[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Message
Bine ai revenit! Arata foarte bine bazinul, trebuie putina foarfeca.
In cuiburile alea 2 ai ceva oua ?
Bineinteles ca stim ce pui. Mai pastrezi ceva cu ei in afara de l'uri?
Salut. Lampa, la un 40-50%, fertilizare si co2 de la inceput, doza la jumatate sau mai putin, in functie de cat e de plantat. Kh'ul 4 e ok, la plantele care le vrei daca le schimbi mai tarziu, poti s?-l mai scazi.
Ambele sunt ok. Putin cam mici pentru volumul tau de apa. Inclin spre oase, prefiltrul ala face toti banii. Personal folosesc si eheim 4+600 si un jbl 1501 la un acvariu de 160 litrii. Am si oase, la un alt bazin, mult mai usor îmi e sa curat buretii.
Reteta parca e alta, 1ml/l apa. Sunt curios daca mai scapa ceva.
Salut. Mâncare dai cat iei în 2 degete. Daca au mancat tot, repede, le mai dai o data, de preferat la distanta de cateva ore.
Sfatul meu, schimba o perioada de minim 1 luna, cam 10-15% din apa, zilnic, cu adaos de bacterii, preferabil Seachem stability. Asa, ai o sansa sa nu iti moara toti pestii. Intre timp, sunt cateva articole la coltul incepatorului, sectiunea articole, pe care ti le recomand,despre cum se porneste un acvariu, despre filtrare, cicluri, printre care ?i cel al azotului.
E o perioada cand lumea mai pleaca, nu e o obligatie sa stea cineva sa pazeasca forumul. Nu te descuraja, intreaba de fiecare data cand ai nelamuriri, ti de va raspunde. O zi frumoasa!

Ms baieti. Din ianuarie incolo probabil poze mai bune, vom vedea.
Atasez si doua poze.
Inca valabil.
Un mic update. Strang ca furnica, am luat 2 saci de substrat fertil de 9l de la Oase pentru un restart la bazinul de 160, ceva substtrat de la jbl pentru caridine, am mai arvunit cateva lemne. Am inlocuit prin filtre roca vulcanica pe unde mai era si am pus substrate pro. Pun si cateva poze, sa fie.
Poate ai vreun prieten acvarist prin apropiere, sa iti imprumute un sterilizator cateva zile. Miroase ceva sau vezi ca se strang in colonii?
Multumim Alin. Eu în continuare folosesc clorocid, mi se pare ok, mai ales ca il folosesc cand spal cu clor. Nu ramane nimic, deci isi face treaba. Un plus, pentru mine, e al nostru, neaos.
Lasa-l in pace. Daca ai ceva bacterii sa-l ajuti, stability sau ce ai prin casa.
Mda, cum sa nu bagi mana in acvariu... Daca acvariul are 120 inaltime si abia ajung cu scara si sa aspir, sa nu mai zic de plante sau altele.
Foarte misto. Masori cumva umiditatea, cum mentii nivelul umiditatii, la ce perioada ai pus temporizare a si cum ai decis asta? Ma bate gandul sa renunt la un bazin, sa fac un paludarium.
Le-am încercat pe toate. Depinde mult si de cat de plantat este bazinul. Eu am mers o perioada aproape de dublu, cu schimburi de apa saptamanal. Lumina multa, co2 la greu, tunzi mereu. Toate pentru a tine rotala sunsset. La un moment, s-a ars un led de putere, de 50w, am renun?at. La gama plant serum, la fel, merg pe 1,5 doza recomandata. Dar, la fel, depinde de bazin. Daca plantele tale nu au carente, nu ai de ce sa cresti. Daca ai o valoare mare a nitratilor, master are si fertilizant fara. Spor!
Hai ca e chiar frumos. Ma bucur ca iti faci timp sa il pornesti, abia astept sa il vad cu apa.
Din nou pachetul intreg, cu schimmer si filtru.
Vand un skimmer, nou, tunze 9004. Se poate vinde si combinat, ca pachet comline cu filtru 3162. Ambele noi!
Arata mult mai bine decat ma asteptam. Posibil ceva ramshorn, melcul acela, ceva copepode se mai zbat pe acolo. Nu cred ca vei avea invazie de melci, daca nu le dai mancare.
 
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com