[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: murder
Forum Index » Profile for murder » Messages posted by murder
Am gasit pana la urma si reteta de citrice pe forum, multumesc de sfat

P.S. scuze ca am deschis un nou topic, trebuia sa casc ochii mai bine
Interesanta ideea! Am si eu o intrebare totusi...daca voi opriti valva pe timpul noptii nu exista riscul ca sticla aia de plastic sa explodeze? Din cate am inteles ele si asa sunt sub presiune...
Multumesc!!!
FELICITARI!!!!
Foarte frumos acvariul si foarte frumosi pestisorii!!! Sa iti traiasca toti mult si bine!!!! Ape limpezi!
Ok atunci...dar tot ramane o intrebare... Curiozitatea ma impinge sa fac si eu cu mana mea o bomba dintr-asta, dar daca va fi nevoie sa suplimentez CO2-ul, la bomba asta improvizata cum fac? Adica eu cred ca atat cat iese...atat iese, nu prea am ce sa fac. Sau ma insel eu...din nou.
Multumesc pentru sfaturi!!!

P.S. la capitolul substrat nu am primit nici-o idee cu ce ar fi mai bine sa incep? O zi frumoasa tuturor!!!
Salutare tuturor!
Sunt de ceva timp pe acest forum si ma straduiesc sa invat cat mai multe. Dupa cum am mai zis, prin toamna vreau sa imi cumpar un acvariu de 120-150l si pentru prima data as vrea sa bag si plante in el ...da, pentru prima data
Sunt foarte frumoase acvariile voastre si mi-am dat seama ca practic un acvariu fara plante e ca un borcan mai mare de muraturi Acvariul pe care il am acum, cel de 20 de litri e plin cu toate prostiile: pietris multicolor, o barca scufundata o planta artificiala etc. Mi-am zis ca un acvariu asa mic nu are cum sa fie plantat, dar vazand la voi, am realizat ca ar putea iesi ceva frumos si in el asa ca am inceput tratativele cu ReBella si sper ca saptamana viitoare sa ma pot bucura de plante si de ceva "lemn" de la ea, ca sa pot aranja prin el. Am sa schimb pietrisul multicolor cu substratul Manado de la JBL (sau AquaBasis Plus cu un strat de nisip natural pe deasupra) si decorurile artificiale cu cele naturale (logic ).
Acum........ce nu prea inteleg eu. Am tot vazut prin posturile voastre ca tot vorbiti de bombe pentru CO2. Imi puteti spune despre ce e vorba? Le cumparati? Le faceti voi? Eu ma gandeam sa cumpar JBL ProFlora Bio160 si as vrea sa stiu ce parere aveti voi! (ma gandeam sa merg cu sistemul asta si pe acvariul cel mare)
As dori sa ma sfatuiti daca e bun acest sistem de CO2 la care m-am gandit, care dintre cele 2 variante de substrat este mai indicat si ce considerati voi ca ar mai trebui sa stiu inainte de a ma apuca de treaba
Va multumesc frumos!
Salutare si bine ai venit! Iti urez mult succes in planurile tale legate de acvaristica si nu numai
Multumesc tuturor pentru gandurile bune si pentru incurajari

In acvariu am 8 neoni, 1 mascul betta (5-6 luni, inca e pasnic cu ceilalti pesti ), 2 masculi guppy si 1 pisica de apa dulce (sau de sticla...nu stiu exact cum se numeste).
Iti multumesc stefanp pentru intentie dar cred ca e destul de aglomerat asa Tinem legatura

O zi frumoasa tuturor!
Intr-adevar, este suprapopulat...si totusi doar unul dintre ei nu mai avea aer? Asta ma intriga mai mult :-? Iti multumesc pentru sfaturi...de asta am zis ca o sa imi cumpar unul mai mare prin sept-oct, pentru a avea destul timp la dispozitie sa ma documentez mai bine si cu ajutorul acestui forum sper sa merg pe drumul cel bun. O zi placuta la toti!
Salutare!
In primul rand am sa precizez ca m-am apucat recent de intretinerea unui acvariu mic, de 20 de litri. L-am cumparat acum 2 saptamani, dupa 3 zile de ciclat am cumparat si pestii. Acvariul era dotat cu un filtru cu trei medii filtrante(mecani/chimic/biologic) care are si rol de aerisitor. Capacul este preavazul cu un bec despre care nu stiu prea multe Apa a fost declorinata cu un produs de la JBL (nu il am langa mine si nu ii cunosc numele). Pestii cu care am populat acvariul sunt: 8 neoni, 4 guppy, 1 mascul betta (care are cam 5-6 luni si inca nu prezinta semne de agresivitate, chiar este pasnic si se intelege bine cu ceilalti) si o pisica de apa dulce (sau pisica de sticla, asa cum ziceau cei de la petshop). Toate au mers bine si frumos pana in urma cu 4 zile cand m-am decis sa lipesc un autocolant pe spatele acvariului (fiind unul mic nu avea rost sa pun altcv ca decor). Am scos jumatate din apa si am pus-o intr-un vas separat pentru a o pastra si repune in acvariu dupa ce puneam autocolantul, am scos filtrul/decorurile etc si le-am spalat in apa care mai ramasese in acvariu (ca sa nu omor bacteriile si algele bune)...pestii i-am pus in punga pe care am primit-o de la petshop cu apa din acvariu. Dupa ce am rezolvat problema cu autocolaltul, am reasezat piesele si toate alea, am pus si apa care a fost declorinata in prealabil, am pus si pestii dupa o perioada de acomodare de 20 de min. Atunci am vazut ca unul din cei 4 guppy statea doar la suprafata apei, nu se mai scufunda. La o privire mai atenta am observat 2 pucte mici, rosii, pe abdomen (el este rosu cu abdomenul alb si au iesit in evidenta). Am decis sa il las peste noapte sa vad daca se schimba cv spre dimineata. Nu s-a schimbat nimic asa ca l-am separat de acvariu. Problema este ca week-end-ul asta am fost plecat de acasa si am lasat in acvariu "hrana de week-end" cumparata din petshop mare greseala. Apa s-a murdarit, pestii erau flamanzi si unul era mort asta s-a intamplat duminica aceasta, cand am ajuns acasa. Ieri seara am obs ca si betta a fost afectat, are un fel de bule de aer pe langa ochi si deasupra capului...la fel si neonii, am observat ca au un comportament ciudat. Dupa ce sting lumina, inoata ca nebunii pe fundul acvariului...imi rascoleste substratul (pietris multicolor cu granulatie 2-4 mm) si se "scarpina" cu burta de decorurile din acvariu
Imi cer scuze daca v-am plictisit dar vreau neaparat sa stiu de unde au inceput problemele si aici apelez la experienta voastra. Vreau sa stiu daca mai pot face ceva sa salvez acvariul...Va multumesc anticipat.

P.S. primul guppy despre care v-am zis, cel cu bubite rosii pe abdomen, a murit a 2-a zi, separat de ceilalti...deci nu cred k de la el ar fi plecat totul...desi mi se pare fff suspect ca intr-o perioada de 2-3 ore cat mi-a luat sa lipesc autocolantul si sa repun acvariul in functiune, si-a schimbat complet comportamentul: de la vioi si jucaus la o "pluta" deasupra apei
Ma numesc Marius si sunt din Piatra Neamt. In urma cu 7-8 ani, pe vremea cand eram inca in liceu, am avut primul contact cu acvariile si de atunci am ramas cu acest hobby. Pe atunci aveam un acvariu de 80 de littri, care a mers destul de bine petru o perioada de 5-6 luni de zile. Peste noapte am gasit toti pestii morti nu stiu care a fost problema dar de atunci am zis ca nu ma mai apuc de ei...am fost foarte dezamagit. De 5-6 ani sunt in Iasi, am venit pentru a face facultatea, am terminat-o iar acum lucrez ca agent call center. Am ramas aici si de curand mi-a revenit "dorul", ca sa zic asa, sa am un colt de natura in apartament. Am decis sa incep cu un acvariu mic, de 20 de litri pentru a vedea daca ma descurc, nu vreau sa mai patesc ce am patit in trecut. Vreau sa ma documentez fff bine inainte, pentru ca vreau ca toate sa imi mearga bine. Sper ca prin sept-oct sa imi achizitionez un acvariu de 120-150L.
Va multumesc si va doresc numai bine!!

Forum Index » Profile for murder » Messages posted by murder
Go to: