stupida, dar n-am treaba cu electronica...in mom de fata, pana mai adaug ceva, pot lua pur si simplu tubul pe care-l am si sa-l inlocuesc cu unul mai bun? sau face poc ceva? ce ar merge il locul celui pe care-l am? ma refer strict sa schimb tubul, nimic altceva
hai ca parca nu pare asa dificil, niste poze ar fi super. oricum va mai trece un pic de timp pana ma voi ocupa de modificare. pana atunci spune-mi te rog daca tu mai ai si neonul cu care a venit acvariul. si daca ai idee ccu ce alt tub de aceeasi dimensiune se poate schimba. habar n-am daca este bun asta
multumesc mult Andrei. Toate propunerile tale sunt binevenite
multumesc
din pacate pana luni seara nu pot face nimic...
djphazer wrote:da`i pace o perioada ca oricum nu ai nevoie de multa lumina la inceput... doar daca nu cumva vrei alge

momentan e pus cam pe 7 ore, e prea mult? cam asa citesem ca trebuie lasat la inceput
kmol wrote:(sa te uiti urat la ea)

stii cum e cu impulsurile de moment si dupa aceea regreti...

mi-am adus aminte de ceva ce mai vroiam sa va intreb.
Nu ma pricep deloc la electronica, nu stiu cum sa fac sa schimb neonul de 15 W, am tot citit pe forum, am gasit si tutorial de schimbat, dar stiindu-ma pe mine parca mi-e frica sa ma bag. Nu pot adauga pentru iluminat o lampa de birou?( am 2 de 24 de W cu becuri economice )
Aici ai dreptate...oricum ma felicit totusi ca mi-am stapanit ieserea necontrolata de acum vreo doua luni, cand eram intr-un petshop si pusesem deja mana pe acvariu si deja ma uitam si la ce pesti sa iau, plante etc...bineinteles ca aveam de gand sa le bag pe toate si pe bietii pestiuci de cum ajungeam acasa...m-a oprit totusi prietena si mi-a recomandat sa citesc cate ceva inainte sa ma apuc...acum ii multumesc, atunci o uram
Multumesc mult inca o data tuturor pentru toate sfaturile, rar mi-a fost dat in viata sa gasesc oameni atat de amabili. Ma bucur mult ca ma aflu printr voi si sper sa nu va dezamagesc de-a lungul experientelor mele de novice.
Multumesc pentru sfaturi. E clar ca nu vreau alge multe si mizerii printre pietris, deci 100% il schimb...asta este, macar sa fie singura gresala de care am parte la acest nou drum pe care am apucat.

Din pacate plec de la servici direct la Pitesti si abia luni mai pot sa lucrez la acvariu, sa-l las in functiune pana atunci sau sa trimit pe cineva sa decupleze aparatura?
Ma gandeam sa nu fie vreo problema daca trec 3 zile si abia dupa aceea voi schimba pietrisul. (sa nu afecteze ciclarea)
offf...inca 40 de lei ? deja nu mai am bani de paine ) incerc sa salvez substratul, alta varianta nu am
Mai rog si alti utilizatori ai forumului sa-mi dea pareri despre pietris, daca ma bate mai multa lume la cap pana la urma il schimb
prefer sa fac ce e mai bine, nu ce e mai usor. m-am tot uitat pe forum-uri de cand mi-ai spus de pietris si am vb cu cineva cu acelasi gen de pietris, cu un acvariu bine plantat, mi-a spus ca nu are probleme mari nicodata cu algele.

merg la risc cu pietrisul acesta, poate o sa-mi dau pumni in cap, poate nu...om vedea

Forum Index » Profile for Unualtu » Messages posted by Unualtu
Go to: